
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
تحصیل در ترکیه و گرفتن اقامت این کشور از طریق مهاجرت تحصیلی امکان پذیر است، در واقع متقاضیان زیادی برای تحصیل در ترکیه اقدام می کنند که این افراد قبل از انجام هر کاری باید شرایط پیش رو را مورد بررسی قرار دهند.
با توجه به این کشور ترکیه مسافت بسیار کمی با ایران دارد معمولا دانشجویان برای ادامه تحصیل خود در کشورهای خارجی این کشور را انتخاب خواهند کرد.
به طور کلی دانش آموزان زیر ۱۸ سال می توانند در مدارس دولتی و غیردولتی این کشور به تحصیل بپردازند، البته به این نکته دقت داشته باشید قبل از هرگونه اقدامی باید از شرایط تحصیل در ترکیه و سیستم آموزشی به خوبی آشنا شوید.
به عنوان مثال دانش آموزان باید به صورت اجباری به مدت ۸ سال دوره آموزش ابتدایی را پشت سر بگذارند و یک دوره ۴ ساله دبیرستانی هم به عنوان پیش نیاز ورود به دانشگاه برای دانش اموزان اجباری است.
آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه
دانشجویانی که برای ادامه تحصیلات خود دانشگاه های ترکیه را انتخاب می کنند باید ابتدا در آزمون های ورودی دانشگاه شرکت کنند که ۲ آزمون ورودی برای پذیرش در دانشگاه برگذار می شود.
آزمون های ورودی کلیه دانشگاه ها که توسط مراکز انتخاب می شوند شامل آزمون YSG و آزمون تعیین محل لیسانس LYS می شود. متقاضیان تحصیل در رشته کارشناسی باید در آزمون YGS در ماه آوریل شرکت نمایند و در صورت بدست آوردن حد نصاب نمره در آزمون LGS هم شرکت کنند.
برای پیدا کردن بهترین موسسات اعزام دانشجو به ترکیه روی لینک کلیک کنید
با توجه به اینکه شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه شرکت در آزمون های ورودی است، تمامی دانش آموزانی که مقطع متوسطه خود را به پایان رسانده باشند می توانند در آزمون ورودی YGS شرکت کنند که مهم ترین مفاد آن ریاضیات، زبان ترکی، علوم و علوم اجتماعی می باشد.
متقاضیانی که بتوانند ۱۸۰ امتیاز را در این آزمون کسب کنند واجد شرایط برای شرکت در آزمون بعدی خواهند بود، از طرفی با کسب این امتیاز داوطلبان می توانند در مدرسه های خصوصی و برنامه های آموزش آزاد و مقطع کارشناسی مشغول به ادامه تحصیل بپردازند.
داشتن مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه در ترکیه
از شرایط تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی می توان به داشتن مدرک زبان اشاره کرد، چرا که دانشگاه هایی که در این کشور مشغول فعالیت هستند به دو زبان انگلیسی و ترکی تدریس خود را انجام می دهند، بنابراین با توجه به نوع دانشگاهی که انتخاب می کنید باید مدرک زبان خود را ارائه دهید.
به عنوان مثال اگر دانشگاه مورد نظر به زبان ترکی درس دهد باید مدرک زبان ترکی را داشته باشید، از طرفی دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی تدریس خود را انجام می دهند به دریافت مدرک زبان انگلیسی از متقاضیان می پردازند. اگر انگلیسی زبان مادری شما باشد نیازی به ارائه مدرک ندارید، در غیر این صورت باید مدرک تافل یا آیلتس را به دانشگاه مربوطه ارائه دهید.
گاهی اوقات لزوم ورود به برخی از دانشگاه ها داشتن مدرک زبان نیست، چرا که این دانشگاه ها در ابتدا آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی را برگزار می کنند و طبق آن دانشجویان مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.
از شرایط تحصیل در ترکیه با زبان انگلیسی این است برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه باید نمره ۶۵ را در آزمون تافل کسب کرده باشید، همچنین نیازمند نمره ۶ در آزمون آیلتس هستید.
محدودیت سنی تحصیل در دانشگاه های ترکیه
یکی از مسائل مهمی که هنگام ادامه تحصیل در ترکیه باید به آن توجه داشته باشید شرایط سنی و تحصیلی می باشد، در واقع در بسیاری از کشورها اگر فاصله زمانی گپ تحصیلی شما بسیار زیاد باشد ممکن است پذیرش شما در دانشگاه صورت نگیرد.
گپ تحصیلی به فاصله زمانی بین ۲ مقطع تحصیلی گفته می شود که در اکثر کشورها این شرایط سنی اعمال خواهد شد.
ترکیه از کشورهایی می باشد که به گپ تحصیلی توجهی ندارد و شرایط سنی را برای دانشجویان لحاظ نمی کند، بنابراین هر دانشجویی با هر سنی می تواند در مقاطع مختلف دانشگاهی پذیرش شود، البته دقت کنید که برخی از دانشگاه های ترکیه این محدودیت را اعمال کرده اند.
برخی دانشجویان برای گرفتن بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه با این محدودیت سنی مواجه خواهند بود، برای گرفتن بورسیه در مقطع کارشناسی نباید از ۲۱ سال سن بیشتر برخوردار باشید و متقاضیانی که قصد دارند به صورت بورسیه مقطع کارشناسی ارشد خود را در ترکیه اخذ کنند باید تا ۳۰ سالگی اقدامات لازم را انجام دهند، همچنین گرفتن بورسیه در مقطع دکترا تا ۳۵ سالگی امکان پذیر می باشد.
شرایط کار دانشجویی و کار بعد از تحصیل در ترکیه
دانشجویانی که متقاضی ادامه تحصیل در کشور ترکیه هستند می توانند با کار دانشجویی هزینه های زندگی و تحصیل خود را در این کشور پرداخت کنند، در واقع دانشجویان اجازه کار در مراکز تحصیلی خود را دارند، بنابراین به هیچ وجه مانع کسب درآمد دانشجویان نخواهند شد.
یکی از شرایط تحصیل در ترکیه این است که دانشجویان مقطع کارشناسی در طول هفته اجازه ۱۰ ساعت کار دانشجویی را دارا هستند و دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند می توانند در طول هفته ۲۰ ساعت کار دانشجویی را انجام دهند.
شرایط تحصیل در ترکیه و ویزای همراه
برای دانشجویانی که متقاضی تحصیل در ترکیه هستند، ممکن است بخواهند خانواده خود را به همراه داشته باشد، اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دانشجویان می توانند ویزای توریستی سه ماهه را برای همراهان خود بگیرند، سپس برای اقامت بلند مدت آن ها مراحل پیش رو را انجام دهند.
به طور باید بگوییم که اقامت همراهان به مدت زمان تحصیل دانشجویان بستگی دارد، اما به طور کلی هر دانشجو می تواند یک اقامت دو ساله را برای خود بگیرد.
همراه شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال می شود، از طرفی با توجه به این که ایرانیان نیازی به اخذ ویزا برای ورود به کشور ترکیه ندارند، به راحتی می توانند از طریق تحصیل اقامت این کشور را بگیرند.
شرایط تحصیل در ترکیه بدون آزمون
همان طور که بالاتر گفته شد دانش آموزان و دانشجویان برای تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه باید آزمون ورودی را پشت سر بگذارند، از این رو با توجه به این که امتحانات YOS اغلب بسیار سخت برگزار می شود به احتمال زیاد بسیاری از دانشجویان قادر به کسب نمره کامل نیستند، به همین علت به دنبال راه هایی برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون هستند.
اگر شما هم قصد دارید بدون ازمون در ترکیه به تحصیل بپردازید، این نکته را به یاد داشته باشید که برخی از دانشگاه های خصوصی در رشته های خاصی دانشجویان را بدون برگزاری آزمون در دانشگاه پذیرش خواهند کرد، هنگام پذیرش دانشجویان به صورت بورسیه ۲۰ تا ۸۰ درصد از هزینه های تحصیل آن ها را پرداخت خواهند کرد.