پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
ترکیه مسافت کمی با کشور ایران دارد به همین علت هر ساله دانشجویان زیادی برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی راهی این کشور خواهند شد. لازم به ذکر است که بگویم تحصیل در کشور در رشته پزشکی از هزینه کمتری برخوردار است.
دانشجویانی که قصد تحصیل پزشکی در ترکیه را دارند باید به این نکته توجه داشته باشد که به راحتی می توانید با توجه به شرایطی که بر این کشور حاکم است برای تحصیل در این رشته اقدامات لازم را انجام دهید.
در ادامه مطالب قصد داریم شرایط و نکات مهم را در مورد تحصیل رشته پزشکی در کشور ترکیه برای شما بیان کنیم.
شرایط تحصیل رشته پزشکی در ترکیه
همان طور که گفته شد دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی را دارند ابتدا باید از شرایط و نکاتی که این کشور دارا است اطلاع پیدا کنند، لازمه پذیرش در دانشگاه های ترکیه داشتن دیپلم دوازده ساله می باشد؛ همچنین باید از نمرات تحصیلی بسیار خوبی برخوردار باشید.
دانشگاه های دولتی و خصوصی زیادی در کشور در حال فعالیت هستند که هر کدام از شرایط ویژه ای برخوردار هستند. در واقع برای ورود به دانشگاه های دولتی باید به زبان ترکی آشنایی داشته باشید و علاوه بر زبان ترکی در آزمون ورودی نمره قبولی را کسب کنید، به این نکته دقت کنید که هر دانشگاهی آزمون های خاصی را برگزار می کند.
از طرفی دانشجویانی که می خواهند در دانشگاه های خصوصی تحصیلات خود را به ادامه دهند باید علاوه بر آشنایی به زبان انگلیسی در آزمون SAT نمره قبولی را کسب کنند. از دیگر شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه پشت سر گذاشتن واحدهای آموزشی در کالج می باشد تا بتوانید آمادگی های لازم را برای آزمون ورودی دانشگاه به دست آورید.
البته شرکت در کلاس های کالج یکی از الزامات ورود به دانشگاه تمام کشورهای دنیا می باشد، البته دوره های کالج در برخی از کشورها مثل انگلستان تا دو سال ادامه دارد.
آزمون های ورود به رشته پزشکی در ترکیه
همان طور که گفته شد دانشجویان برای تحصیل پزشکی در کشور ترکیه باید آزمون های ورودی دانشگاه را پشت سر بگذارند، این آزمون ها شامل آزمون YOS و SAT می شود که آزمون SAT برای دانشگاه های خصوصی و آزمون YOS برای دانشگاه های دولتی برگزار می شود.
تا سال ها قبل آزمون های YOS را به صورت سراسری برگزار می کردند، اما امروزه این آزمون در هر دانشگاه به صورت جداگانه برگزار خواهد شد، بنابراین دانشجویی که قصد تحصیل پزشکی در ترکیه را دارد باید ابتدا دانشگاه مدنظر خود را انتخاب کند، سپس در آزمون ورودی دانشگاه شرکت نماید.
محدودیت سنی برای تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه
متقاضیانی که قصد تحصیل در کشور ترکیه را دارند با خیال راحت می توانند برای ورود به رشته پزشکی اقدامات لازم را انجام دهند، چرا که دانشگاه های این کشور هیچ گونه محدودیتی را برای متقاضیان در نظر نمی گیرد، تنها شرط اصلی دریافت نمره قبولی از آزمون های دانشگاه ها می باشد.
از طرفی اگر دو نفر از متقاضیان با شرایط یکسان برای تحصیل در رشته پزشکی درخواست دهند، اما شرایط سنی آن ها با هم متفاوت باشد فردی قبول می شود که از سن کمتری برخوردار است.
بورسیه تحصیلی رشته پزشکی در ترکیه
دانشجویان متقاضی برای تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه اگر هنگام ورود به دانشگاه های دولتی حد نصاب نمره را در آزمون YOS بدست آورند، باید سالانه مبلغی را به عنوان شهریه به دانشگاه پرداخت کنند، اما اگر همین دانشجویان ۱ یا ۲ سال اول تحصیل خود را از نمرات عالی برخوردار شوند، به راحتی می توانند از بورسیه تحصیلی پزشکی در ترکیه استفاده کنند، بنابراین دانشجویانی که از تحصیل رایگان برخوردار می شوند اگر بتوانند به صورت پاره وقت کار کنند به راحتی می توانند از پس تمامی هزینه های خود برآیند.
از طرفی اگر مدرک دیپلم شما از نمرات بالایی برخوردار است و مهارت کافی را در زبان انگلیسی دارید، به راحتی می توانید از بورسیه کمک هزینه های این کشور استفاده کنید، همچنین دانشگاه های دولتی خوابگاه را به صورت رایگان در اختیار دانشجویان خواهند داد.
هزینه تحصیل رشته پزشکی در ترکیه
یکی از مهم ترین دغدغه دانشجویان در کشور ترکیه هزینه دانشگاه های پزشکی می باشد. همان طور که گفته شود دو نوع دانشگاه در این کشور وجود دارد، دانشگاه های دولتی که به زبان ترکی درس ها را تدریس می کنند و دانشگاه های خصوصی که به برای تدریس زبان انگلیسی را به کار می برند.
با توجه به این موارد هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه کاملا متفاوت است، یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید هزینه مناسب رشته پزشکی در این کشور می باشد، به همین علت بیشتر دانشجویان ترغیب می شوند که تحصیلات خود را در رشته پزشکی ترکیه ادامه دهند.
از طرفی متقاضیان ورودی به دانشگاه های دولتی بسیار زیاد و قبولی در ازمون را سخت می کند، اما دانشجویی که در این آزمون ها قبول شود، هزینه بسیار کمی را به دانشگاه پرداخت می کند.
دانشجویان متقاضی در دانشگاه های خصوصی باید هزینه بیشتری پرداخت کند، اما بطور کلی در مقایسه با هزینه پزشکی در دانشگاه های کشورهای دیگر بسیار ناچیز است.
داشتن مدرک زبان برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور
همان طور که گفته شد تحصیل پزشکی در ترکیه به ۲ زبان انگلیسی و ترکی استانبولی امکان پذیر است، بنابراین این مدرک زبان شما باید با توجه به انتخاب زبان موردنظر برای تحصیل باشد، به این معنی که اگر قصد دارید تحصیلات خود را به زبان ترکی در دانشگاه های ترکیه ادامه دهید باید از مدرک زبان تومر برخوردار باشید، اما هنگام انتخاب دانشگاه مورد نظر زبان انگلیسی را انتخاب کرده اید حتما باید مدرک تافل را ارائه دهید.
از نکات مورد توجه دیگر این است که شما می توانید بدون داشتن مدرک زبان در رشته پزشکی تحصیلات خود را در کشور ترکیه ادامه دهید، به عنوان مثال در صورتی که از سطح زبان خوبی برخوردار هستید بدون آزمون ورودی در برخی از دانشگاه های ترکیه پذیرش خواهید شد.
اگر شما بتوانید ثابت کنید که مدرک تحصیلی قبلی خود را به زبان انگلیسی اخذ کرده اید یا حداقل ۳ سال در کشورهای انگلیسی زبان مشغول به تحصیل بوده اید یا حتی کشور مادری شما انگلیسی زبان است، به راحتی می توانید بدون داشتن مدرک زبان به تحصیل در رشته پزشکی بپردازید