رپورتاژ آگهی رایگان

5 ویژگی یک وکیل حرفه ای

وکالت یکی از سخت ترین و پر مسئولیت ترین مشاغلی است که در تمام دنیا وجود دارد. چرا که بعضا افراد حاصل یک عمر زندگیشان را در معرض خطر میبینند و با مراجعه به یک وکیل امید دارند که مشکلاتشان حل شود. لذا در صورتی که وکیل دانش و تجربه کافی برای حل مشکل را نداشته باشد، موکل دچار مشکلات زیادی میشود.

سوال اینجاست که چگونه وکیل خوب را تشخیص بدهیم ؟ در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر ارائه تعریفی از وکیل، ۵ ویژگی یک وکیل خوب را ارائه دهیم.

وکیل چیست؟

قبل از پرداختن به ۵ ویژگی مهم وکیل حرفه ای ، بهتر است ابتدا تعریفی از وکیل داشته باشیم و بدانیم که وظایف وکیل چیست و ما چه انتظاراتی باید از او داشته باشیم. در رابطه با وکیل، دو تعریف میتوان ارائه داد که به نوعی هر دو آنها صحیح میباشد.

تعریف اول: اشخاص برای انجام اموری که خودشان برای انجام آنها وقت کافی ندارند، به افراد مورد اعتمادشان وکالت میدهند. به عنوان مثال شخصی مالک یک خودرو است و به خاطر سرعت غیر مجاز یا هر دلیل دیگر خودروی او توقیف میشود.

برای ترخیص خودرو تنها مالک خودرو باید به مراکز ترخیص خودرو مراجعه نماید. در این حالت مالک خودرو میتواند به یکی از افراد مورد اعتماد اطرافش مانند فرزند یا برادرش وکالت بدهد که به جای ایشان او به مراکز ترخیص مراجعه نمایند و خودرو را ترخیص کنند.

هرچند که تنظیم این نوع وکالتنامه نیز نیاز به دقت نظر های فراوانی دارد، اما در اینجا وکیل (فرزند یا برادر یا …) نیاز به داشتن دانش حقوقی یا کیفری خاصی ندارند.

تعریف دوم: در تعریف دوم، وکیل شخصی است که در رشته حقوقی تحصیلات دانشگاهی دارد و در یکی از آزمون ها وکالت کانون وکلا یا قوه قضاییه نمره قبوی کسب کرده است. شخص وکیل باید همچنین به مدت دو سال کارآموزی را سپری نماید.

این شخص در صورت داشتن ویژگی هایی که در ادامه خواهیم گفت، میتواند یک وکیل خوب باشد. به عنوان مثال شخصی درگیر یک کلاهبرداری ملکی شده است، و پول هنگفتی را از دست داده است.

این شخص برای بازگرداندن پول خود و محکوم کردن کلاهبردار در دادگان، نیاز به یک وکیل ملکی حرفه ای دارید که با اشراف کامل به موضوعات ملکی بتواند از حقوق شما در دادگاه دفاع کند.

سایت دادخواهان مجد,وکیل حرفه ای,سایت دادخواهان مجد

ویژگی های وکیل حرفه ای

پیش تر تعاریفی از وکیل ارائه دادیم و در این بخش قصد داریم تا ویژگی های یک وکیل خوب را بررسی نماییم. همانطور که گفته شد افراد به دلایل مختلفی ممکن است به وکیل نیاز داشته باشند.

از آنجایی که در بسیاری از موارد امر وکالت از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است، بهتر است که ویژگی های وکیل حرفه ای را بهتر بشناسیم تا بتوانیم انتخاب درست تری داشته باشیم.

۱. دانش آکادمیک وکیل

پیش از آنکه بخواهید با یک وکیل مشاوره نمایید بهتر است که مدارک دانشگاهی او را بررسی نمایید. چرا که یکی از مهمترین و اصلی ترین فاکتور هایی که در رابطه با یک وکیل باید مور توجه قرار گیرد، میزان دانش او در زمینه های مختلف وکالت است.

البته که هر یک از وکلا در یک زمینه تخصص دارند. به عنوان مثال یک وکیل بانکی ممکن است تخصصی در زمینه طلاق نداشته باشد و بالعکس. اما با بررسی مدارک آکادمیک وکیل حداقل شما مطمئن میشوید که ایشان دارای صلاحیت وکالت میباشد و مدتی را در دانشگاه آموزش دیده است.

