تولید محتوا

وبلاگ نویسی چیست؟ راه های کسب درآمد از وبلاگ

وبلاگ نویسی چیست و چگونه است؟

در گذشته تقریباً از اواسط دهه ۸۰ نیز مانند امروز در فضای اینترنتی صفحاتی جهت تعامل یا تبلیغات افراد با یکدیگر وجود داشت. این صفحات مانند بلاگفا و… بودند که برخی افراد با آن آشنایی دارند. اشتراک گذاری متن و تصویر در این فضا ها تعداد مشخص و یا نا محدود بود و در برخی مواقع حتی به صورت رایگان امکان پذیر بود. در نهایت باید بدانید که وبلاگ فقط به این معنی نمی باشد و معنی گسترده تری دارد.

افراد زیادی می توانند با وبلاگ نویسی کسب و کاری اینترنتی برای خود بسازند و از این طریق هزینه های خود را درآورند. برای این که توانایی کسب درآمد را از طریق مدیریت وبلاگ داشته باشید می بایست قوانین این کار را به طور کامل بیاموزید. اقدامات مختلفی برای موفقیت در این زمینه لازم است مانند تبلیغات اصولی، اشتراک گذاری به موقع محتوا، تهیه محتوای بهینه و… که به نوعی بازاریابی مناسبی جهت به دست آوردن درآمدن می باشد.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

وبلاگ چیست؟

لغت وبلاگ شامل دو کلمه مستقل web و log می باشد که ترجمه کلمه وب؛ شبکه جهانی و ترجمه کلمه لاگ؛ مطالب روزمره است. همه محتویات موجود در یک وبلاگ هر چند مدت تازه سازی می شود. موضوعات و محتوا هایی که در وبلاگ ها قرار می گیرند مختلف هستند اما در نهایت بهتر است که اصل کلام هر محتوا و هدف آن ها یک چیز باشد.

بعد از انجام هر سرچ در موتور های جستجو شاهد وبلاگ های گوناگونی خواهید بود. تمام مطالبی که در وبلاگ ها قرار می گیرند تنها یک هدف دارند و آن هم پاسخ گویی به نیاز افراد مختلف می باشد. در کشور ما ایران محتویات موجود در پلتفرم های فضای مجازی بازدید کننده زیادی دارد اما باید بدانید که گوگل نیز می تواند کمک شایانی به کسب و کار شما کند و تأثیر مثبت بالایی را برای شما خواهد داشت. چنان چه قصد دارید وارد حوزه تولید محتوا شوید توصیه می کنیم از وبلاگ ها استفاده کنید.

کسب درآمد از وبلاگ نویسی,وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است

روش ساخت وبلاگ

فکرش را بکنیم که کسی از شما درخواست کند که بدون موارد مورد نیاز ماکارانی برایش ماکارانی درست کنید. درآمدزایی از وبلاگ نیز مشابه این کار می باشد و بدون داشتن وبلاگ امکان پذیر نیست. برای شروع کسب و کار شما می بایست یک وبلاگ راه اندازی نمایید. ساختن وبلاگ راه و روش های مختلفی دارد که انتخاب هر کدام از آن ها بستگی به دلیل استفاده شما از وبلاگ دارد.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۱. ساخت وبلاگ با استفاده از پلتفرم های آماده

فرض کنید قصد انجام پخت و پز را دارید و دارای تخصص کافی در این زمینه نیز می باشید. شما باید به دنبال فضایی برای انجام عملیات پخت و پز می بایست باشید. برای وبلاگ نویسی نیز لازم است مشابه این کار را انجام دهید. امکان این وجود دارد که برخی افراد در وبلاگ نویسی متخصص باشند؛ اما از پس ساختن یک وبلاگ بر نیایند و این یک امر طبیعی است. این افراد بهتر است از پلتفرم های آماده که توسط متخصصین طراحی و آماده شده اند بهره بگیرند.

