بیوگرافی نیکولا تسلا (زندگینامه بزرگان)
نیکولا تسلا یکی از برجسته ترین دانشمندان صربستانی قرن بیستم است که با اختراع خود تاریخ الکتریسیته جهان را متحول ساخت. مشهور ترین اختراع تسلا AC یا همان جریان برق متناوب می باشد. ما در این مقاله قصد داریم به زندگی نامه نیکولا تسلا این مخترع مشهور صربستانی بپردازیم.
عکس نیکولا تسلا
نیکولا تسلا کیست؟ نیکولا تسلا در تاریخ ۱۰ جولای سال ۱۸۵۶ در کرواسی کنونی یا همان امپراتوری اتریش متولد شد. این نابغه بزرگ بیش از ۳۰۰ اختراع داشته و به ۸ زبان مختلف مسلط بوده است. نیکولا توانست افتخارات زیادی را به دست آورد اما با این وجود به اندازه سایر مخترعین شهرت نداشت. اختراع جریان برق متناوت توسط این مهندس بزرگ در آن زمان مورد توجه همگان قرار گرفت و به دلیل شخصیت عجیب و مرموزی که داشت خیلی او را به عنوان دانشمند دیوانه می شناختند.
دوران کودکی و نوجوانی نیکولا تسلا
نیکولا تسلا در روستای سمیلجان اتریش به دنیا آمد و پدرش کشیش ارتدوکس بود. او از مادری با هوش بهره میبرد که علاقه بسیاری به ساخت تجهیزات مکانیکی و لوازم ساختمانی داشت. هوش و استعداد نیکولا بر گرفته از صفات ژنتیکی مادرش بود. نیکولا سه خواهر و یک برادر داشت و در دوران کودکی به محاسبات ریاضی علاقه مند بود و بسیار اسرار داشت که خانواده اش اجازه دهند او به مدرسه مهندسی برود.
او در مقطع دبیرستان علاقه بسیاری به علم فیزیک پیدا کرد و سعی می کرد راه هایی را پیدا کند که با این نیروی عظیم بیشتر آشنا شود. نیکولا دوران دانشجویی خود در دانشگاه پلی تکنیک را به خوبی و با دریافت بالاترین نمرات گذراند و میزان نبوغ و استعداد او بر همگان آشکار شد، اما به دلیل مرگ پدرش و اعتیاد پیدا کردن به غمار نتوانست هزینه های دانشگاه را پرداخت نماید و انصراف داد.
نیکولا تسلا پس از اینکه تحصیل را کنار گذاشت، تصمیم گرفت که به آمریکا مهاجرت کند و در یکی از شرکت های توماس ادیسون برای رفع برخی مشکلات فنی آن ها مشغول به کار شود، اما پس از ۶ ماه به دلیل آنکه دستمزدی دریافت نکرد آنجا را ترک کرد.
با خارج شدن از شرکت ادیسون، نیکولا تصمیم گرفت با دو نفر دیگر شرکتی را تاسیس نماید و به ثبت اختراعات خود بپردازد. او در شرکت موفقیت های بسیاری کسب کرد اما به دلیل آنکه شریک هایش تصمیم به تاسیس شرکت دیگری به صورت جداگانه گرفتند، نیکولا نتوانست ادامه دهد و ورشکست شد. پس از این ماجرا تسلا وارد دوره جدیدی از زندگی اش شد.
ازدواج و زندگی خصوصی نیکولا تسلا
نیکولا تسلا مردی نابغه و فوق العاده با هوش بود که هر لحظه ایده های بی نظیری به ذهنش می رسید و برای اجرایی کردن آن ها شبانه روز تلاش می کرد، موفقیت های پی در پی او موجب شده بود که افراد بسیاری او را بشناسند و به شهرتی جهانی دست یابد.
زنان زیادی به دلیل استایل و جذابیت تسلا به او توجه می کردند اما او اصلا به ازدواج فکر نمی کرد و اعتقاد داشت که مجرد بودن باعث می شود موفقیت های بیشتری را کسب کند به همین دلیل هرگز ازدواج نکرد.
