طرز تهیه انواع غذاهای تابستانی
از میان طرز تهیه غذاهای تابستانی می توان آب دوغ خیار، دیپ مرغ، آلبالو پلو، خورش مسا و … را می توان معرفی مرد.
بهترین غذاهای تابستانی شامل غذاهایی با طبع سرد و خنک هستند و با گرم شدن هوا در فصل تابستان خوردن غذاهای سنگین و داغ دلچسب نمی باشد، از طرفی استفاده از غذاهای مناسب در فصل های گرم سال از گرما زدگی بدن و بی اشتهایی مراقبت می کند.
بهترین غذاهای تابستانی چه ویژگی هایی دارند؟ شما چقدر با طرز تهیه انواع غذاهای تابستانی آشنایی دارید؟ آیا می دانید برای درست کردن یک وعده ناهار خنک تابستانی چه گزینه هایی مناسب تر است؟ در ادامه مطالب شما را با ۱۰طرز تهیه غذای تابستانی خوشمزه آشنا می کنیم.
۱۰. خوراک لوبیا چیتی
اگر به دنبال پخت انواع غذاهای تابستانی هستید بهتر است خوراک لوبیا چیتی را امتحان کنید. این غذا را بعضی ها با قارچ و بعضی بدون قارچ درست می کنند که نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی می باشد و بسیار هم لذیذ است.
درست کردن خوراک لوبیا چیتی یا به قول قدیمی ها لوبیا گرم کار سختی نیست و به روشی بسیار ساده می توان آن را پخت. برای درست کردن این غذای تابستانی خوشمزه و لذیذ باید لوبیا چیتی را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید و حداقل باید ۱۲ ساعت خیس بخورد و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملا از بین برود سپس لوبیاها را در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا لوبیا به خوبی پخته شود.
۹. انواع سوپ سرد تابستانی
سوپ سرد از انواع غذاهای مفید در تابستان است که به صورت سرد آن را سرو می کنند و برای فصل گرم به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی وعده شام انتخاب می شود. شما می توانید با استفاده از انواع میوه ها و سبزیجات تازه یا پخته شده سوپ سرد را درست کنید و در روزهای گرم تابستان آن را به عنوان میان وعده یا یک پیش غذای سالم میل نمایید. معمولا دستور پخت سوپ سرد بسیار متنوع است و می توان به روش های متفاوتی آن را درست کرد.
۸. آلبالو پلو
آلبالو پلو از غذاهای محبوب تابستانی و یک غذای قدیمی در طب سنتی برای درمان گرمازدگی می باشد. برای درست کردن این غذا ابتدا باید ۵ تا ۶ ساعت برنج ها را با آب و نمک بخیسانید و آلبالوهای شسته شده را هسته گیری کنید سپس آلبالوها را در یک قابلمه ریخته و شکر را لایه لایه اضافه کنید حال آن را بر روی شعله ملایم بگذارید و بعد از جوش آمدن، آلبالو را به مدت ۳۰ دقیقه با شکر بجوشانید.
بعد آلبالوها را آبکش کنید و آب آن را در یک شیشه تمیز بریزید از این آب می توانید به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید. در یک قابلمه آب را جوش آورید و برنج را در آن بریزید در این فاصله گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده، فلفل سیاه و نمک خوب ورز دهید و به صورت گوشت قلقلی های کوچک به اندازه یک گردو در آورده و آن ها را در روغن داغ سرخ کنید سپس مواد را باهم مخلوط کنید و اجازه دهید دم بکشد.
۷. خورش آلو مسما
خورشت آلو مسما تابستانی را به صورت متداول با گوشت مرغ پخته می شود ولی می توان آن را با گوشت خورشتی مانند گوشت گوساله و گوسفند هم تهیه کرد.
در روش پخت این غذا با مرغ ابتدا در قابلمه ای که می خواهید خورشت را درست کنید مقداری روغن بریزید وقتی که خوب داغ شد تکه های مرغ را اضافه کنید و خوب سرخ نمایید، بعد از سرخ شدن مرغ آن را از روغن خارج کرده سپس در همان روغن پیازهای نگینی خرد شده را سرخ کنید و مقداری زردچوبه به پیازاضافه کرده و هم برنید تا طعم خامی زردچوبه گرفته شود در نهایت مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید برای ۴۰ دقیقه بخوبی بپزد.
۶. خورش غوره مسما
خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان یکی از مشهورترین غذاهای گیلانی می باشد که در لیست بهترین غذای تابستانی نیز قرار گرفته و طعم آن فوق العاده خوشمزه است.
برای درست کردن خورش مجلسی غوره مسما با مرغ و بادمجان ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز، هویج، سیر، مقداری فلفل، نمک و زردچوبه بپزید. وقتی مرغ آماده شد آن را با مقداری کره یا روغن مایع تفت دهید و روی مرغ در حال تفت یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده بریزید
بعد از اینکه تکه های مرغ سرخ شده را از ماهیتابه خارج کردید عدد پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید در این فاصله چند عدد گوجه فرنگی را رنده کرده وقتی پیازها سرخ شد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و دوباره تفت دهید و بگذارید با مقداری آب بجوشد.
۵. بابا غنوش
باباغنوش در طرز تهیه غذاهای تابستانی قرار دارد که اصلیت آن به مدیترانه و خاورمیانه می رسد که آن را با ارده و بادمجان درست می کنند و طرفداران بسیاری هم دارد.
برای تهیه این غذای تابستانی باید ابتدا بادمجان ها را بشویید و بعد از خشک کردن پوست بادمجان ها آن ها را کباب کرده این کار را با حوصله و روی شعله ملایم انجام دهید، البته یعی کنید بادمجان ها را مرتب بچرخانید سپس آن ها را در یک کاسه بریزید و با چنگال یا گوشت کوب خوب له کنید.
در مرحله بعد ارده، سیر رنده شده، ریحان، نمک، فلفل، روغن زیتون وآب لیموترش را به بادمجان ها اضافه می کنید و همه را با هم میکس نمایید تا غذای شما آماده شود.
۴. خورش آلو ترش
برای تهیه خورش آلو ترش تابستانی ابتدا باید آلوها را شسته و در مقداری آب یا گلاب خیس کرده تا نرم شود و بعد هسته آن ها را جدا کنید و آلوها را در یک قابلمه با مقداری آب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهی تا کاملا بپزد و در نهایت با گوشت کوب بکوبید سپس پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد نمایید.
سیر را خیلی ریز خرد یا له کرده در یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سرخ و طلایی شود، سیرها را بعد از سرخ شدن پیاز به تابه اضافه کنید به دلیل اینکه سیر زود میس وزد در حدی که عطر سیر بلند شود کافی است و در نهایت اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.
۳. دست پیچ تابستانی ویتنامی
دست پیچ تابستانی ویتنامی یکی از بهترین غذاهای تابستانی است که هم ظاهر بسیار اشتها آوری دارد و هم خیلی سالم و خوش طعم است. این غذا که به آن اسپرینگ رول ویتنامی دست پیچ تابستانی و رول تابستانی ویتنامی می گویند برخلاف ظاهر پیچیدهای که دارد بسیار ساده درست می شود و می توانید آن را در عرض چند دقیقه نیز آماده کنید.
اسپرینگ رول های ویتنامی در واقع ترکیبی از نودل برنج، سالاد و میگو می باشد که در رول های برنجی پیچیده می شود و با سس مخصوصی آن را سرو می کنند. این غذا با سس خوشمزه و دیگر ترکیباتی که در آن به کار برده اند یک انتخاب فوق العاده برای افرادی می باشد که از طعم های جدید لذت می برند.
۲. آبدوغ خیار
در طرز تهیه غذای خنک تابستانی آبدوغ خیار قرار می گیرد که غذایی سنتی است و حسابی سیر کننده، پرانرژی و سالم می باشد و به قول معروف دل آدم را خنک می کند.
طرز تهیه آبدوغ خیار به سلیقه خود ما بستگی دارد ممکن است دوست داشته باشیم به آب دوغ خیار حتی خیار هم اضافه نکنیم و با گردو و کشمش و دیگر مخلفات یک وعده غذای خوشمزه درست کنیم، از طرفی شاید دوست داشته باشیم به جای همه مخلفات فقط ماست و خیار و کمی یخ و آب داشته باشیم.
به طور کلی برای درست کردن آبدوغ خیار ابتدا ماست را خوب هم می زنیم تا صاف و یک دست شود سپس خامه را به ماست اضافه می کنیم و دوباره خوب هم می زنیم تا با ماست یک دست شود حال باید خیارها را ریز ریز خرد کنیم و به ماست و خامه اضافه نماییم و باز هم بزنیم در نهایت غذا آماده می شود.
۱. دیپ مرغ و اسفناج پنیری
اگر به فکر طرز تهیه غذای تابستانی هستید بهتر لست دیپ مرغ و اسفناج پنیری را در لیست خود قرار دهید. در واقع مخلوط اسفناج پنیری و دیپ مرغ خود می تواند اشتها آور باشد.
برای تهیه این غذای تابستانی مرغ را باید کاملا ریش ریش کنید، در مرحله بعد باید پیاز خرد شده را در ماهیتابه تفت دهید و سیر و مرغ ریش شده را به آن اضافه کنید، زمانی که مخلوط شما تغییر رنگ داد می توانید فلفل و نمک را اضافه کنید و درب آن را بزارید برای یک ساعت بپزد.
در مرحله بعدی باید اسفناج ها را درون قابلمه ای ریخته و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بپزد سپس ان ها را آبکش کنید و گردو را هم تفت بزنید و در نهایت کل مواد را با هم مخلوط نمایید.