بعضی از فعالان در این زمینه مانند بلاگفا می توانند وبلاگ مناسبی را در اختیار افراد علاقه مند قرار دهند. در این فضا شما خواهید توانست یک صفحه شخصی برای خود یا کسب و کارتان داشته باشید. با داشتن وبلاگ فقط کافی است محتوای مناسب را برای خود تولید نمایید. اگر قصد به اشتراک گذاری روزمرگی خود هستید این پلتفرم را به شما توصیه می کنیم.

یکی از نکات خوبی که در استفاده از این پلتفرم ها می توان نام برد نبود پیچیدگی در کار با ابزار ها و بدون نیاز به هزینه می باشد. کسب رتبه بالا از سئو با این پلتفرم ها کمی دشوار است و ممکن است وبلاگ شما در صفحات اول گوگل نباشد. اگر قصد شما از وبلاگ نویسی جذب مخاطب و کسب درآمد می باشد این روش مناسب شما نیست باید از روش های بهتری استفاده کنید.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۲. ساخت وبلاگ با استفاده از وردپرس

کمک گرفتن از وردپرس روش دیگری است که به ساخت وبلاگ کمک می کند. اگر تخصصی در زمینه کد نویسی و ساختن سایت ندارید می توانید از این روش استفاده نمایید. پس از ساخت سایت خواهید توانست قسمتی را وبلاگ نویسی فردی خود را انجام دهید. برای فعالیت در بلاگ با این روش سریع تر به رتبه خوب در سئو خواهید رسید.

بلاگ های وردپرس دارای کارایی ساده تری می باشند و فعالیت در آن برای افرادی که تخصص ندارند بسیار آسان خواهد بود. هیچ نیازی به کد نویسی در این روش دیده نمی شود. با تهیه هاست مناسب و دامنه قادر خواهید بود بدون هیچ هزینه ای وبلاگ نویسی را آغاز کنید.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۳. ساخت وبلاگ با کدنویسی اختصاصی

یکی از روش های دیگری که وبلاگ نویس ها از آن بهره می برند روش کد نویسی می باشد که نیاز به تخصص دارد. کسب تخصص کد نویسی برای وبلاگ نویس در این روش ضروری است. البته می توانید از متخصصین این حوزه نیز با پرداخت دستمزد به آن ها برای تحقق اهداف در بلاگ یاری بگیرید. ساخت وبلاگ با کد نویسی اختصاصی بیشتر برای سایت های بزرگ و حرفه ای کاربرد دارد و اکثراً از آن استفاده می کنند. این روش برای افراد تازه کاری که تخصص زیادی در زمینه کد نویسی ندارند نباید این روش را جهت وبلاگ نویسی انتخاب کنند.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنم؟

برخی افراد به دلیل آگاهی بالایی گه دارند کاملاً مسلط به وبلاگ نویسی و محتوای مناسبی که در یک وبلاگ باید قرار بگیرد هستند؛ کافی است این افراد یک وبلاگ در اختیار داشته باشند. افرادی نیز به تازگی با وبلاگ نویسی آشنا شده اند و قصد درآمد زایی از آن را دارند لازم است اصول و فنون این راه را یاد بگیرند. موارد زیر مجموعه ای از نکاتی است که می بایست آن ها را یاد بگیرید تا وبلاگ نویسی شما تأثیر مثبتی بر سایت شما داشته باشد و پیشرفت کنید.

۱. شناسایی مخاطبان هدف برای وبلاگ نویسی

شناسایی مخاطبان هدف اولین کاری است که اگر قصد درآمد زایی از سایت خود را دارید می بایست انجام دهید. با شناخت مخاطب محتویات درون سایت شما مرتب و منظم خواهد بود و دارای هدف مشخصی می باشد. اگر بخواهیم مثال واضحی بزنیم باید فرض کنید که سایت شما در رابطه با طراحی معماری و دکوراسیون داخلی است؛ مخاطبین هدف شما باید کسانی باشند که دانشجوی معماری و یا مجری دکوراسیون داخلی هستند. این گونه می توانید حتی محتوای آموزشی نیز تولید کنید و به این افراد بفروشید.

