غذاهای معروف کشور گرجستان کدامند؟
جالب است بدانید که طبق بررسی ها، گرجستان جزو سه مقصد برتر برای مسافرت در بین ایرانیان بوده است و با توجه به قیمت مناسبش، همچنان نیز طرفداران زیادی دارد.
در هر مسافرتی، امتحان کردن غذاهای جدید یکی از شگفت انگیز تجربه ها می باشد که همه ما آن را دوست داریم، چه برسد به اینکه مقصدمان هم کشوری جذاب، با فرهنگ غذایی خاص باشد.
گرجستان در کنار تمامی جاذبه هایش دارای رستوران ها و سبک آشپزی خاصی است که احتمالا از همان ابتدا عاشقش خواهید شد. بنابراین اگر شما هم مسافر این کشور زیبا هستید، پیشنهاد می کنیم تا حتما معروف ترین غذاهایش را امتحان کنید.
اما اگر در مورد آن ها چیزی نمی دانید، پس با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ تا از بهترین غذاهای گرجستان آشنا کنیم.
۱۰. کاچاپوری | Khachapuri Adjaruli
یکی از بهترین غذاهای گرجستان، کاچاپوری نام دارد که به شکل قایق سرو شده و ترکیبی خوشمزه از پنیر به همراه کربوهیدرات ها می باشد.
البته دقت داشته باشید که پنیر به کار رفته در آن می تواند برای اشخاصی که به لاکتوز حساسیت دارند، کمی اذیت کننده باشد.
برای تهیه این غذا از نان تازه استفاده شده و سپس به آن پنیر، تکه های تخم مرغ و کره اضافه می شود که در نهایت باعث به وجود آمدن ترکیبی فوق العاده و لذیذ خواهد شد.
پس از آماده شدن غذا، کاچاپوری را به صورت داغ سرو می کنند و تقریبا می توانید آن را در تمامی رستوران های شهر سفارش دهید.
برای پخت کاچاپوری دستورهای متفاوتی وجود دارد و همین امر باعث شده است که انواع مختلفی از آن مانند گوشت و سبزیجات نیز وجود داشته باشد.
۹. چورچخلا | Churchkhela
معمولا در لیست خوشمزه ترین غذاهای هر کشور، شیرینی ها جایگاه ویژه ای دارند که گرجستان نیز از این امر مستثنی نیست.
چورچخلا نوعی شیرینی خوشمزه و رنگی می باشد که ممکن است آن را در نگاه اول با سوسیس دست ساز اشتباه بگیرید!
این شیرینی خوشمزه نتیجه مهارت و صبر بوده و از آب انگور و گردو تهیه می شود.
برای درست کردن چورچخلا آب انگور را طی مراحل متعددی به گردو اضافه کرده و هر دفعه پس از خشک شدن، لایه دیگری به آن اضافه می کنند.
این شیرینی ترد و خوشمزه که بسیار مقوی نیز هست، در گذشته به عنوان غذای سربازان و نیروهای گرجستان استفاده می شده و خاصیت های زیادی نیز داشته است.
شیرینی چورچخلا معمولا به عنوان دسر و پس از وعده های غذایی در کنار قهوه سرو می شود.
۸. خینکالی | Khinkali
خینکالی یکی از انواع غذاهای گرجستانی به شمار می رود که معیار سنجش خوب بودنش از طریق تعداد چین های روی خمیر آن تشخیص داده می شود.
به گفته مردمان این کشور، یک خینکالی حرفه ای و خوشمزه، چین های زیادی دارد در حالیکه تعداد چین کمتر نشان می دهد که آشپز کاملا تازه کار می باشد!
البته باید به شما بگوییم که این غذای تند به قدری خوشمزه است که احتمالا اصلا متوجه تعداد چین هایش نخواهید شد، زیرا طعم و مزه اش هوش از سرتان خواهد پراند!
اگر با دوستان گرجی تان به رستوران رفته اید، پیش از هر چیزی بهتر است بدانید که خوردن این غذا آداب خاصی دارد که در صورت رعایت نکردن شان ممکن است دوستان تان را ناراحت کنید!
در واقع برای خوردن این غذا باید از دست ها و انگشتان تان استفاده کرده و ابتدا بخش بالایی غذا را بردارید، سپس با ایجاد یک سوراخ سوپ درون آن را بچشید و پس از تمام شدنش بقیه غذا را میل کنید.
۷. اجاب ساندالی | Ajapsandali
اگر با راتاتویی فرانسوی آشنا باشید، باید بگوییم که اجاب ساندالی هم در واقع ورژن دیگری از همین غذاست که مزه بی نظیری دارد.
این غذا به علت به کار رفتن فلفل آجیکا در آن، مزه ای تند تر از حد معمول دارد که احتمالا برای تان جدید خواهد بود.
برخلاف نوع غربی، در اجاب ساندالی سبزیجات حالت له شده و خمیری نخواهند داشت، بلکه شما پختن را تا جایی ادامه می دهید که بافت سبزیجات از دست نرود و شکلش را حفظ کند.
در آخر برای طعم دار کردن غذا، روی آن مقداری جعفری تازه اضافه می کنند که عطر فوق العاده ای به آن خواهد داد. به پیشنهاد می کنیم تا در طول سفرتان حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
۶. متسوادی | Mtsvadi
اگر شما هم از دسته عاشقان گوشت و کباب هستید، متسوادی یکی از بهترین غذاهای گرجستان محسوب می شود که می توانید در طول سفرتان امتحان کنید.
