برای درمان تنبلی چه باید کرد؟
احتمالا برای شما هم بارها پیش آمده است که لیستی طولانی از وظایف و کارهایی که باید انجام دهید برای خودتان نوشته اید، اما به هر دلیل آن ها را عقب انداخته اید و یا از انجام شان سر باز زده اید.
تنبلی دقیقا به همین معناست که شما به دنبال انواع بهانه ها برای انجام ندادن کارهای تان هستید و در اولین فرصت از زیر وظایف تان شانه خالی می کنید و از انجام دادن شان فراری هستید.
به طور کلی تنبلی علت کاملا مشخصی ندارد، بلکه می تواند به علت های مختلفی ایجاد شود. گاهی شما به طور فیزیکی خسته هستید و احساس تنبلی می کنید، اما گاهی اوقات هم هست که به علت شکست های پی در پی در انجام برخی کارها، قید شان را می زنید.
باید بدانید که علت تنبلی هرچه که باشد، خوشبختانه قابل درمان است و شما می توانید با قدم های کوچک و به کار گرفتن توصیه هایی در این زمینه، دوباره شادابی را احساس کنید و کنترل زندگی تان را در دست بگیرید.
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که این مشکل را در زندگی تان احساس می کنید و تا کنون موفق نشده اید که راهی برای رهایی از آن پیدا کنید، با بست فارسی همراه باشید تا شما را با ۱۰ مورد از راه های مقابله با تنبلی آشنا کنیم.
۱۰. بدون شک شما می توانید!
یکی از اولین قدم هایی که در زمینه مقابله با تنیلی باید بردارید، تقویت باوری است که به شما می گوید که می توانید کارهای تان را انجام دهید و به اهداف تان برسید.
قطعا باید بدانید که نشستن و تنبلی شما را به اهداف تان نخواهد رساند، بلکه برعکس آن باید در هرجایی که هستید شروع به تلاش کنید و از ناکامی های و شکست های احتمالی نترسید.
شما تا زمانی که شکست نخورید نمی توانید رشد کنید و تجربه های جدید کسب کنید، بنابراین آن را به عنوان بخشی جدا نشدنی از پروسه موفقیت ببینید و دست از تلاش برندارید، چون شما می توانید!
از همین لحظه اهداف تان را یادداشت کنید و به دنبال راه های تحقق بخشیدن به آن ها باشید و فراموش نکنید که در این راه صبر داشته باشید.
۹. ارزیابی و بررسی اهداف
باید با این حقیقت رو به رو شوید که اگر یک هدف کلی تعیین کنید و با گذشت زمان مقصد مورد نظرتان را فراموش کنید، هیچ گاه موفق نخواهید شد.
شما باید اهداف تان را به طور مداوم بررسی کنید و ببینید که کجای مسیر هستید و قدم های بعدی تان را با توجه به هدف و حساب شده بردارید.
بنابراین برای مقابله با تنبلی و بی حوصلگی حتما در فواصل زمانی مختلف به لیست اهداف تان سری بزنید و آن را برای خودتان به صورت واضح و روشن مشخص کنید تا انگیزه بیشتری بگیرید و در مسیر اصلی باقی بمانید.
علاوه بر آن این کار باعث می شود که نقاط قوت و ضعف تان را هم بشناسید و با کار کردن روی آن ها بتوانید با تنبلی مقابله کنید.
۸. در نظر گرفتن اهداف منطقی و دست یافتنی
تعیین کردن هدف های بزرگ و غیر واقعی شاید در ابتدا جذاب و هیجان انگیز به نظر برسد، اما باید بدانید که معمولا نتیجه اش سرخوردگی خواهد بود. شما باید گام های تان در راه هدف را به بخش های کوچک و دست یافتنی تقسیم کنید.
هدف های غیر منطقی که بدون در نظر گرفتن توانایی ها و استعداد های شما تعیین شده اند، نتیجه مطلوبی به دست نمی دهند بنابراین هنگام انتخاب هدف به دنبال اهدافی واقعی باشید و نهایت تلاش تان را برای تحقق آن ها انجام دهید.
اهداف تان را بنویسید و آن ها را بر اساس اولویت ها و مسیری که باید طی کنید دسته بندی کنید تا نه تنها حساب شده پیش بروید، بلکه این کار انگیزه و اشتیاق تان برای رسیدن به هدف را هم بیشتر خواهد کرد و در این صورت است که می توانید موفق شوید و با تنبلی خداحافظی کنید.
۷. روزتان را با خوشحالی آغاز کنید
همه ما می دانیم که بیدار شدن از خواب و خداحافظی با تخت گرم و نرم تان می تواند بسیار سخت باشد، اما بهتر است برای درمان تنبلی به جای خاموش کردن مداوم آلارم های تان، با خوشحالی و احساس مثبت از خواب بیدار شوید.
در واقع احساس شما در ابتدای صبح، تعیین کننده انرژی شما تا پایان روز خواهد بود بنابراین سعی کنید که با کمی تمرین با احساس بهتری از خواب بیدار شوید و تنبلی را کنار بگذارید.
۶. مسیر و مقصد نهایی تان را مجسم کنید
یکی از مهم ترین راه های مقابله با تنبلی و یا سرخوردگی این است که مسیر مشخصی داشته باشید و بتوانید چشم اندازی واضح و روشن از آینده و مقصدتان متصور شوید.
