
غذاهای معروف امارات کدامند؟
دبی یکی از محبوب ترین شهرهای کشور امارات است که صنعت گردشگری بسیار پیشرفته ای دارد و سالانه مردم زیادی از سراسر جهان به این شهر زیبا سفر می کنند. در این میان مهم ترین قسمت گردش و تفریح در چنین شهرهایی، قسمت خوشمزه گردی آن است! در دبی خیابان های زیبایی وجود دارد که برخی از آن ها بسیار معروف هستند و از این رو دست فروش ها و رستوران هایی در آن قرار دارند که به سبب سرو غذاهای محلی و سنتی لذیذشان مشهور شده اند. شاید به دلیل مسائل بهداشتی چندان میلی به خوردن غذاهای خیابانی نداشته باشید! اما بهتر است که پیش بهترین زمان سفر به دبی، اطلاعاتی در مورد بهترین رستوران های و کافه های سیار آن که در خیابان ها اطراق می کنند به دست آورید تا از تمیزی و بهداشتی بودن غذاها اطمینان حاصر نمایید.
از طرف دیگر، از آن جا که هر ملیت و هر کشور دارای فرهنگ غذایی متفاوتی است، پس قرار است که غذاها و خوراکی های جدیدی را تست کنید. تنوع غذایی در دبی امارات آنقدر زیاد است که هر فردی با هر نوع ذائقه ای از میان این همه غذا، بالاخره مجذوب طعم بی نظیر یکی از خوردنی های لذیذش خواهد شد. معمولا برای تست بهترین غذاهای معروف دبی باید سری به خیابان هایی بزنید که در آن غذاهای به اصطلاح خیابانی سرو می شود، اما همانطور که گفتیم ممکن است بسیاری از گردشگران به هر دلیلی دل شان نخواهد که در خیابان غذا بخورند، هر چند که لذت خوردن غذاهای خیابانی صد ها برابر بیشتر از خوردن غذا در رستوران است!
اما با این وجود که دبی در زمینه گردشگری روز به روز در حال پیشرفت است، در آن رستوران هایی هم پیدا می شوند که غذاهای محلی سرو کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا لیست غذاهای معروف عربی را به شما معرفی کنیم.
۱۰. شتر شکم پر | Stuffed Camel
شتر شکم پر یکی از لذیذ ترین غذا های معروف امارات است که در رستوران های سنتی آن سرو می شود. جالب است بدانید که لقب بزرگترین غذای جهان، متعلق به شتر شکم پر است که حتی نام آن در کتاب گینس هم به ثبت رسیده است. طعم و بوی این غذا به شدت اشتها آور است، تا جایی که هر کسی با هر نوع ذائقه ای از این غذا خوشش خواهد آمد. شتر شکم پر غذای به اصطلاح اعیانی خانواده های عرب است به طوریکه در مراسمات مختلف شان این غذا جزء غذاهای ثابت سفره های شان است. شتر شکم پر همان طور که از نامش پیداست چیزی شبیه به مرغ شکم پر است! با این تفاوت که شکم گوشت شتر را با گوشت انواع گوشت های دیگر مانند، گوشت ماهی، مرغ و گوسفند به همراه سبزیجات معطر و سس های مخصوص پر می کنند.
۹. فلافل یا طعامیا | Falafel
فلافل یکی دیگر از غذاهای معروف عربی است که در دبی آن را با نام طعامیا می شناسند. این غذای خوشمزه در ایران هم طرفداران بسیاری دارد؛ اما هر شهر و ملیتی این غذا را به روش مخصوصی طبخ می کند و در دبی هم دستور تهیه آن کاملا متفاوت با فلافل هایی است که در ایران می خورید. در امارات فلافل را به همراه سیب زمینی سرخ کرده، سس سیر و ارده سرو می شود. فلافل عربی معمولا تند تر است و مانند ایرانی ها آن را با خیار شور و گوجه و نان باگت نمی خورند. عرب ها معمولا فلافل را با نان محلی تازه و یا به عنوان پیش غذا میل می خورند! فلافل جزء غذاهای خیابانی دبی است و می توانید به خیابان هایی که فلافل فروشی دارند رفته در آنجا این غذا را میل کنید.
۸. ماندی | Mandi
یکی دیگر از لذیذترین غذا های محلی امارات، ماندی است که ترکیبی از برنج و گوشت می باشد. عرب ها عاشق غذاهایی هستند که مواد اولیه آن را گوشت تشکیل دهد! به همین خاطر اکثر غذاهای محلی و سنتی شان دارای گوشت می باشد و شاید این موضوع برای آن دسته از گردشگرانی که گیاهخوار هستند، چندان خوشایند نباشد! اما این غذای سنتی و خوشمزه بسیار متفاوت است و حتی اگر گوشت هم دوست نداشته باشید، قطعا با یکبار تست کردن، عاشقش خواهید شد.
ماندی نام های دیگری هم دارد، مثلا برخی از عرب عا به آن “مدفون” یا “مادبی” می گویند. ادویه این غذا بسیار زیاد است و معمولا با گوشت مرغ و در برخی از رستوران را هم با گوشت قرمز طبح می شود. اگر به بریانی علاقه داشته باشید، پس قطعا از طعم ماندی هم خوش تان می آید، چراکه این غذا شباهت بسیاری به بریانی خودمان دارد. خوردن ماندی در دبی آداب خاصی دارد، مثلا پیش از شروع یک کاسه سوپ مخصوص سرو می کنند که حتما باید خورده شود. ماندی را در سینی های بزرگ مسی سرو می کنند که حاوی برنج و تکه های بزرک و کوچک گوشت های طعم دار و ادویه ای لذیذ می باشد.
۷. هوموس | Hummus
بدون شک همه با شنیدن نام هوموس، به یاد کشورهای عربی می افتند، زیرا این غذا یکی از اصیل ترین غذاهای معروف عربی است! هوموس تقریبا کرمی رنگ است و شاید با خوردن قاشق اول احساس کنید که مزه خاصی ندارد. مواد اولیه این غذا، متشکل از روغن زیتون، پیاز، آبلیمو و یک سری ادویه های مخصوص است. اگر می خواهید هوموس را با طعمی متفاوت تر امتحان کنید، بهتر است که آن را با غذاهای دیگر ترکیب نمایید. هوموس یک میان وعده و پیش غذای عالی است که به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، می توانید آن را به عنوان یک وعده غذایی هم میل کنید.
۶. شاورما | Shawarma
همانطور که گفتیم عرب ها عاشق غذاهای گوشتی هستند و شاورما هم یک غذای معروف عربی است. در دنیای آشپزی این غذا به روش ها و با مواد غذایی مختلفی طبخ می شود، اما یک اصول کلی و پایه دارد که در تمامی روش های تهیه آن رعایت می شود. مثلا پایه اصلی پخت شاورما نان پیتا یا نان لبنانی است که مواد را در آن به صورت لقمه ای می پیچند. مواد داخل نان هم شامل گوشت و ترکیباتی می شود که طعم غذا را لذیذتر می کنند. گوشت هم یکی دیگر از پایه های اصلی شاورما است که در هر رستوران با توجه به ذائقه مشتریان از گوشت های مختلفی برای سرو این غذا استفاده می شود. محبوب ترین گوشت ها برای شاورما گوشت بوقلمون و بره هستند. شاورما هم جزء غذاهایی است که می توانید در خیابان میل کنید و در واقع باید بگوییم که یک نوع غذای خیابانی است. نکته جالب این جاست که این غذا بسیار شبیه به کباب ترکی است که کشورهای خاورمیانه ای در طرز تهیه آن کمی تغییر ایجاد کرده اند.
۵. قوزی | Khuzi
قوزی هم جایگاه ویژه ای در لیست غذاهای معروف عربی دارد و مواد اولیه اصلی آن را گوشت بره کبابی تشکیل می دهد. این غذا بسیار مقوی است، زیرا در آن از مواد اولیه بسیار مغذی استفاده شده است. آجیل خرد شده، رشته پلویی، سبزیجات معطر از جمله مواد غذایی هستند که برای تبخ این غذا استفاده می شوند. در قوزی در اصل شبیه به پلوهای ایرانی خودمان است و اماراتی ها این غذا را در مناسبت های مختلف و مهم می پزند. برای تست این غذای معروف عربی باید سری به رستوران های محلی دبی بزنید.
۴. کوشاری | Koshari
برخی از مردم معتقد هستند که کوشاری غذایی است که از مصر به امارات آمده و آشپزان اماراتی در نوع طبخ آن تغییراتی ایجاد کرده اند! به هر حال این غذاهم از جمله غذاهای معروف امارات است که مواد اولیه آن شامل: برنج، ماکارونی، سس گوجه، عدس آشی، نخود و سیر می باشد. چون در کوشاری گوشت وجود ندارد، پس گیاخواران می توانند بدون هیچ دغدغه ای از این غذای خوش عطر و طعم میل کنند. این غذا در مقایسه با سایر غذاهای معرف عربی، ارزان تر است اما ظاهری شکیل و طعمی بی نظیر دارد. در کشورهای هند و پاکستان هم کوشاری بسیار محبوب است اما این غذا اصالتا متعلق به کشور امارات می باشد. اگر به طعم تند علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که کمی فلفل به بشقاب کوشاری خود اضافه کنید تا طعمش بهتر شود.
۳. مچبوس | Al Machboos
مچبوس که برخی آن را جزء یکی از غذاهای ملی عربستان می دانند، تقریبا بی شباهت به مرغ شکم پر ایرانی نیست! در قسمت های مختلف خاورمیانه و امارات این غذا اسم های متفاوتی دارد، مانند کبسه و مکبوس. این غذا را معمولا در سینی های بزرگی به نام مجمع سرو می کنند و عرب های اصیل آن را با دست می خورند! مچبوس غذایی اعیانی است و در مراسمات عروسی و اعیاد جای پر رنگی بر سر سفره های قبایل عرب دارد. برخی از رستوران ها بنابر سلیقه و زائقه شما مچبوس را سرو می کنند، مثلا اگر از گوشت مرغ خوش تان نمی آید می توانید مچبوس را با گوشت ماهی یا شتر سفارش دهید.
۲. هریس | Al Harees
ظاهر هریس مانند حلیم خودمان است و طعمش هم تا حدودی شبیه به همان است. هریس می تواند یک وعده غذایی کامل و مقوی باشد که بسیاری از اماراتی ها و رستوران های دبی این غذا را برای وعده صبحانه سرو می کنند. همانطور که گفتیم هریس شبیه به حلیم است و طرز طبخ آن هم دقیقا مانند آن است. مواد اولیه این غذا شامل بلغور گندم و گوشت می باشد. نوع گوشت متفاوت است و معمولا در دبی با گوشت شتر یا گوسفند درست می شود. این غذا را می توانید با سبزیجات معطر و نان میل کنید. جالب است بدانید که هریس در ماه رمضان یکی از ثابت ترین غذا بر سر سفره افطار عرب هاست.
۱. بالالت | Balaleet
بالات یک غذای سنتی، صبحانه شیرین و خوش طعم اماراتی است. این غذا که گاه به عنوان دسر سرو می شود، از رشته فرنگی با شیرین، شکر ، هل، گلاب و زعفران تهیه شده و با املت تخم مرغی سرو می شود. این غذای محبوب در ایام تعطیلات اسلامی عید سعید فطر به عنوان اولین وعده غذایی روزانه است.
این یک انتخاب عالی از غذاهای سنتی امارات متحده عربی است که می توانید به عنوان صبحانه، ناهار ، ناهار و حتی دسر در شب میل کنید.