این غذا بیش از هر چیزی با طعم غالب گوشتش شناخته می شود، زیرا آشپزان این کشور عقیده دارند که به جای ادویه و ترشیجات، باید تنها نمک به آن اضافه کنند.
متسوادی باید حتما بر روی آتش کباب شود که در برخی دستورها در کنارش از سبزیجات کبابی دیگر نیز استفاده می کنند.
برای تهیه این غذا معمولا از گوشت گاو و گوسفند استفاده می شود که پس از برش به اندازه های متوسط، روی آتش کباب می شود و مزه بی نظیری دارد.
۵. تیکلپی | Tklapi
جالب است بدانید که تکلپی در واقع نوعی لواشک محلی می باشد که طرفداران زیادی دارد و شما می توانید آن را در اکثر مغازه های محلی این کشور به راحتی پیدا کنید.
برای تهیه این لواشک از میوه های متنوعی استفاده شده که بعد از پوره کردن آن ها را در آفتاب خشک می کنند.
از خشک کردن میوه های انجیر و زردآلو معمولا لواشک های شیرین تری به دست می آید که اگر طرفدار طعم های شیرین باشید، انتخاب های فوق العاده ای برای تان خواهند بود.
اما اگر عاشق مزه های ترش هستید، انواع تهیه شده از گیلاس ترش و یا آلو خورشتی هوش از سرتان خواهد پراند. جالب است بدانید که شما می توانید از این لواشک ها برای طعم دار کردن انواع غذاها مانند خورشت ها نیز استفاده کنید!
۴. خارچو | Kharcho
اگر می خواهید میزان محبوبیت این غذا را درک کنید، کافیست بدانید که خارچو به قدری خوشمزه است که روس ها نیز دستور آن را استفاده کرده و به عنوان یکی از غذاهای محبوب زمستانی و غذاهای سنتی گرجستان سرو می کنند.
این غذا از ترکیبی از ادویه های خاص گرجستانی، سیر، گوشت گاو یا مرغ، گشنیز و انواع دیگری از طعم دهنده ها می باشد که بدون شک همان بار اول عاشقش خواهید شد.
گوشت به کار رفته در این غذا ابتدا به کمک چاشنی های مختلف طعم دار شده و بعد در گردو خوابانده می شود.
پس از انجام این مراحل، گوشت رابه همراه لواشک هایی که پیش از این معرفی کردیم پخته و در آخر به همراه نانی تازه و خوشمزه سرو می کنند.
۳. پیکالی | Pkhali
اگر شما هم عاشق غذاهای گیاهی و سالم هستید، کشور گرجستان بهترین مکان ممکن برای سفر کردن می باشد.
گرجستانی ها معمولا از گوشت در غذا استفاده نمی کنند و تنها آن را در مناسبت های خاص به کار می برند. بنابراین غذاهای معروف گرجستان معمولا مشتمل بر ترکیبات گیاهی هستند.
یکی از این غذاهای خوشمزه پیکالی نام دارد که بیشتر نوعی سالاد به شمار می رود.
البته این غذا با تصور شما از سالاد تفاوت زیادی دارد و بیشتر شبیه خمیری متشکل از سبزیجات، مانند اسفناج، هویج و چغندر می باشد.
برای تهیه پیکالی، سبزیجات مورد نظر ابتدا به خوبی طبخ شده و پس از پوره شدن با آبلیمو مخلوط می شوند. در آخر این غذا را همراه با نان سرو کرده و برای تزئین کردنش هم معمولا از انار استفاده می کنند.
۲. چیکن تاباکا | Chicken Tabaka
چیکن تاباکا در واقع یکی از غذاهای سنتی در این کشور می باشد که اگر عاشق مرغ سوخاری هستید، یکی از بهترین انتخاب های ممکن خواهد بود.
اینن غذا علاوه بر آن که در گرجستان حسابی محبوب است، در کشورهای دیگری مانند روسیه و قفقاز نیز طرفداران زیادی دارد و در اکثر رستوران ها سرو می شود.
برای تهیه این غذا ابتدا مرغ را به طور کامل سرخ می کنند که این کار در تابه های مخصوصی انجام می شود. سپس این غذا با استفاده از چاشنی های گرجی طعم دار شده و در نهایت در کنار سس های مختلف سرو می شود.
۱. شیشلیک | Shashlik
شیشلیک از آن دسته غذاهایی است که در اکثر کشورهای خاورمیانه و آسیایی حسابی طرفدار دارد و حتی در کشور خودمان نیز محبوب است.
همانطور که می دانید، شیشلیک گوشت کباب شده و لذیذی است که بر اساس اعتقادات مذهبی مختلف می تواند از گوشت بره تهیه شده و یا از گوشت خوک نیز استفاده شود.
بهتر است بدانید که در دستورهای متفاوت می توان این کباب را به همراه مواد مختلف دیگری مانند قارچ و فلفل نیز کباب کرد.
بنابراین اگر به دنبال امتحان کردن بهترین غذاهای گرجستان هستید، به شما پیشنهاد می کنیم تا حتما شیشلیک های این کشور را امتحان کرده و از مزه بی نظیرش لذت ببرید.