غذاهای معروف سریلانکا کدامند؟
پیش از هر چیز جالب است بدانید که این کشور با القاب “مروارید اقیانوس هند” و “قطره اشک هندوستان” نیز شناخته می شود که مهد برنج و ادویه کاری است.
فرهنگ آشپزی سریلانکا، یکی از جذاب ترین انواع آشپزی در جهان می باشد که به علت استفاده از میوه های محلی، جک فروت، ادویه های تازه و غذاهای دریایی بسیار خلاقانه و خوشمزه می باشد.
اگر شما هم قصد سفر به این کشور جذاب را دارید، پیشنهاد می کنیم که حتما به رستوران های آن سری زده تا بتوانید از طعم و عطر غذاهای بی نظیرش شگفت زده شوید.
احتمالا انتخاب لیستی از غذاهای مناسب برای تان سخت باشد، اما اصلا جای نگرانی نیست. تنوع غذاهای این کشور به قدری بالاست که هر چیزی را که انتخاب کنید، از مزه کردنش پشیمان نخواهید شد.
چنانچه شما هم علاقه مندید تا اطلاعات بیشتری در مورد فرهنگ غذایی این کشور کسب کنید، پس با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ تا از بهترین غذاهای سریلانکا آشنا کنیم.
۱۰. سالاد گیاهی پنی ورت | Gotu kola sambol
چنانچه شما هم از دسته طرفداران غذاهای سالم و گیاهی هستید، سالاد پنی ورت از بهترین انتخاب های ممکن خواهد بود.
نام اصلی این سالاد، گولو کولا می باشد و در واقع یک گیاه آسیایی است که استفاده دارویی نیز دارد.
برای تهیه این سالاد ابتدا گولو کولا را رنده می کنند و سپس با گرد فلفل، گوجه فرنگی، موسیر و نارگیل ترکیب کرده و در کنار آبلیمو و نمک سرو می کنند.
Sambol به زبان سریلانکایی نشان دهنده موادی است که به صورت خام خورده می شوند و بیشتر انواع سالادها را شامل می شود.
۹. وود اپل | Wood Apple
شاید در ابتدا فکر کنید که این غذا از سیب و چوب تهیه شده است! اما باید بدانید که وود اپل در واقع میوه ای اختصاصی است که در کشورهای جنوب شرق آسیا یافت می شود.
این میوه یکی از بهترین غذاهای سریلانکا بوده که معمولا مزه ای تند به همراه بوی عجیب و تازه ای دارد.
اگر به بازارهای این کشور سری بزنید، بوی این میوه را از فواصل دور به راحتی حس خواهید کرد. وود اپل پوسته ای سفت داشته و درون آن نیز ماده ای به رنگ قهوه ای تیره وجود دارد.
این میوه را همانند نارگیل باز کرده و مصرف می کنند، اما اگر این کار برای تان تازگی دارد می توانید آن را به صورت اسموتی نیز امتحان کنید.
۸. سالاد نارگیل | Pol sambol
در کشور سریلانکا، نارگیل اهمیت ویژه ای دارد. بنابراین طبیعی است که یکی از بهترین سالادهای آن با استفاده از این میوه تهیه شده باشد.
سالاد نارگیل معمولا در کنار غذاهای دیگر سرو می شود و مواد تشکیل دهنده اش شامل نارگیل خرد شده، فلفل، پیاز قرمز، نمک و آبلیمو می باشد.
این سالاد یک غذای کاملا خام و تازه می باشد که گاهی اوقات ممکن است ترکیب آن را به همراه ماهی نیز ببینید، اما به طور کلی در دستور اصلی اش بدون ماهی تهیه می شود.
۷. جک فروت سبز به همراه ادویه کاری | Polos
جک فروت یکی از اصلی ترین میوه های این کشور به شمار می رود که به فراوانی یافت می شود. این میوه در مراحل متفاوتی چیده شده و معمولا در ترکیب برخی از بهترین غذاهای سریلانکا نیز وجود دارد.
جک فروت از انواع سبز و نرسیده گرفته تا مدل های بسیار رسیده و شیرین را نیز شامل می شود، اما در این غذا از جک فروت نرسیده به همراه ادویه کاری استفاده می کنند که احتمالا طعم جدیدی برای تان خواهد داشت.
این میوه را پس از خرد کردن درون آب جوش می پزند تا نرم شود، سپس آن را به همراه پیاز، فلفل، سیر، ادویه کاری، برگ پاندان، زردچوبه و زنجبیل سرخ کرده و به آن شیره نارگیل اضافه می کنند.
این غذا طعم بسیار جذاب و تازه ای دارد و پیشنهاد می کنیم که حتما آن را در طول سفرتان به سریلانکا امتحان کنید.
۶. ترشی بادمجان | Wambatu moju
این ترشی همراه غذاهای مختلفی سرو شده و یکی از خوشمزه ترین غذاهای سریلانکا به شمار می رود که از بادمجان تهیه شده است.
برای تهیه این ترشی از بادمجان بنفش استفاده می شود که آن را پس از خرد کردن سرخ می کنند تا ترد تر و نرم تر از حالت عادی شود. موادی مانند شکر، فلفل سبز، پیاز قرمز، سرکه، زردچوبه و دانه خردل نیز از دیگر عناصر این غذا می باشند.
این ترشی رنگ تیره و رو به مشکی داشته و مزه اش نیز چیزی بین ترش و شیرین می باشد که احتمالا عاشقش خواهید شد.
۵. لامپریس | Lamprais
پیش از هر چیز بهتر است بدانید که فرهنگ غذایی و آشپزی سریلانکا از کشورهای مختلفی الهام گرفته است که شاید هلندی ها از مهم ترین های آن ها باشند.
یکی از خوشمزه ترین و غذاهای معروف سریلانک لامپریس نام دارد که از دو کلمه هلندی با عنوان rice به معنی برنج و Lamp به معنای گوشت تشکیل شده است.
البته باید بدانید که این غذا به این سادگی ها هم نیست. برای تهیه لامپریس گوشت مرغ به همراه سس تند و برنج مخلوط شده و پس از پیچیده شدن در برگ موز،سرخ خواهند شد.
در وسط برگ موز یک اسکوپ برنج قرار دارد و ترکیبی از سبزیجات، خمیر میگو و گوشت کاری نیز دورش را پر کرده اند. این غذای به شدت خوشمزه را معمولا همراه با ادویه هایی با طعم شیرین، مثل دارچین سرو می کنند.
۴. هاپرز | Hoppers
اگر شما هم از دسته طرفداران پنکیک هستید، بدون شک عاشق هاپرز خواهید شد. این غذا که معمولا در وعده صبحانه سرو می شود، ترکیبی از شکر، شیره نارگیل و آرد برنج می باشد.
این ترکیب به شدت خوشمزه را درون تابه سرخ کرد و در نهایت به شکل غذایی پنکیک مانند تهیه می کنند که در بیشتر مواقع به همراه تخم مرغ سر میز می آید.
هاپرز در برخی مناطق به صورت شیرین هم سرو می شود، اما اگر برای وعده شام تهیه شده باشد، به آن ادویه کاری می زنند.
۳. ماهی ترش به همراه ادویه کاری | Fish ambul thiyal
غذاها دریایی معمولا جزئی جدانشدنی از فرهنگ غذایی مردمان جزیره ای هستند، بنابراین تعجبی ندارد که یکی از بهترین غذاهای سریلانکا نیز از این دسته به شمار رود.
ماهی به کار رفته در این غذا می تواند انواع مختلفی داشته باشد. برای تهیه کردن ماهی ترش و کاری، ابتدا ماهی را به قطعات کوچک و مکعبی شکل برش زده و قبل از سرخ کردن به آن ادویه هایی مثل فلفل، برگ پاندان، زردچوبه، ادویه کاری و دارچین اضافه می شود.
میوه ای کوچک و ترش مزه به نام گوراکای، وظیفه طعم دهی به این غذا را دارد و در واقع مزه ترش نهایی به علت وجود این میوه در غذای تان می باشد.
این غذا معمولا با حوصله پخته می شود، بنابراین ادویه های غذا به خوبی به خورد ماهی رفته و آن را طعم دار می کنند.
۲. جوجه کاری | Kukul mas curry
جوجه کاری یکی از غذاهای خوشمزه و خانگی در سریلانکا به شمار می رود که احتمالا حسابی عاشقش خواهید شد!
این غذا معمولا به روش های مختلفی تهیه می شود. در جوجه کاری ادویه های مختلفی مانند چوب دارچین، هل، دانه رازیانه و میخک استفاده شده که آن ها را پس از تفت دادن با مرغ و ادویه های دیگری از جمله زردچوبه، پودر کاری، فلفل و.. ترکیب می کنند.
ممکن است در برخی دستورها به آن پوره گوجه فرنگی نیز اضافه شود تا طعمش را کامل تر کند.
جوجه کاری غذایی است که به خوبی طعم دار شده و به شدت لذیذ می باشد.البته باید بدانید که این غذا را معمولا به همراه روتی یا برنج سرو می کنند.
۱. کوتو | Kottu
یکی دیگر از خوشمزه ترین و غذاهای معروف سریلانکا کوتو نام دارد که اگر در حین گشت و گذارتان صدای برخورد دو فلز باهم را شنیدید، احتمالا به محل طبخ آن نزدیک هستید!
اگر شما هم از دسته طرفداران غذاهای فست فودی هستید، کوتو از بهترین انتخاب های ممکن به شمار می رود که به خوبی با همبرگر قابل رقابت خواهد بود.
در این غذا نان بسیار ترد و خوشمزه ای به نام گودامبا به کار رفته است که طعم تازه ای برای تان خواهد داشت.
هنگام سفارش دادن این غذا باید انتظار سوالات آشپز را نیز داشته باشید، زیرا قرار است که مواد درونش را خودتان انتخاب کنید!
پس از آنکه مواد مورد نظرتان را انتخاب کردید، آشپز آن را با نان خوش خوراکی ترکیب کرده و به شما تحویل می دهد. معمولا در کنار این غذا سس تند و خوشمزه ای با طعم کاری نیز سرو می شود که طعم فوق العاده اش را برای تان دو چندان خواهد کرد.