تسلا به نظم و تمیزی اهمیت بسیاری می داد و همیشه محیط اطرافش را تمیز نگه میداشت. او در مهمانی های بزرگی که افراد مشهور و سر شناس در آن حضور داشتند همیشه شرکت می کرد و می توان گفت یکی از دلایل عملی شدن ایده هایش و معروف شدن آن ها، حضور در همین مراسمات بود. نیکولا علاوه بر آنکه مهندسی بسیار با تجربه و با استعداد بود در زمینه ادبیات و فلسفه نیز به خوبی می درخشید.
نیکولا تسلا به دلیل علاقه بسیار زیادی که به رژیم های گیاه خواری داشت در وعده های غذایی اش از شیر، نان، عسل، آب و سبزیجات استفاده می کرد. او همچنین به پرندگان بسیار علاقه داشت به همین دلیل به پارک مرکزی نیویورک می رفت و ساعت ها پرندگان آنجا را تماشا می کرد و به درمان آن ها می پرداخت.
آثار و اختراعات نیکولا تسلا
نیکولا تسلا به عنوان مهندس مکانیک، مهندس برق و یک مخترع نابغه در کشورهایی مانند اتریش، صربستان، کرواسی و ایالات متحده آمریکا مورد تشویق و قدردانی قرار گرفت. طراحی سیستم نوین برق رسانی با استفاده از جریان برق متناوب یا همان AC توسط نیکولا موجب حیرت همگان شد و مشهور شدن تسلا را به دنبال داشت.
از دیگر اختراعات تسلا می توان به طراحی تولی برق آبشار نیاگرا اشاره نمود. با توجه به آنکه نیکولا تسلا یکی از بزرگترین دانشمندان و مخترعان قرن بیستم است و مخترع رادیو نیز می باشد به منظور قدردانی از او یکای SI در میدان های مغناطیسی را با نماد تسلا بیان می کنند.
آزمایش نیکولا تسلا
تسلا پس از اختراع رادیو توانست در زمینه مکالمه و مهندسی برق اقدامات مهمی انجام دهد و با کمک سرمایه داران توانست شرکت ها، آزمایشگاه ها و کارخانجات مختلفی را راه اندازی کند و صنعت تولید لوازم الکتریکی را متحول سازد. او همچنین طرحی منحصر به فرد برای موتورهای القایی اختراع نمود و مورد توجه انجمن برق و الکترونیک قرار گرفت.
نیکولا تسلا نظریه نسبیت انیشتن را نمی پذیرفت و از مخالفان اصلی این نظریه بود. از دیگر اختراعات تسلا می توان به سیم پیچ تسلا، روشنایی بی سیم، اسیلاتور، آزمایشات اشعه x، قایق کنترل از راه دور و انرژی برق بی سیم اشاره نمود.
آرامگاه نیکولا تسلا
نیکولا تسلا دانشمند دیوانه و نابغه قرن بیستم با استفاده از هوش و استعداد های خود توانست اختراعات زیادی انجام دهد و ثروت بسیار زیادی به دست آورد، اما پژوهش ها و آزمون و خطاهایی که برای کشف های بزرگتر انجام می داد موجب می شد که سهم قابل توجهی از سرمایه خود را در این راه از دست دهد.
این روند به قدری ادامه پیدا کرد که نیکولا سال های آخر زندگی خود را با فقر و تنگدستی دست و پنجه نرم می کرد و به دلیل آنکه هیچ مکانی برای اقامت و زندگی نداشت مجبور شد که سالیان طولانی در اتاقی بسیار کوچک در یکی از هتل های نیویورک زندگی کند.
نیکولا تسلا سرانجام در سن ۸۶ سالگی در تاریخ هفتم ژانویه در سال ۱۹۴۳ در گذشت و چند روز بعد توسط یکی از خدمتکاران هتل جسد او در اتاقک هتل پیدا شد. خاکستر نیکولا تسلا در سال ۱۹۵۷ به بلگراد فرستاده شد و امروزه در موزه نیکولا در یک گوی طلایی نگهداری می گردد.
جایگاه و مقام و اختراعات این دانشمند بزرگ موجب شده است که شرکت ها، آزمایشگاه و مراکز و جشنواره های بزرگی با نام او ایجاد کنند.