در هر صورت مخاطبین هدف شما کسانی باید باشند که متقاضی یا علاقه مند به خدمات یا محصول شما هستند. برای موفقیت در این زمینه می بایست مخاطبین هدف خود را شناخته باشید تا محتوای شما مطابق با نیاز آن ها تولید شوند. شناسایی مخاطبان عوامل تأثیر گذار مختلفی دارد و بستگی به عواملی مانند تعداد بازدید کنندگان، تعداد دارندگان پلتفرم های مجازی و… دارد. مثلاً محتوای آشپزی با محتوای طراحی معماری موضوعاتی کاملاً متفاوت و در نتیجه مخاطبان هدف متفاوتی دارد.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۲. تولید محتوای مخاطب پسند

بعد از این که دریافتید مخاطب شما چه سوالاتی از شما دارد یا انتظار چه محتوایی را دارد باید به تولید محتوای مورد نیاز یا مورد علاقه مخاطب بپردازید. اگر به این موضوع توجه ویژه داشته باشید شاهد جذب مخاطبان هدف زیادی خواهید بود و کاربران زیادی برای رفع نیاز خود به سراغ شما خواهند آمد.

هر مخاطبی ممکن است محتوایی را بپسندد برای مثال برخی افراد به دنبال محتوای آموزشی و یا برخی به سراغ محتوای ویدئویی می روند. هر محتوایی که تولید می کنید آموزشی، خبری و… می بایست کاملاً واضح و قابل فهم برای تمامی مخاطبان باشد. محتوای خوب باعث می شود افراد شما را همیشه دنبال کنند و محتویات شما الگویی برای او باشد پس برای تحقق این موضوع حتماً از نیاز و علاقه مخاطب خود با خبر شوید.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۳. توانایی ارائه مؤثر محتوا در وبلاگ

نحوه ارائه یکی از مهم ترین موضوعاتی است که بر درآمد زایی وبلاگ نویسی مؤثر واقع می شود. قبل از این که محتوای شما مورد تائید افراد قرار بگیرید می بایست اول مخاطبان شما را ببینند. حتی اگر محتوای شما اصولی نیز تولید شود و بر اساس نیاز مخاطبان هدف باشد بدون انجام ترفند های مخصوص افزایش بازدید سایت مخاطبان هدف شما را نخواهند دید و به مرحله کسب درآمد نیز نخواهید رسید. برای این که بازدید کنندگان وبلاگ شما زیاد باشند می بایست اقداماتی انجام دهید که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.

  • قوانین سئو را در تولید محتوای خود به طور کامل و دقیق رعایت کنید تا سئو به طور ارگانیک سایت شما را در صفحات اول قرار دهد.
  • تبلیغات گوگل ادز می تواند کمک شایانی به تازه کار هایی که می خواهند تعداد بازدید کنندگان خود را بالا ببرند خواهد نمود.
  • فعالیت ممتد و متمرکز شما تأثیر خوبی بر دیده شدن شما خواهد گذاشت؛ لازم است خود و کسب و کارتان را با مخاطب آشنا کنید.
  • با به کار بردن ترفند لینک سازی و ریپورتاژ آگاهی می توانید بازدید زیادی از مخاطبین را از سایت های مختلف داشته باشید.
  • از گرافیک ساده و شیکی برای سایت خود استفاده کنید تا چشم مخاطب را به آن جذب کند.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۴. آشنایی با اصول سئو و بهینه سازی

جهت این که محتوای شما بازدید بیش تری داشته باشد و مخاطبان هدف بیش تری را جذب کنید نیاز است که سئو محتوای خود را انجام دهید. برای این کار اقدامات گوناگونی از نوشتن محتوای بهینه، توجه به نیاز مخاطب و… را باید انجام دهید. برای پیشرفت در این زمینه می توانید با افراد متخصص مشورت کنید. وبلاگ های وردپرس دارای افزونه های سئو هستند که می تواند مؤثر در پیشرفت شما باشد. سئو برای وبلاگ نویسی واجب است و رعایت آن شما را در صفحات اولی قرار می دهد که مخاطب پس از سرچ اول شما را خواهد دید و به وبلاگ شما مراجعه می کند.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۵. توانایی تولید یا انتخاب تصویر مناسب

تصویر در محتوا بسیار حائز اهمیت است. هدف از استفاده از تصاویر ایجاد تنوع در محتوای متنی است که جذابیت در محتوا را ایجاد می کند. ممکن است خیلی از افراد از خواندن مطالب طولانی کلافه شوند. به کار بردن تصویر یکی از نکاتی است که در رعایت قوانین سئو به آن توجه می شود. برای استفاده از تصویر در محتوا می بایست دو نکته مهم زیرا را رعایت نمایید.

  • تصاویر مربوط به موضوع مقاله را خودتان تهیه کنید، به سادگی با نرم افزار های ویرایش حرفه ای و نیمه حرفه ای عکس خواهید توانست تصاویر زیبایی را به وجود آورید.
  • تصاویری مرتبط با متنی که نوشته اید را پیدا کنید. سایت های زیادی هستند که تصاویر با کیفیت گوناگونی را بدون نیاز به پرداخت هزینه در اختیار افراد قرار می دهند. این کار برای افرادی که علاقه یا وقت ویرایش عکس ها را ندارند مناسب می باشد.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۶. ساخت محتوا های غیر متنی در وبلاگ نویسی

محتوا ها انواع مختلفی علاوه بر محتوای متنی دارند. یکی از رایج ترین محتوا هایی که قبلاً در مورد آن توضیحاتی دادیم محتوای تصویری است. محتوا های دیگری نیز در سایت ها و وبلاگ ها به کار گرفته می شوند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • محتوای ویدئویی: خیلی از افراد حوصله خواندن متن ها را نداشته و بیش تر به سراغ محتوای ویدئویی می روند. پلتفرم های یوتیوب، اینستاگرام و… فضای خوبی برای انتشار این نوع محتوا هستند که می توان در کنار محتوای متنی به اشتراک گذاشته شود.
  • پادکست ها: پادکست ها تقریباً به تازگی در بین افراد طرفدارانی پیدا کرده است زیرا در فضا های مختلف می توان از آن ها استفاده نمود. سعی کنید این نوع محتوا را نیز در کنار دیگر محتوا ها تولید نموده و برای طرفداران پادکست در وبلاگ خود قرار دهید.
  • اینفوگرافی: گاهی اوقات برخی تصاویری که در بین محتوای متنی به کار گرفته می شود از نوع اینفو گرافی می باشد. یعنی در تصویر متن مهمی نوشته شده که اثر مثبتی بر روی خواننده می گذارد. این گونه متن های موجود در تصاویر به راحتی در ذهن بیننده خواهد ماند.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۷. مدیریت منظم و دائمی بلاگ

تداوم در فعالیت های بلاگ شما یکی از اصول موفقیت در این کار است. محتوای موجود در بلاگ می بایست دائماً در حال تازه سازی باشد. باید بدانید که محتوا هایی که در گذشته در بلاگ شما قرار گرفته اند نیز می بایست پس از مدتی دستی بر سر و روی آن ها کشید و آن ها را تغییر داد. تداوم در کار شما به رتبه سئو کمک خواهد کرد اگر در حال حاضر وضعیت بلاگ شما عالی باشد دلیل بر این نخواهد شد که دست از فعالیت بکشید. زیرا به محض توقف در فعالیت ها و یا کم کاری وضعیت شما تغییر خواهد یافت.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

کسب درآمد از وبلاگ نویسی

بعد از این که وبلاگ مناسبی برای فعالیت خود تهیه نمودید و محتوای مورد نظر خود را در آن قرار دادید می بایست اقداماتی برای کسب درآمد انجام دهید. اولین اقدامی که لازم است انجام دهید این است که در بین مخاطبان هدف شناخته شوید تا بازدید از بلاگ شما افزایش یابد. بعد از این که به رتبه سئو مورد رضایت خود رسیدید شروع به تولید محتوای های اختصاصی کنید. حال شما قادر خواهید بود از طریق وبلاگ خود درآمد زایی نمایید. جهت درآمد زایی از این طریق لازم است به دنبال اقداماتی بروید که در ادامه خواهیم گفت.

۱- تبلیغات؛ ساده ترین راه کسب درآمد از وبلاگ نویسی

اولین روشی که در جهت کسب درآمد از وبلاگ نویسی می توان از آن کمک گرفت تبلیغات است. این کار زمانی مناسب خواهد بود که بازدید از پیج شما دارای ترافیک تقریباً بالایی باشد. تبلیغات حالت های مختلفی دارد که باید ببینید کدام یک مناسب وبلاگ شما است و نتیجه بهتری را برای شما به ارمغان می آورد. درآمد زایی از وبلاگ شما می تواند به ریال یا دلار باشد.

تبلیغات نمایشی

از طریق تبلیغات نمایشی قادر هستید تا در ازای تبلیغات برای وبلاگ های مختلفی که در حوزه های گوناگون فعالیت دارند هزینه ای را از آن ها دریافت کنید. این تبلیغات از دو راه مختلف امکان پذیر است. در روش اول در مقابل هر تعداد بازدید از وبلاگ شما مبلغی را توافق می نمایید. مثلاً می توانید با متقاضی تبلیغ توافق کنید که در ازای تعداد مشخصی بازدید مبلغ توافق شده را دریافت می کنید. بعد از این که به تعداد مشخص شده بازدید از وبلاگ متقاضی رسیدید لازم است برای بازدید بیش تر مبلغ اضافه ای را دریافت کنید. در روش دوم تعداد مشخصی برای بازدید از وبلاگ تعیین نمی شود. مبلغی را در ابتدا مشخص می کنید و در ازای تبلیغ دریافت می نمایید. در این روش اکثراً قسمتی از وبلاگ را اختصاص به کار تبلیغات می دهند و از این طریق کسب درآمد می کنند. بهتر است آگهی ها متناسب و مرتبط با حوزه کاری شما باشد تا آسیبی از طرف سئو به پیج شما وارد نشود.

تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی نوعی از تبلیغات است که در بین وبلاگ نویسان بسیار پر طرفدار است. معمولاً در این نوع از تبلیغات برای هر کلیک مبلغ مشخصی را می بایست دریافت نمایید. اگر قادر هستید تبلیغات را از افراد خارجی بگیرید بهتر است برای دریافت هزینه یک حساب خارجی برای خود باز کنید پلتفرم های پرداختی زیادی نیز هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید. البته اگر فعالین شما در بلاگ به زبان فارسی می باشد بهتر است از پلتفرم های پرداختی ایرانی استفاده کنید و بدون داشتن دردسر درآمد ریالی داشته باشید.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۲- بازاریابی رابطه ای یا Affiliate Marketing

در برخی از بلاگ ها دیده می شود که محصولات با برند های مختلف را به بازدید کنندگان توصیه می کند. از روش هایی که می توان مخاطبان هدف یک محصول یا خدمات را به خرید آن ترغیب نمود افیلیت مارکت می باشد. زمانی که شما موفق شوید فردی را مجاب به خرید کنید از طرف فروشنده سودی برای شما در نظر گرفته می شود. هر قدر اعتماد مخاطبان را بیش تر جلب نمایید از طریق فروش بیش تر به نسبت می توانید سود زیادی را نیز دریافت نمایید. قبل از این که روش همکاری در فروش را به کار ببرید بهتر است با مخاطبین خود ارتباط نزدیکی بگیرید تا موفق شوید مخاطبین ثابتی داشته باشید که بتوانید تأثیر بهتری بر روی آن ها بگذارید.

۳- کسب درآمد از وبلاگ نویسی با فروش اشتراک

فروش اشتراک توسط افراد و شرکت ها در سایت های مختلف انجام می گیرد. کمی قبل تر این فروش به صورت مقطعی انجام می شود که افراد می توانستند برای خود اشتراکی با مدت مشخص خریداری کنند. افرادی که در زمینه وبلاگ نویسی متخصص هستند می توانند از این طریق به درآمد برسند. خیلی از کسانی که در حوزه وبلاگ نویسی فعالیت می کنند برای آموختن نکات جدید و آموزش های لازم برای پیشرفت خود هر مبلغی که لازم باشد را صرف می کنند. اما بهتر است بدانید که در شبکه های اجتماعی و سایت های مختلف می توانید آموزش های رایگانی را ببینید مخصوصا در حوزه های عمومی که دیگر نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست. کسب درآمد اشتراکی در بی افراد بسیار پر طرفدار است اما با اصول و قوانینی مواجه هستید. در هر حوزه ای که فعالیت می کنید محتوای تخصصی خود را در وبلاگ خود به شکل اشتراکی به نمایش بگذارید و محتوا ها و داده های غیر تخصصی و رایج را به شکل رایگان به اشتراک بگذارید.

وبلاگ نویسی چیست,وبلاگ نویسی چیست و چگونه است,وبلاگ نویسی یعنی چه

۴- وبلاگ نویسی و محتوا های ریپورتاژی

حتماً تا به حال کلمه ریپورتاژ آگهی را شنیده اید و اطلاعاتی در این باره به گوشتان خورده است. قصد افراد از ریپورتاژ آگهی در سایت های پر بازدید نوعی تبلیغ است. محتوایی که برای ریپورتاژ آماده می شود مختصر هستند و افراد را به سمت سایت هدف می کشانند؛ این نوع تبلیغ در سایت های دیگر انجام می شود. مطالب ریپورتاژی معمولاً به شکل آماده به اشتراک گذاشته می شوند و در وبلاگ نمایش داده می شود. برخی از افراد نیز خواهان آماده نمودن متن برای مقالات ریپورتاژی هستند که باید برای آن ها نوشته شود. این کار کمک می کند تا مقاله ریپورتاژی برند مورد نظر همخوان با سبک محتویات سایت شما باشد. به طور کلی سبک این مطالب باید تبلیغاتی باشد تا مخاطب احساس نکند که فریب خورده است.

۵- فروش محصول، خدمات یا آموزش ها

یکی از روش های عالی برای رسیدن به درآمد در وبلاگ فروش محصول، خدمات و یا آموزش مهارتی است که در آن تخصص دارید. باید بدانید که شروع این روش آسان نیست اما بهتر از روش های دیگر می باشد و درآمد زایی بیش تری خواهید داشت. اگر قصد دارید از این روش وبلاگ نویسی را شروع کنید باید ۳ نکته مهم را بدانید که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • دارای مهارت خاصی باشید و آن را به افراد دیگر یاد بدهید.
  • بتوانید مشاوره های مختلف در حوزه های مختلف ب افراد بدهید. مانند مشاوره در زمینه دیجیتال مارکتینگ به افراد تازه کار برای پیشرفت نمودن.
  • محصولی را در اختیار داشته باشید که در بلاگ درباره آن تعریف نموده و حس نیاز افراد به آن را برانگیخته نمایید.

بهتر است برای این که نتیجه بهتری بگیرید فقط به وبلاگ بسنده نکنید و وبسایتی را نیز برای خود بسازید تا از طرق لینک دهی افراد بیش تری را جذب کنید. با توجه به اقداماتی که برای فروش محصول یا خدمات خود انجام می دهید نوشتن محتوا و توجه به تازه سازی آن ها را نیز فراموش نکنید تا مدام افراد زیادی را به خود جذب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا