- آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید ممکن است بیماری هایی که در ساحل با آن روبرو می شوید می تواند تا چه اندازه جان شما را به خطر بیندازد؟ شاید این بیماری ها توسط یک موجود کوچک به نام باکتری و یا یک ویروس که حتی با چشم هم دیده نمی شود سلامت شما را به خطر بیندازد!
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
بیماری هایی که در ساحل با آنها روبرو خواهید شد
گشت و گذار در مناطق ساحلی و تفریحاتی همچون شنا و به طور کلی هر نوع تفریحی که مربوط به آب باشد برای اکثر مردم لذت بخش است. حال در این میان تصور بسیاری از مردم حتی خود شما هم ممکن است این باشد که تفریحاتی مانند ساحل گردی و شنا هیچگونه خطری نداشته و تنها آسیبی که به شما می رساند، آفتاب سوختگی است! و شاید هم عده ای دیگر از غرق شدن در آب بترسند! اما آیا شما تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که به جزء این دو مورد چند خطر دیگر در سواحل در کمین شما هستند؟ اگر به سفرهای دریایی و تفریحات ساحلی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که تا پایان این مطلب با ما همراه باشید، تا انواع بیماری های خطرناک ساحلی یا دریایی را باهم بررسی کنیم.
۱۰. در حین شنا مواظب برخورد با جلبک ها باشید! | Algae
یک اصطلاح به نام “شکوفایی جلبکی” وجود دارد بسیاری از شناگران در سواحل به آن دچار می شوند! درواقع این اصطلاح به معنی روی هم قرار گرفتن تعداد زیادی جلبک می باشد که متاسفانه انبوه این جلبک ها می تواند مشکل ساز شود و بیماری های خطرناکی را برای شناگران به وجود آورد. برخی از این جلبک ها حتی سمی هستند و موجب تب و لرز شدید، عارضه های پوستی و سر درد می گردند و حتی می توانند به معده و ریه هم آسیب برسانند.
۹. مراقب کرم های قلابدار باشید | Hookworm
از دیگر بیماری های نسبتا خطرناک ساحلی می توانیم به بروز کرم های قلابدار در زیر پوست اشاره کنیم! این کرم ها معمولا در مدفوع حیواناتی همچون سگ ها وجود دارند، پس اگر در سواحل به پیاده روی رفتید حتما روی زمین را با دقت نگاه کنید تا پای تان را بر روی مدفوع حیوانات نگذارید. نفوذ کرم قلابدار بر زیر پوست موجب تاول، قرمزی شدید پوست و همچنین خارش می گردد.
۸. نورو ویروس در سرویس های بهداشتی ساحلی | Norovirus
یکی دیگر از بیماری های خطرناک ساحلی که نه تنها در ساحل بلکه در هر مکانی باید مراقب آن باشید نورو ویروس است. این ویروس در مکان هایی همچون سرویس های بهداشتی خصوصا سرویس های ساحلی وجود دارد. هنگامی که قصد استفاده از این سرویس ها را دارید، پیشنهاد می کنیم که حتما از دستکش استفاده کنید و اگر دستگیره ها و درها را لمس کردید، حتما بعد از آن دست های تان را به خوبی بشویید. این ویروس تاثیر مستقیمی بر روی معده دارد و به آنفولانزای معده مشهور می باشد.
۷. اوتیتس اکسترنا | Otitis Externa
یکی دیگر از شایع ترین بیماری های دریایی یا ساحلی عفونت گوش می باشد. هنگامی شما مدام در معرض آب قرار بگیرید این احتمال وجود دارد که نوعی عفونت باکتریایی از طریق آب وارد گوش های تان شود. خارش شدید گوش، درد و التهاب و قرمزی از جمله علائم این بیماری می باشند و اگر به آن مبتلا شوید باید آنتی بیوتیک مصرف کنید. البته پیشنهاد ما این است که به هیچ وجه به صورت خود سرانه هیچگونه دارویی مصرف نکنید و حتما به پزشک مرجعه نمایید.
۶. کنه | Tick
کنه! چیزی که به احتمال زیاد اسمش را بارها شنیده باشید و یا حیوانات و سگ های ولگردی که در کوچه و خیابان ها گذر می کنند را از نزدیک دیده اید که بر روی بدنشان کنه زده است! و با خودتان فکر می کنید که این موجودات تنها در خشکی وجود دارند! در حالیکه این تصور کاملا غلط است و این موجودات در مکان های مرطوب هم زندگی می کنند. پیشنهاد می کنیم که در سواحل خیلی به تپه های شنی نزدیک نشوید! چراکه این احتمال وجود دارد که کنه ها در میان شن های دریایی باشند. گاهی اوقات مرغ ها و پرندگان دریایی مبتلا به کنه هستند و ممکن است کنه ها از بدن آن ها جدا شود و بر روی شن ها بیفتد.
۵. خارش شناگران | Parasite
درون آب دریا یا دریاچه و حتی استخرها موجودات یا ویروس ها و باکتری های بسیاری وجود دارد که ممکن است حتی با چشم هم دیده نشوند اما با این حال جان یک یا چندین نفر را به خطر می اندازند! یکی از همین موجودات ریز انگل هایی هستند که درون آب و بر روی بدن آبزیان زندگی می کنند. این انگل ها هم در خشکی و هم در رطوبت و آب و هم در آب شیرین و هم در آب شور وجود دارند.
در واقع این موجودات ریز بر روی پوست دیگر حیوانات یا آبزیان لانه می کنند و موجب عارضه های پوستی همچون برآمدگی های شدید و قرمز رنگ می گردند. گاهی وقت ها ممکن است که تاول های بزرگی هم به وجود بیاید. البته این موضوع نه فقط برای حیوانات بلکه برای انسان ها هم صدق می کند. این انگل ها با ورود شان به زیر پوست موجب بیماری به نام درماتیت سرکری یا همان خارش شناگران می گردند. این بیماری تنها موجب عارضه های پوستی گشته و با درمان پزشکی رفع می شود.
۴. هپاتیت | Hepatitis
دلایل مختلفی وجود دارد که افراد به بیماری هپاتیت مبتلا شوند! ولی یکی از دلایل رایج مبتلا شدن به هپاتیت مصرف غذاهای بی ارزش و از همه مهم تر آلوده می باشد. بله درست متوجه شدید! بیماری های ساحلی تنها به غرق شدن و نیش آبزیان منتهی نمی شود! ممکن است خوردن یک غذای دریایی نیمه پخته و به اصطلاح خام هم موجب بیماری شود! هپاتیت آ بیماری یا ویروسی است که از طریق آب آلوده و حتی غذای آلوده وارد بدن می شود و علائم آن شامل: دل دردهای شدید، حالت تهوع و یرقان می باشد.
۳. سودوموناس | Pseudomonas
سودوموناس یک باکتری است که معمولا در جاهای مرطوب وجود دارد و ممکن است در میان شن های ساحلی هم زندگی کند. این باکتری معمولا موجب عارضه های پوستی می گردد! البته اگر وارد مجرای خون شود عفونت شدیدی را وارد بدن کرده و فرد مبتلا شده با علائمی همچون تب و لرز و بدن درد روبرو می کند. جدای از آن، این باکتری ممکن است در بعضی از افراد حساسیت های پوستی همچون قرمزی بیش از حد یا لکه شدن پوستی ایجاد نماید.
۲. بیماری لژیونر | Legionellosis
لژیونلا یک باکتری بسیار خطرناک است که نه تنها در سواحل وجود دارد بلکه حتی در استخرها هم زندگی می کند!ً حال شاید این سوال برای تان پیش بیاید که چگونه این باکتری موجب به خطر انداختن سلامت انسان می گردد؟ در پاسخ باید بگوییم که به راحتی آب خوردن! بله! درست می خوانید، کافیست وارد آب دریاچه یا سواحل شوید و به طور اتفاقی کمی از آب وارد دهان یا بینی تان شود، تا این باکتری ها راه شان را به ریه های تان باز کنند. در واقع این باکتری خطرناک ریه های شما را دچار عفونت شدید می کند خصوصا آن دسته از افرادی که به دخانیاتی همچون سیگار اعتیاد دارند!
۱. کریپتوزپوریدیوم | Cryptosporidium
یکی از بیماری های خطرناکی که در سواحل شما را در معرض خطر قرار می دهد انگل کریپتو است، که معمولا در ساحل ها و استخرها وجود دارد. هنگامی که این انگل وارد بدن فردی شود علائمی همچون اسهال شدید، دل دردهای پی در پی، و حالت تهوع در او بروز پیدا می کند! اما اگر کنجکاو هستید که بدانید که انگل کریپتو چگونه وارد بدن می شود باید بگوییم که کافیست به صورت اتفاقی کمی از آب دریا وارد دهان تان شود! که اتفاقا این مورد کاملا طبیعی می باشد. زیرا در حین شنا معمولا اگر به خوبی نفس گیری نداشته باشید آب وارد بدن می شود! جالب است بدانید که این انگل ها معمولا تا ۲ هفته متوالی در بدن می مانند!