این کار به شما کمک می کند که بدانید در چه راهی هستید و نتیجه چقدر برای شما ارزشمند است، بنابراین می توانید با انرژی بیشتری به مسیرتان ادامه دهید و متوقف نشوید.
۵. در لحظه زندگی کنید
شاید این جمله کلیشه ای به نظر برسد اما در نهایت حقیقتی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. احتمالا برای همه ما موقعیت هایی پیش آمده که با فکر گذشته سر کرده ایم و شکست ها و ناکامی های مان را مدام به خودمان یاد آوری کرده ایم.
باید بدانید که فکر کردن به گذشته چیزی را عوض نخواهد کرد، خودتان را با هر کم و کاستی و شکستی که داشته اید بپذیرید و گذشته را فراموش کنید.
به جای آن تلاش کنید که زمان حال را از دست ندهید و نتیجه بهتری بسازید تا بتوانید پیروزی های تان را جشن بگیرید و حسرت چیزی را نخورید.
۴. افکار و انرژی مثبت داشته باشید
پیش از هرچیز باید بدانید که مغز شما بسیار هوشمند و حساس است و هر فکر و انرژی که به طور مداوم به آن وارد شود را به عنوان حقیقت می پذیرد.
بنابراین اگر شما مدام به فکرهای منفی و یا ضعف و تنبلی تان فکر می کنید، تعجبی ندارد که نتوانید از دست شان خلاص شوید، زیرا مغز شما باور کرده است که آدم تنبلی است.
برای مقابله با این مشکل تلاش کنید که روی افکار و انرژی های مثبت تمرکز کنید و صفات خوب تان را نادیده نگیرید تا بتوانید موفق شوید و نظم و شادابی را به زندگی تان برگردانید.
۳. منظم باشید و به محیط اطراف تان اهمیت بدهید
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که اتاق یا محل کارتان بسیار شلوغ و بهم ریخته است بهتر است بدانید که ذهن تان هم دست کمی از اتاق تان نخواهد داشت و در شرایط آشفته بیشتر سردرگم و خسته خواهد شد.
زندگی و یا کار کردن در محیط های شلوغ و آشفته شما را بیشتر از حالت عادی خسته می کند و احتمال اینکه بیخیال برخی از کارهای تان شوید بالا می رود.
بنابراین نظم را وارد زندگی تان کنید و به تمیزی محیط اطراف تان اهمیت بدهید تا بتوانید با آرامش بیشتری به کارهای تان بپردازید.
۲. ریشه اصلی تنبلی را پیدا کنید
یکی از مهم ترین اقداماتی که باید در هنگام مواجهه با تنبلی و خستگی ناشی از آن انجام دهید این است که ببینید مشکل شما از کجاست و این حس تنبلی ریشه در چه چیزی دارد.
در بسیاری از اوقات تنبلی ما نتیجه خستگی ها، ناکامی ها و یا حتی ترس های ماست. بنابراین به جای آن که خودتان را سرزنش کنید به دنبال پیدا کردن مشکل اصلی باشید، زیرا تنها در این صورت است که می توانید برای حل آن چاره ای بیاندیشید.
اما اگر فقط از آن فرار کنید خیلی زود دوباره به شما بر خواهد گشت و انرژی تان را خواهد بلعید، پس روی ریشه یابی کردن علت آن تمرکز کنید تا بتوانید با تنبلی مقابله کنید.
۱. مهم ترین قدم؛ راه حل را پیدا کنید
در بخش قبلی به شما توصیه کردیم که برای پیدا کردن مشکل اصلی تان تلاش کنید، حال که موفق شده اید تا ریشه تنبلی را پیدا کنید، باید به دنبال راه حلی برای برطرف کردن آن باشید.
اگر از دسته افرادی هستید که علت اصلی تنبلی تان خستگی است، برای مقابله با تنبلی و بی حوصلگی بهتر است که کمی به خودتان فرصت بدهید و با استراحت کردن انگیزه از دست رفته تان را بازیابی کنید.
باید بدانید که اشکالی ندارد که گاهی متوقف شوید و نفسی تازه کنید اما فراموش نکنید که باید قدرتمند تر بازگردید.
اگر تنبلی تان به علت وجود لیست های طولانی از وظایف و کارهایی است که باید انجام دهید، بهترین کار این است که سعی کنید آن ها را به بخش های کوچک تری تقسیم کنید و زمان مخصوصی را برای انجام شان اختصاص دهید.
در صورتی که شما به علت هرگونه ترس دچار تنبلی شده اید و از نگرفتن نتیجه و به هدف نرسیدن هراسان شده اید، در وهله اول بررسی کنید که این ترس ها تا چه حد می تواند روی آینده و اهداف تان اثر گذار باشد و سپس قدم به قدم برای حل کردن آن ها تلاش کنید.
در نهایت یکی دیگر از پیشنهاداتی که می تواند برای انگیزه بخشی به شما موفق عمل کند این است که در محیط اطراف تان تغییرات دلخواهی بدهید و با یکنواخت بودن مقابله کنید تا بتوانید انرژی های تازه را احساس کنید و تنبلی را کنار بگذارید.
امیدواریم که از نکات گفته شده نهایت استفاده را برده باشید.