خوشمزه ترین سس سالاد کتویی کدام است؟
رژیم های غذایی متنوعی در دنیا وجود دارد که یکی از آن ها رژیم کتوژنیک می باشد. آشپزی به سبک کتوژنیک و رژیم های غذایی آن دارای طرفداران بسیاری می باشند و به دلیل آنکه میزان مصرف کربوهیدرات در این رژیم کم و میزان چربی زیاد است دارای فواید زیادی برای بدن می باشد. بر این اساس رژیم کتوژنیک یکی از بهترین رژیم ها است. چنین رژیم هایی قطعا با محدودیت هایی در روش طبخ غذا و انواع غذا همراه هستند. یکی از وعده های غذایی در این سبک آشپزی سالادهای سبز همراه با سس متشکل از روغن زیتون و سرکه می باشد و در مجموع می توان گفت سس هایی که در این رژیم ها استفاده می شود تنوع چندانی ندارند. از این رو ما تصمیم گرفته ایم که با رعایت قوانین آشپزی کتوژنیک چند سس لذیذ که دارای مقدار کمی کربوهیدرات هستند (تقریبا ۴ گرم) را به شما معرفی کنیم تا بتوانید سالادها و غذاهایی با طعمی متفاوت و خوشمزه تجربه کنید.
۱۰. سس سرکه ایتالیایی | Italian Vinegar Sauce
ترکیب این سس سالاد با تمامی سالادها می تواند بسیار خوشمزه باشد. تهیه این سس بسیار راحت است و معمولا مواد اولیه آن در تمامی منازل وجود دارد بنابراین پیشنهاد می کنیم که حتما آن را امتحان کنید.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری از این سس به شکل است که دارای ۱۹۸ کالری، ۲۲ گرم چربی، کمتر از یک گرم پروتئین و مقدار بسیار کمی کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- سس ایتالیایی (شامل سرکه، روغن زیتون و سبزیجات معطر) یک قاشق غذاخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری.
- روغن زیتون: یک پیمانه معادل ۲۴۰ میلی لیتر.
- خردل دیژون: یک قاشق غذاخوری یا ۱۵ میلی لیتر.
- پودر فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری.
طرز تهیه
تمامی مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید و کامل به هم بزنید و سپس درب ظرف را ببنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه در ظرف باشد. این سس را می توان تا ۷ روز در یخچال نگهداری نمود.
۹. سس خردل و عسل کتوژنیک | Mustard And Honey Sauce
سس خردل و عسل سس سالاد خوشمزه ای است که در آشپزی کتوژنیک طرفداران بسیاری دارد. از این سس لذیذ می توان برای سرو سالاد و یا دیپ برای خوردن فینگرفودها استفاده نمود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری به این شکل است که دارای ۳۸ کالری، ۲.۵ گرم چربی، حدود یک گرم پروتئین و مقدار خیلی کمی کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- خامه ترش پر چرب: نصف پیمانه معادل ۱۲۰ گرم.
- خردل دیژون: یک چهارم پیمانه معادل ۶۰ میلی لیتر.
- آب: یک چهارم پیمانه معادل ۶۰ میلی لیتر.
- سرکه سیب: یک قاشق غذاخوری معادل ۱۵ میلی لیتر.
- شیرین کننده گرانول اریتریتول و یا سایر شیرین کننده های مجاز در آشپزی کتوژنیک: یک قاشق غذاخوری معادل ۱۰ گرم.
طرز تهیه
تمامی مواد را مخلوط نموده وبه طور کامل به هم بزنید تا یکدست شود. سس خردل و عسل تا دو هفته قابل نگهداری در یخچال می باشد.
