پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
درباره آزمون sat بیشتر بدانید
آزمون sat (Scholastic Aptitude Test) یکی از آزمون هایی است که برای ورود به دانشگاه ها در کشور های ترکیه، کانادا، آمریکا، استرالیا، اتریش و… مورد نیاز است. موضوعات کلی که در این آزمون از آن ها سوال طرح می شود سوالات درک مطلب و نگارش زبان و همچنین دروس ریاضیات می باشد. این یک آزمون برای یافتن استعداد ها است، تمام سوالات موجود دراین آزمون به صورت تستی می باشد. دانش آموزان متقاضی تحصیل در خارج از کشور می توانند تا دوره دبیرستان در این آزمون شرکت کنند. پس از قبولی در آزمون sat تمامی افراد قبول شده بر اساس مدارک ارسالی با یکدیگر مقایسه می شوند. شاخص های مورد ارزیابی آن ها نمرات تحصیلی، انگیزه نامه ها و توصیه نامه، مسابقاتی که در آن شرکت و برنده شده اند و در نهایت مصاحبه با آن ها می باشد.
این آزمون در گذشته دو نوع تخصصی و غیر تخصصی داشت که امروزه تبدیل به یک آزمون واحد شده است. جهت اخذ بورسیه تحصیلی شرکت در این آزمون ها مخصوصا برای دانشگاه های ترکیه، موردی الزامی محسوب می شود. علاوه بر آزمون sat آزمون یوس نیز یکی دیگر از آمون هایی است که شرکت در آن و کسب نمره قبولی برای تحصیل در برخی دانشگاه های ترکیه لازم است. البته لازم به ذکر است که برای تحصیل در برخی از دانشگاه ها نیاز به شرکت در هر دو آزمون و برای برخی از دانشگاه ها شرکت و کسب نمره در یک آزمون نیز کافی است. انتخاب شرکت در هر یک از آزمون های ست یا یوس بر عهده فرد متقاضی تحصیل است و شرایط متفاوتی از یکدیگر دارند. البته این موضوع بستگی به رشته انتخابی جهت تحصیل فرد متقاضی نیز دارد.
اگر شما هم قصد شرکت در آزمون ست و پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور را دارید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
شرایط شرکت در آزمون sat ترکیه
شرکت در آزمون sat ترکیه به جهت ورود به دانشگاه مورد نظر می باشد. این آزمون در سال چندین بار برگزار می گردد و فرد متقاضی تحصیل با مسلط شدن بر منابع آزمون می تواند به راحتی نمره خوبی کسب نماید. پس از کسب حداقل نمره قبولی در این آزمون به شرکت کننده مهلت مشخصی برای ثبت نام در دانشگاه داده می شود. در این مدت متقاضی تحصیل می بایست تمام مدارک مورد نیاز دانشگاه را به طور کامل ارسال نماید تا پس از بررسی های لازم خبر پذیرش به دانشجو اعلام شود. افراد متقاضی، محدود بودن این زمان را باید در نظر بگیرند زیرا ممکن است برخی از مدارک ناقص یا مورد قبول نباشد و برای تکمیل آن ها می بایست مجددا اقدام به ارسال برخی از مدارک نماید.
قبول شدگان در آزمون sat بر اساس نمرات دوران تحصیل و توانایی های آن ها مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرد. هدف از این کار این است که دانش آموزانی که انتخاب می شوند جزو با استعداد ها باشند و در دانشگاه بتوانند استعداد خود را گسترش داده و در نهایت الگوی مناسبی برای جامعه و پیشرفت آن باشند. برای شرکت در این آزمون می بایست نکات زیر را رعایت نمایید.
- به همراه داشتن اصل مدرک شناسایی و برگه مربوط به ورود به جلسه آزمون الزامی است.
- وسایلی که برای پاسخگویی به سوالات در آزمون نیاز دارید از قبیل ماشین حساب می بایست از قبل چک شده و مورد تایید قرار بگیرد.
- به دلیل طولانی بودن زمان آزمون برای کنترل فشار آزمون و تقویت خود نوشیدنی و خوراکی های شیرین و مفید به همراه داشته باشید.
- در صورتی که هر گونه وسیله ممنوعه مانند ساعت هوشمند یا از این قبیل وسایل به همراه داشته باشید از ادامه آزمون منع می شوید. همچنین کمیته انضباتی آزمون می تواند وسایل ممنوعه شما را ضبط نمایند.
منابع آزمون sat
سطح سختی این آزمون برای ایرانیان از آزمون کنکور سراسری کم تر است. متقاضیان شرکت در این آزمون طی مدت کوتاهی می توانند با مطالعه مفید منابع این آزمون به راحتی قبول شوند. آزمون sat دارای دو بخش مجزا می باشد که سوالات مربوط به آن توسط طراحان سوال طرح می شوند.
بخش اول: در این بخش فرد نیازی برای به کار گیری اطلاعات ریاضی ندارد. هر سوالی که در این قسمت وجود دارد مربوط به درک مطلب که از حدود ۵۰ تا ۵۲ سوال دارد و اطلاعات نگارشی زبان که شامل ۴۴ یا ۴۵ سوال می باشد. این بخش از این آزمون به صورت شفاهی بر گزار می شود و افراد می بایست به صورت شفاهی به سوالات چند گزینه ای پاسخ دهند. برای این که بتوانید این سوالات را به خوبی و درستی پاسخ بدهید می بایست سطح زبان انگلیسی شما بسیار خوب باشد. اگر سطح زبان شما متوسط است برای قبولی در این آزمون تلاش کنید سطح یادگیری خود را در موسسات آموزشی یا با مطالعه کتاب های زبان تقویت کنید.
زمان پاسخگویی به این بخش سوالات معمولا بر اساس میزان سختی آن تعیین شده و چیزی حدود ۱۰۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
بخش دوم: این بخش شامل سوالات ریاضی در مباحث گسترده ای است. این سوالات نیز چند گزینه ای هستند و می بایست علاوه بر جواب صحیح راه حل رسیدن به جواب نیز نوشته شود. برخی از سوالات ریاضی که در این آزمون هست را می بایست بدون کمک گرفتن از ماشین حساب پاسخ داد. سوالات این قسمت از آزمون بر اساس چندین موضوع ریاضی جبر،مثلثات، موضوعات مربوط به آمار و سوالاتی که هدف آن ها سنجیدن توانایی حل مسئله و توانایی تحلیل دانشجو می باشد مطرح خواهد شد. زمان پاسخگویی به این مدل سوالات به طور کلی حدود ۹۰ دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. باید بدانید که حداقل نمره قبولی این آزمون برای پذیرش در دانشگاه هایی با سطح علمی بالا نمره ۶۰۰ می باشد. نمره قبولی شما در این آزمون با دیگر شرکت کنندگان مقایسه و بالا ترین نمرات در دانشگاه های مورد نظر پذیرش خواهند شد.
بخش سوم (اختیاری): این بخش در آزمون sat یک بخش اختیاری می باشد که مربوط به نوشتن یک انشاء با رعایت تمام مسائل نگارشی می باشد. اطلاعات زبان فرد برای شرکت در این بخش باید بسیار بالا باشد. شرکت کنندگان برای نوشتن انشاء در این بخش ۵۰ دقیقه زمان احتیاج دارند؛ پر کردن این بخش معمولا توسط افرادی انجام می شود که دانشگاه مورد نظر آن ها دانشجویانی را که در این بخش شرکت کرده اند در اولویت جهت ارزیابی قرار می دهند.
هزینه ثبت نام در آزمون sat
هزینه های آزمون اس ای تی بستگی به شرایط ثبت نام و شرایط دانشگاه هایی که از این طریق دانشجو می پذیرند دارد. اگر چنان چه از ثبت نام در این آزمون پشیمان شدید و قصد کنسل کردن آن را داشتید باید بدانید که مبلغی به عنوان جریمه از هزینه پرداختی شما بابت ثبت نام کسر خواهد شد. پس بهتر است قبل از این که در این آزمون اقدام به ثبت نام کنید تمامی شرایط و جوانب خود را جهت شرکت در آزمون sat بسنجید. لازم به ذکر است که محل برگذاری آزمون نیز در هزینه ثبت نام آن تاثیر دارد. در نهایت هزینه این آزمون مجموعه ای از هزینه ها برای ثبت نام، گزارش زمان آزمون، برگزاری آزمون، گزارش پاسخنامه و اعلام قبول شوندگان می باشد.
آزمون sat برای کدام دانشگاه ها نیاز است؟
دانشگاه های بین المللی زیادی در سراسر جهان با سطح علمی بالایی وجود دارند که باید برای ورود به آن ها در این آزمون شرکت نمود. شرکت در این آزمون به تنهایی کافی نیست و می بایست حداقل نمره قبولی دانشگاه مورد نظر را کسب کنید تا مورد ارزیابی جهت پذیرش در دانشگاه مورد نظر قرار گیرید. در ادامه به برخی از بهترین دانشگاه های ترکیه که یکی از شرایط پذیرش دانشجو در آن ها شرکت در آزمون sat می باشد اشاره خواهیم نمود.
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه آنادولو
- دانشگاه چوکوروا
- دانشگاه هاران
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه مرسین و…
دانشگاه های نام برده شده برای پذیرش دانشجو از طریق این آزمون نمره حداقلی در نظر دارند. برای اطلاع از حداقل نمره قبولی این آزمون می توان به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه نمایید. این نمره با توجه به سطح علمی دانشگاه تعیین شده است و می بایست متقاضی تحصیل در هر یک از دانشگاه ها برای کسب حداقل نمره آن تلاش نموده تا بتواند پذیرش تحصیل در دانشگاه را کسب نماید. لازم به ذکر است که در برخی از دانشگاه ها نمره حداقل در نظر گرفته شده این آزمون برای هر رشته ای متفاوت می باشد.