آشپزی

10 حقیقت پنهان در مورد سرآشپزها که تاکنون نمی دانستید

خلاصه نوشته

  • بسیاری از مردم گمان می کنند که شغل سرآشپزی یک شغل راحت و به نسبت با درآمدی عالی است، و آشپزها همیشه می توانند علاوه بر اینکه غذاهای لذیذ و خوش طعم بپزند خودشان هم از این غذاها میل کنند! در حالیکه اینگونه نیست و این افراد زحمت کش در پس آشپزخانه ها زحمات فراوانی می کشند.

حقایقی جالب اما تلخ از سرآشپزها

آشپزی کاری شیرین و دلچسب برای خیلی از ما محسوب می شود. اما آیا پخت و پز برای یک مکان خاص یا جمعیت زیاد نیز می تواند همانقدر جذاب باشد؟ سر آشپزی را به عنوان یک حرفه چگونه می بینید؟ یک سرآشپز مشغول به کار، در رستوران با ساعات کاری بسیار زیاد و استرس و اضطراب های خاص خودش همواره در یک چالش کاری قرار دارد. سرآشپزهای معروف هم مشکلات و دغدغه های زیادی دارند، که شاید هیچ کدام از ما حتی تصورش را هم نمی کنیم، که یک شغل خوشمزه تا چه حد می تواند سخت و طاقت فرسا باشد. شما در حالی که در رستوران نشسته و از طعم غذای لذیذی که سفارش داده اید لذت می برید، این افراد زحمت کش در قسمت آشپزخانه سخت مشغول کار هستند. اگر شما هم از دردسرها و مشقات شغل سرآشپزی بی خبرید، با Bestfarsi همراه باشید تا با حقایق جالب این حرفه آشنا شوید.

حقایق سرآشپزها,حقیقت در مورد آشپزها,سرآشپز

10. ساعت ها کار بی پایان

سرآشپزی شغلی برای تمام ایام هفته و روزی 15 ساعت می باشد. از لحظه خرید و تحویل موادغذایی تا اتمام ساعت کاری رستوران، یک سرآشپز به صورت آماده باش مانند یک فرمانده باید حاضر باشد. این افراد اوقات فراغت و یا تعطیلی به شکل معمول یک کارمند اداره و یا برخی مشاغل آزاد را ندارند، و گاها همین تایم های بسیار طولانی کاری، لطمات بسیار جدی به روابط عاطفی و خانوادگی آن ها می زند.

یک سرآشپز به عنوان یک ناظر و مسئول 24 ساعته، مجبور است بی وقفه تلاش کند تا به نتیجه دلخواه خودش و مشتریانش برسد. هیچ رستورانی غذاهای مانده نمی فروشد و بسیاری از غذاها نیاز به سرو و پخت در همان لحظه سفارش دارند، آشپزها نمی توانند غذاهای شان را پخته و با خیال راحت رستوران را ترک کنند! آن ها باید سر هر سفارش رستوران آماده باشند و به همه امور رسیدگی کنند.

سرآشپز موفق,سرآشپزها,سرآشپزهای معروف

9. کفش و پاهای سر آشپزها همیشه بد بو است!

با شروع روز، کار یک سرآشپز هم آغاز می شود. یک سرآشپز در تمام ساعات کاری خودش به صورت ایستاده فعالیت می کند. حال تصور کنید یک دوره زمانی 15 ساعته را به صورت ایستاده در محل کارتان سپری کنید و این ساعات طولانی هر روز هفته به صورت زنجیر وار تکرار می شود. ساعات متمادی ایستادن موجب درد های طاقت فرسا در زانو، کمر وکف پاها می شود و بوی مشمئز کننده پاها پس از یک روز کاری مشقت بار شاید برای تان غیر قابل تصور باشد.

یک سرآشپز باید به کفش های مناسب با کفه های طبی و کفی های تهویه دار مجهز باشد، ضمن اینکه لایه زیرین کفش نباید لغزنده باشد تا بتواند به راحتی در محیط آشپزخانه تردد کند. در کنار تمام این توصیفات حال تصور کنید که فضای داخل آشپزخانه مملو از بخار و دود حاصل از روغن و طبخ مواد خوراکی که گرمای بسیار زیادی را تولید کرده اند، حتی نفس کشیدن را هم سخت می کند که گاها به دمای بالای 70 درجه خواهد رسید.

شغل سرآشپزی,حقایق سرآشپزها,حقیقت در مورد آشپزها

8. موقعیت های اظطراری و خطرناک در حین کار

شاید تصورتان از فضای آشپزخانه یک محیط شاد، رنگارنگ و پر از خوراکی های خوشمزه است! خب چنین موردی تنها در آشپزخانه منزل تان صدق می کند نه در آشپزخانه یک رستوران! در حقیقت یک آشپزخانه فضایی مملو از وسایل خطرناک و آتش و سرخ کردنی و آب جوش می باشد. کف آشپزخانه باید با سرامیک یا سنگ صیقل داده شده پوشانده شود تا به راحتی تمیز شود، حال تصور کنید روزانه چندین بار با یک ظرف لبریز از روغن داغ یا آب جوش باید در محیط لغزنده آشپزخانه رفت و آمد کنند، که همواره خطر را در کناریک سرآشپز نگه می دارد.

این مطلب را از دست ندهید
10 تا از بهترین غذاهای فست فودی

در کنار توصیفات ذکر شده استفاده از ابزار تیز و برنده مانند چاقوهای آشپزی و یا ساطور، که هر لحظه امکان بروز آسیب دیدگی را به خصوص در روزهای شلوغ کاری افزایش می دهد، شغل سرآشپزی را جزء پر مخاطره ترین مشاغل قرار می دهد.

سرآشپز,سرآشپز موفق,سرآشپزها

7. سرآشپز همچون یک بندباز

ساعات کاری یک رستوران در تایم های پیک و شلوغ وعده های غذایی بسیار بیشتر و سخت تر می شود. از زمانی که سفارش شما در سیستم ثبت شود و ارسال آن به بخش سرآشپزی، سپس تقسیم کارها در بین کمک آشپزها همگی یک پروسه کامل را در بر می گیرد. در روزهای شلوغ به دلیل ازدحام سفارشات، استرس بسیار زیادی فضای آشپزخانه را فرا می گیرد، که در این مواقع یک سرآشپز همچون کاپیتان کشتی طوفان زده، باید بتواند  ساحل امنی را برای خود و همکارنش بیابد.

سرآشپزهای معروف,شغل سرآشپزی,حقایق سرآشپزها

6. عدم تعادل در کار و زندگی

سرآشپزها افرادی هستند که تمام ایام هفته باید روزی 15 تا 18 ساعت کار کنند. آن ها هرگز تعطیلی یا اوقات فراغت به شکل رایج و معمولش را ندارند. این پیک کاری طولانی و پرمشغله موجب آسیب رساندن به روابط عاطفی آن ها با خانواده و دوستان شان می شود. فرزندان سرآشپزها هرگز به معنای واقعی حضور پدر یا مادر سرآشپزشان را در مراحل زندگی شان درک نمی کنند. زیرا از طلوع آفتاب تا پاسی از شب مشغول کار و تلاشند و زمانی برای گذراندن وقت با فرزندانشان ندارند. همچنین سرآشپزها همواره در برقراری روابط عاطفی و دوستانه دچار مشکل هستند و این عدم تعادل بین کار و زندگی، گاهی بسیار خسته کننده و غیر قابل تصور می شود.

حقیقت در مورد آشپزها,سرآشپز,سرآشپز موفق

5. رژیم غذایی نامتناسب

تصور می کنید چون سرآشپزها همیشه در رستوران کار می کنند و زیر دست شان پر از غذاهای خوشمزه است دیگر هیچ هم و غمی برای تغذیه ندارند؟! خیر اینگونه نیست. یکی دیگر از دردسرهای کار با زمان طولانی نداشتن رژیم غذایی درست و اصولی است. یک سرآشپز تا ساعات پایانی شب باید به فعالیت بپردازد سپس به منزل رفته و برنامه آشپزی فردا را تنظیم کند. روز بعد از صبح خیلی زود با یک صبحانه سبک و عجله ای دوباره باید عازم محل کار شوند، چون وقت کافی برای طبخ یک صبحانه مقوی برای خودشان را ندارند. وعده ناهار هم معمولا یک غذای سبک که گاها از مازاد مواد خوراکی خریداری شده برای رستوران است، پخته می شود.

در طول روز نیز ممکن است میان وعده های کوچک مانند چند تکه از سیب زمینی های سرخ کرده، یک تکه از گوشت های کباب شده، یک تکه ته دیگ و یا یک کاسه سوپ، انرژی لازم برای ادامه کار را فراهم می کند.

شاید به عنوان یک سرآشپز هرگز گرسنه نمانید و همیشه خوراکی برای تغذیه داشته باشید، اما به یاد داشته باشید که تمام وعده های غذایی در فضایی پر از استرس میل می شود. در واقع می توان به جرات گفت سرآشپزها هرگز لذت صرف یک غذای بی دغدغه را نخواهند داشت در صورتیکه شاید خیلی ها از غذاهای خوش طعم و لذیذشان لذت ببرند!

سرآشپزها,سرآشپزهای معروف,شغل سرآشپزی

4. مشتری های سخت گیر

تمام سختی های کار سرآشپزی محدود به فضای آشپزخانه نمی شود، در این میان وجود مشتری های سخت گیر و سخت پسند نیز می توانند مزید بر علت شوند. اگر شما یک فرد با رژیم غذایی گیاه خواری هستید لطفا قبل از ورود به رستوران، از ویژگی ها و منو آن اطلاعات کافی به دست آورید، و یا به مکان هایی که غذاهای گیاهی ویژه سرو می کنند مراجعه کنید. مشغله ها و استرس های یک تیم آشپزی همواره به اندازه کافی طاقت فرسا هستند، پس به عنوان یک مشتری هرگز با پرسش های بی مورد به این اضطراب ها دامن نزنید.

این مطلب را از دست ندهید
10 نمونه از غذاهای معروف دبی

حقایق سرآشپزها,حقیقت در مورد آشپزها,سرآشپز

3. نیاز به نیروی انسانی

کار در آشپزخانه یکی از پردردسرترین کارها محسوب می شود. کاری با ساعات فعالیت طولانی، تنفس در هوایی پر از آلودگی بخارات غذا و روغن های سرخ کردنی، ایستادن در ساعات متمادی و نبودن وقت کافی برای استراحت یا تجدید قوا، موجب می شود که افراد زیادی تمایل به انجام کار در آشپزخانه نداشته باشند. یک سرآشپز به تعدادی نیروی پر تلاش و خستگی ناپذیر نیازدارد و گاها این افراد از مهاجران که کارگران موقت هستند، می باشند.

تصور کنید برای چندین ماه باید هر روز به پوست کندن سیب زمینی، پاک کردن برنج، شستن ظروف، خورد کردن پیاز و فعالیت هایی از این دست بپردازید، که اگر به حرفه آشپزی علاقه مند نباشید می تواند به یک شکنجه پایان ناپذیر تبدیل شود.

سرآشپز موفق,سرآشپزها,سرآشپزهای معروف

2. سرآشپزی تنها به طبخ غذا محدود نمی شود

وظیفه سرآشپز تنها به پخت و پز غذا محدود نمی شود. در واقع منوی رستوران بر اساس تقاضای مشتریان اولویت بندی شده و تهیه می گردد. در واقع تهیه یک منو با تنوع غذاها به خلاقیت و توانایی بالای سر آشپز بستگی دارد. در بیشتر رستوران هایی که یک برنامه غذایی مدون و مشخص دارند، غذاها از قبل آماده شده و در زمان ثبت سفارش ها گرم و سرو می شوند. اما امور رسیدگی به ثبت سفارش ها، تقسیم وظایف کارکنان آشپزخانه، سرو و تزئین غذا و نحوه ارایه آن به مشتری همگی از جمله وظایف یک سرآشپز به شمار می رود.

سرآشپزها هم دارای درجات و سلسله مراتب های گوناگونی هستند، به طور مثال سرآشپز مخصوص طبخ کباب ها، یا متخصص انواع سس ها که به عنوان معاونین سرآشپز اصلی فعالیت می کنند. فضای تبلیغاتی شیک و پر از نشاط یک آشپزخانه با تصاویر رنگی و هیجان انگیز چیزی جز یک نمایش تخیلی نیست.

شغل سرآشپزی,حقایق سرآشپزها,حقیقت در مورد آشپزها

1. آیا سرآشپزها زندگی آرامی دارند

برای اینکه یک سرآشپز موفق باشید باید خالصانه به شغل تان عشق بورزید. شغل سرآشپزی اصلا کار سهل و ساده ایی نیست. شما باید هر روز بیشترین زمان تان را در محیط آشپزخانه سپری کنید، از فضاها و جمع های دوستانه بدور باشید، زمانی برای تفریح و گذران وقت در کنار خانواه ندارید، همواره با استرس بازخورد مشتری ها روبرو هستید، همواره باید به بهترین وجه ممکن به مدیریت گروه تان بپردازید، برای موفقیت باید در کنار تمام این مشقات لبخند بزنید و به تیم تان انرژی بدهید. اگر به اندازه کافی به شغل تان علاقه مند نباشید قطعا نمی توانید زمان زیادی را در شرایط ذکر شده دوام بیاورید. سرآشپزی روحیه خاص خودش را می طلبد، که در کنار تقویت مهارت های آشپزی و مدیریت صحیح، می تواند به کاری دوست داشتنی تبدیل گردد.

در کنار تمام مشکلات کاری که ذکر شد، خیلی از مسائل دیگر مانند حقوق کمی که در مقابل ساعات زیاد کاری دریافت می کنند و یا نداشتن یک بیمه عمر و بازنشستگی نیز از دیگرسختی های شغل سرآشپزی به شمار می رود. آشپزی یک عشق است، فرقی نمی کند یک آشپز باشید یا یک مادر، همینکه با عشق به پخت و پز می پردازید، این انرژی مثبت را به اطرافیان تان نیز منتقل می کنید. خیلی از افرادی که در تمام طول عمرحرفه ای خود آشپز یا سرآشپز بوده اند، زمان باز نشستگی از دوران جوانی شان با عنوان زمان فراموش شده یاد می کنند. آن ها در واقع با صرف عمر و سلامت شان در راه آشپزی خودشان را وقف دیگران کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
بستن