همچنین این کار به شما کمک میکند که مطمئن شوید با دلال کار نمیکنید. چرا که بسیاری از کسانی که خود را وکیل جا میزنند لزوما وکیل نیستند و به عنوان دلال در این حوزه فعالیت میکنند.

اینگونه افراد پرونده ها را پیدا میکنند و با ارجاع به وکیل از آنها کمیسیون دریافت میکنند و در صورتی هم که پرونده به نتیجه دلخواه منتج نشود، شما از جایی نمیتوانید پیگیری نمایید چرا که با خود وکیل در ارتباط نبوده اید.

۲. تجربه وکیل در حوزه پرونده مورد نظر

در هر زمینه کاری داشتن تجربه حرف اول را میزند و حوزه وکالت نیز از این قانون مستثنی نمیباشد. لذا قبل از همکاری با وکیل مورد نظر پرونده های سابق او را به دقت بررسی نمایید.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که قرار نیست تمام پرونده های یک وکیل پیروزی باشد. اگر یک وکیل فقط از پرونده های پیروزی برای شما گفت مطمئن باشید که پرونده هایی را که در آنها شکست خورده را از شما پنهان کرده است.

توصیه ما برای شما این است که بیشتر از آنکه پرونده های برنده را بررسی کنیم، پرونده های شکست خورده بررسی نمایید تا علل شکست را پیدا نمایید.

۳. توانایی جلب اعتماد توسط وکیل

یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه وکالت مهم میباشد، این است که موکل به وکیل خود اعتماد کافی داشته باشد. عدم اعتماد به وکیل در طوب مدت پرونده میتواند باعث آزرده شدن طرفین (هم وکیل و هم موکل) شود.

علت این امر آن است که موکل نگران روند پرونده خود میباشد و این نگرانی را مدام به وکیل منتقل میکند و ممکن است در طول فرآیند باعث ایجاد عدم تمرکز در وکیل شود. این در حالی است که اگر موکل به وکیل اعتماد داشته باشد، آرامش خاطر بیشتری خواهد داشت.

البته این اعتماد نباید به شکلی باشد که موکل کاملا از فرآیند پرونده بی خبر باشد. بنابراین یکی از ویژگی هایی که یک وکیل خوب باید داشته باشد این است بتواند اعتماد موکل خود را به خوبی جلب نماید و به او اطمینان خاطر بدهد.

۴. قدرت بیان و شنیداری خوب وکیل

یکی دیگر از مهمترین ویژگی های یک وکیل خوب، داشتن قدرت بیان بالا و توان  شنیدن کامل است. بعضا قدرت بیان یک وکیل در دادگاه بسیار تعیین کننده تر از سطح دانش او است. یک وکیل باید بتواند دانش و تجربه خود را در سخنان خود به نحوه مطلوبی ارائه کند.

در سمت دیگر وکیل باید از قدرت شنیداری بالایی نیز برخوردار باشد. یک وکیل اگر توانایی این را نداشته باشد که به طور کامل به حرف های موکل گوش کند، احتمالا درک درستی از پرونده پیدا نخواهد کرد.

همچنین اگر موکل حس کند که وکیل به حرف های او گوش نداده است، در تمام طول رسیدگی به پرونده استرس خواهد داشت. بنابراین ویژگی چهارم یک وکیل خوب، داشتن قدرت بیان و شنیداری بالا میباشد.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد تا نکات مهمی را در رابطه با انتخاب وکیل ارائه نماییم. هر زمانی که در مسائل حقوقی و کیفری نیاز به وکیل داشتید، توصیه میکنیم که این نکات را مد نظر قرار دهید تا وکیل مناسبی را انتخاب نمایید. انتخاب یک وکیل خوب به شما این شانس را میدهد که احتمال پیروزیتان در دادگاه را افزایش دهید.

شما میتوانید از طریق شماره های موجود در سایت دادخواهان مجد با وکلای حرفه ای موسسه حقوقی دادخواهان مجد مشاوره کنید. همچنین موسسه حقوقی دادخواهان مجد برای کسانی که از طریق وبسایت مراجعه نمایند، یک جلسه مشاوره رایگان در نظر گرفته است.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید تیک آبی اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا