آشپزی

۱۰ خوراکی مهم که در فصل بهار باید استفاده کنید

گیاهان خوراکی بهاری کدامند؟

فصل بهار که هوا تازه‌ تر می ‌شود معمولا مردم از روحیه بهتری برخوردار هستند و می‌ توانند تجربه نو شدن را به‌ خوبی احساس کنند، از طرفی باید بگوییم که فراوانی در این فصل بسیار وجود دارد و مواد خوراکی خوش ‌طعم و رنگارنگ را می‌توانید ببینید که هر کدام از خواصی برخوردار هستند، بنابراین برای آشنایی بیشتر شما در ادامه مطالب به معرفی ۱۰ خوراکی گیاهی بهاری اشاره می‌کنیم.

۱۰.  نخود فرنگی

نخود فرنگی که ویتامین های بسیاری را درون خود جای داده است از ویتامین‌ هایی چون ویتامین K، ویتامین c و ویتامین b برخوردار است. از طرفی مقدار زیادی فسفر و پروتئین را درون خود جای داده که تنها در فصل بهار می‌ روید و طی مدت زمان چند هفته می ‌توانید آن را در بازار خریداری کنید.

نخود فرنگی را به‌ راحتی می‌ توانید هنگام پخت بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار دهید و حتی آن را در سالاد هم استفاده می ‌کنند.

۹. کنگر فرنگی

کنگر فرنگی از دیگر گیاهان خوردنی بهاری است که از ویتامین ‌هایی چون ب کمپلکس، ویتامین c، اسید فولیک و دیگر مواد معدنی برخوردار است. شما با استفاده از این گیاه بهاری می ‌توانید کلسترول خون خود را کاهش دهید و به افزایش بهینه سلول‌ های متابولیک بدن کمک زیادی می‌ کند.

برای مصرف کنگر فرنگی تنها باید آن را حدود ۲۰ دقیقه در آب جوش کاملا بجوشانید و پوست آن ‌ها را جدا کنید. حال برگ‌ های کنگر را با روغن زیتون آغشته کنید و آن را مصرف نمایید یا این‌ که به‌ صورت کنگر پلو و خورشت کنگر مورد استفاده قرار دهید.

این مطلب را از دست ندهید
10 غذای معروف ترکیه ای + روش پخت

۸. پیاز بهاری

خوراکی ‌های زیادی در فصل بهار وجود دارند که هر کدام از خواصی برخوردار هستند که از میان آن‌ ها می‌ توان پیاز بهاره را نام برد. این گیاه بهاری خوراکی از مقدار زیادی پلی فنل که نقش مهمی را در جلوگیری از بیماری‌ ها ایفا می‌کند دارا است و به کم شدن تنش اکسایشی کمک زیادی می ‌کند.

پیاز بهاری با توجه به این ‌که از آنتی هیستامین طبیعی برخوردار است از ویژگی‌ های دیگری چون ضد قارچ و ضد باکتریایی برخوردار است که باعث می ‌شود بدن از بیماری‌ های زیادی دور شود و آن را می‌ توانید در سالاد یا این ‌که به‌ صورت خام به‌ عنوان چاشنی غذا استفاده کنید.

۷. مارچوبه

مارچوبه یکی از پرخاصیت ‌ترین گیاهان خوراکی فصل بهار به شمار می‌ رود که مقدار زیادی ویتامین k درون خود جای داده و برای سلامت قلب، پیشگیری از به وجود آمدن سرطان و انعقاد خون بسیار مناسب است، همچنین باید بگوییم که این گیاه بهاری مقدار زیادی ویتامین B و مس و سلنیوم را در خود جای می ‌دهد تا به سلامت عمومی بدن کمک زیادی کند.

شما می‌ توانید مارچوبه را همراه با نمک دریا و سیر در روغن نارگیل یا کره تفت دهید، حتی می‌ توانید مقداری عصاره مرغ و سبزیجات را هم به آن اضافه نمایید و میل کنید.

۶. آروگولا یا شابانک

شابانک که در دسته سبزیجات برگدار قرار می‌ گیرد به ‌عنوان یکی از پر خاصیت‌ ترین گیاهان خوردنی بهاری معرفی می‌ شود که از ویتامین‌ هایی چون A، K، فیبر، کلروفیل و فولاد برخوردار است که کمک می ‌کند التهاب های بدن کاهش پیدا نماید و سم ‌زدایی بدن را به ‌خوبی انجام می‌ دهد.

این مطلب را از دست ندهید
10 مورد از معروف ترین غذاهای دنیا که باید مزه آنها را بچشید!

۵. چغندر

یکی از این محصولات خوراکی بهاری که بیشتر برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می ‌گیرد و به تقویت قوای جسمانی کمک می ‌کند چغندر می ‌باشد و با توجه به این ‌که از گیاه مغذی به اسم به تالین برخوردار است سم ‌زدایی بدن را به‌ خوبی انجام می‌ دهد.

لازم به ذکر است که بگوییم این گیاه ماده‌ های خوراکی مناسبی را برای گردش خون در بدن دارا است. برای استفاده از آن می ‌توانید آب چغندر را به‌ صورت اسموتی مصرف نمایید یا این ‌که از خود محصول در سوپ سبزیجات استفاده کنید.

۴. غازیاغی

یکی از پرخاصیت ترین گیاه خودروی بهاری غاز یاغی نام دارد که به‌ علت وجود ویتامین c در آن به تصفیه خون کمک زیادی می ‌کند، همچنین می‌ توان گفت که گیاهی اشتها آور و مسکن می‌ باشد. یکی از مهم‌ ترین خواص گیاه بهاره غازیاقی درمان سفیدی‌ ها و لکه ‌های روی پوست می ‌باشد.

در واقع شما می ‌توانید این گیاه را به‌ صورت آب پز شده استفاده کنید همچنین باید بگوییم که حتی گیاه خشک ‌شده آن را برای درمان بسیاری از بیماری ‌ها مورد استفاده قرار می ‌دهند.

۳. شنگ

گیاه بهاری شنگ از خاصیت دارویی بسیاری برخوردار است و از گذشته ‌های دور تا به امروز از آن در طب سنتی استفاده می ‌کردند. در واقع این گیاه از خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کننده برخوردار است که معمولا در مناطق کوهستانی می‌ روید.

از مهم‌ ترین مزایای استفاده از این گیاه بهاره می ‌توان درمان کم ‌خونی، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم گوارشی، درمان بواسیر و دفع سنگ کلیه را نام برد.

این مطلب را از دست ندهید
10 تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی

گیاه شنگ را می ‌توانید به‌ صورت دمنوش در برنامه غذایی خود قرار دهید به این صورت که یک قاشق غذا خوری پودر خشک ‌شده آن را در آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید که به همان صورت بماند سپس بعد از صاف کردن آب آن را میل کنید.

۲. تربچه

گیاهان بهاری خوراکی بسیاری هستند که می ‌توانند از بدن در برابر بیماری ‌های مختلف دفاع کند که تربچه در دسته این مواد خوراکی قرار دارد و به سم‌ زدایی بدن کمک زیادی می ‌کند. در واقع از این محصول خوراکی برای دفع سموم از کبد و معده استفاده می‌ کنند.

تربچه به درمان بیماری ‌های کلیوی و ادراری کمک می‌ کند، از طرفی باعث برطرف شدن جای نیش حشرات و کاهش تب هم می‌ شود. این گیاه خوردنی بهاری را می‌ توانید به‌ صورت ورقه ورقه در سالاد خود مورد استفاده قرار دهید.

۱. ریواس

اگر به مصرف گیاهان بهاری روی آورده‌ اید می ‌توانید با استفاده از ریواس که گیاهی کوهی است به تنظیم چربی ‌های روده و قند خون، رفع عطش، هضم راحت غذا و دفع باکتری‌ های مضر از بدن کمک زیادی کنید. در واقع شما می ‌توانید این میوه خوش ‌مزه را که طرف ‌داران زیادی دارد در فصل بهار به‌ صورت خام مورد استفاده قرار دهید.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید فالوور ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا