- جالب است بدانید که الکتریسیته در ابتدا چیزی جز یک ایده یا کنجکاوی ذهنی به شمار نمی رفت و از اهمیت امروزی اش برخوردار نبود. اما به مرور زمان توانست باعث پیشرفت های بزرگی در زمینه مهندسی برق شود، بنابراین بد نیست تا همه چیز درباره الکتریسیته را فرا بگیرید.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
مطالب جالب درباره الکتریسیته
پیش از آن که وارد دانستنی های جذاب الکتریسیته شویم، بهتر است بدانید که این نام از واژه ای با عنوان “الکتروکوس” گرفته شده است که در زبان یونانی به معنای نوعی ماهی می باشد.
تا سال ۱۶۰۰ الکتریسیته استفاده و کاربردهای خاصی نداشت، زیرا همه آن را تنها در حد یک کنجکاوی قبول داشتند. اولین تحقیقات دقیقی که در زمینه الکتریسیته و مغناطیس انجام گرفت، نتیجه تلاش های دانشمندی انگلیسی به نام “ویلیام گیلبرت” بود که تاثیرات حاصل از مالش کهربا به سنگ آهن را بررسی کرد.
در ادامه، این تحقیقات به مرور زمان باعث پیشرفت های بزرگی در زمینه مهندسی برق شدند که عمده آن ها از اوایل قرن نوزدهم آغاز شد. این جهش های بزرگ را می توانیم مدیون افرادی زیادی از قبیل نیکولا تسلا، توماس ادیسون، الکساندر گراهام بل، ویلیام تامسون و.. بدانیم که همگی نام آن ها را بارها شنیده ایم.
این داشنمندان بزرگ کاری کردند تا الکتریسته به یکی از مهم ترین و کاربردی ترین عناصر زندگی ما تبدیل شود که کمک های بزرگی به ما کرده است. بنابراین اگر شما هم علاقه دارید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، با Bestfarsi همراه باشید تا با ۱۰ دانستنی درباره الکتریسیته آشنا شوید.
۱۰. برق کاخ سفید
شاید برای تان جذاب باشد که بدانید اولین بار چه کسی از برق کاخ سفید استفاده کرده است! در پاسخ به این کنجکاوی باید بگوییم که بنجامین هریسون، یعنی ۲۳امین رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا، نخستین شخصی بود که این کار را انجام داد.
اما قسمت عجیب ماجرا آن جاست که او هیچ وقت به هیچ کدام از کلید های برق این کاخ دست نزد، زیرا می ترسید که این کار باعث برق گرفتگی شود!
۹. پلاتی پوس و الکتریسیته
نکته جالبی که باید در مورد این موجودات بدانید آن ست که پلاتی پوس ها از طریق الکتریسیته به طعمه حمله کرده و آن را شکار می کنند. علاوه بر آن، آن ها بیش از ۸۰ نوع سم مختلف در بدن شان دارند که در مواقع متفاوت از آن ها استفاده می کنند.
۸. ماکروویو ها
ماکروویو ها امروزه یکی از اجزای جدانشدنی در آشپزخانه های به شمار می روند که استفاده های زیادی دارند.
حقیقتی که باید در مورد این دستگاه های محبوب بدانید آن است که یک ماکروویو برای ساعت دیجیتالی اش انرژی بیشتری نسبت به گرم کردن غذای تان مصرف می کند! هرچند که نکته عجیبی است اما کاملا حقیقت دارد.
۷. کبک و ملی شدن برق
یکی از جذاب ترین کارهایی که دولت کبک انجام داده است، مربوط به خرید تمامی کمپانی های خصوصی برق می شود که در سال ۱۹۶۳ اتفاق افتاد. این حرکت باعث شد تا برق کبک ملی شود.
البته باید بدانید که کبک امروزه بیش از ۹۶ درصد از انرژی مورد نیازش را از روش های هیدروالکتریکی به دست می آورد و در بین مناطق آمریکای شمالی، یکی از ارزان ترین نرخ های مربوط به الکتریسیته را داراست و این درحالی است که کبک میلیاردها دلار درآمد دارد!
۶. پرنده ها و برق گرفتگی
همه ما بارها پرنده های زیادی را مشاهده کرده ایم که روی سیم های برق می نشینند بدون آن که هیچ مشکلی برای شان پیش بیاید یا دچار برق گرفتگی شوند.
اگر شما هم در مورد علت این موضوع کنجکاو هستید باید بدانید که پرنده ها در حالت عادی می توانند روی برق بشینند و هیچ مشکلی ندارند.
اما اگر بال ها یا بخش های دیگر بدن شان با سیم دیگری تماس پیدا کند، به سرعت دچار برق گرفتگی می شوند، زیرا این تماس نوعی مدار و جریان الکتریکی درون بدن شان تشکیل می دهد.
۵. اتیوپی و الکتریسیته
جالب است بدانید که قدمت استفاده از الکتریسیته و برق در اتیوپی چندان هم طولانی نیست و به سال ۱۸۹۶ باز می گردد. Menelik II که در آن زمان امپراطور اتیوپی بود، صندلی های الکتریکی ای که تازه ابداع شده بودن را خریداری کرد.
اما مدتی طول نکشید که متوجه شد برای استفاده از آن ها به برق و الکتریسیته احتیاج دارد و بدون آن این صندلی های جدید کاملا بلا استفاده خواهند بود.
۴. مارماهی ها
احتمالا شما هم درباره آوازه مارماهی ها و شوک های الکتریکی قوی شان شنیده اید.
باید بدانید که این امر کاملا حقیقت دارد و این موجودات برای شکار کردن طعمه شان قادرند تا شوک هایی الکتریکی با توان ۵۰۰ ولت تولید کنند! بنابراین بهتر است تا حد امکان از آن ها دور باشید و سر به سرشان نگذارید!
۳. رعد و برق
جالب است بدانید که رعد و برق وقتی اتفاق می افتد که در اتمسفر تخلیه الکتریسیته صورت بگیرد و در نتیجه آن، ما این تخلیه را به صورت نوری درخشان می بینیم.
رعد برق ها می توانند سرعتی بالغ بر ۱۲۰ هزار مایل در ساعت داشته باشند و از نظر دمایی نیز قادرند تا به ۵۴ هزار درجه فارنهایت برسند.
۲. سرعت نور
اگر با مبحث سرعت نور و حرکت آن آشنا باشید لازم است این حقیقت را بدانید که الکتریسیته نیز با همین سرعت حرکت می کند، یعنی با یک تخمین ساده می توان گفت که سرعتی بالغ بر ۱۸۶ هزار مایل بر ثانیه دارد.
۱. جرقه الکتریکی استاتیک
بهتر است بدانید که جرقه های الکتریکی استاتیکی می توانند به ۳ هزار ولت هم برسند.