۸. سس سزار کتوژنیک | Ketogenic Caesar Sauce
یکی از سریع ترین سالاهایی که در آشپزی کتوژنیک می توان تهیه نمود و فقط به ۵ دقیقه زمان نیاز دارد سالاد سزار است. برای تهیه این سالاد کافی است مقداری کاهو، پنیر پارمیزان و سس سزار را با یکدیگر مخلوط نمایید. کربوهیدرات موجود در این سالاد لذیذ بسیار کم است. سس سزاری که در این سالاد استفاده می شود به صورت زیر تهیه می گردد.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری سس سزار به این صورت است که دارای ۱۰۰ کالری، ۱۰ گرم چربی، کمتر از یک گرم پروئین و مقدار اندکی کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- سیر خرد شده: سه حبه.
- خمیر ماهی کولی که از فیله ماهی کولی،شکر، سرکه، روغن زیتون یا آب تشکیل شده: ۱۰ گرم.
- سس ووسترشر: یک قاشق غذاخوری معادل ۵ میلی لیتر.
- خردل دیژون: ۱۰ گرم
- آب لیمو تازه: دو قاشق غذاخوری معادل ۳۰ میلی لیتر.
- مایونز: سه چهارم پیمانه معادل ۱۷۵ گرم.
- نمک و فلفل: به میزان لازم.
طرز تهیه
ابتدا باید خمیر ماهی کولی، آب لیمو، سیر، خردل دیژون را در ظرفی با یکدیگر مخلوط نمود سپس مایونز را به آن افزود و کاملا به هم بزنید تا مخلوط شود. در نهایت برای خوشمزه تر شدن سس مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
۷. سس خیار، ترپ ژاپنی و آووکادو | Cucumber Sauce
یکی دیگر از سس های رژیمی که فصل تابستان و یا سایر فصول می توان استفاده نمود سس خیار، آووکادو، ترپ ژاپنی یا واسابی می باشد که ترکیب فوق العاده ای است. با توجه به اینکه ترپ ژاپنی طعم تندی دارد در استفاده از آن باید دقت نمود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری از این سس معادل ۷۵ کالری، ۷ گرم چربی، یک گرم پروتئین و مقدار ناچیزی کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- آووکادو: یک عدد.
- خیار خرد شده: نصف یک خیار.
- پیازچه: ۲ الی ۴ عدد.
- آب لیمو: نصف یک عدد لیمو.
- روغن آووکادو: دو قاشق غذاخوری معادل ۳۰ عدد.
- پودر واسابی: دو قاشق غذاخوری معادل ۱۵ گرم.
- سرکه سیب یا نارنج: دو قاشق چای خوردی معادل ۱۰ میلی لیتر.
- پودر سیر: نصف قاشق غذاخوری.
- نمک: یک چهارم قاشق چای خوری.
طرز تهیه
برای تهیه این سس خوشمزه تمام مواد اولیه با استفاده از غذاساز یا مخلوط کن ترکیب نمایید.
۶. سس تمشک و ترخون کتوژنیک | Raspberry Tarragon Sauce
این سس منبع پروتئین خیلی خوبی می باشد و می توان از آن بر روی سالاد و یا مزه دار نمودن مرغ، ماهی و .. استفاده نمود. روغن تری گلیسیرید و آنتی اکسیدانی که با زنجیره متوسط در این سس وجود دارد سبب شده که طعم فوق العاده ای در میان انواع سس های آشپزی کتوژنیک داشته باشد.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری از این سس معادل ۱۵۸ کالری، ۷ گرم چربی، ۱ گرم کربوهیدرات و کمتر از یک گرم پروتئین می باشد.
طرز تهیه
برای تهیه این سس تمامی مواد اولیه به غیر از تمشک را باید کاملا با یکدیگر مخلوط نمود تا این ترکیب شبیه خامه شود و پس از این مرحله باید تمشک ها را افزود و مخلوط نمود. میزان شیرینی سس را می توانید بر اساس ذائقه خود تنظیم نمایید.
۵. سس بادام زمینی آسیایی | Asian Peanut Sauce
معمولا میزان شکر موجود در اکثر سس های بادام زمینی که در بازار به شکل بسته بندی وجود دارد بسیار بالا است. در بازار ایران به ندرت می توان این سس را یافت و معمولا در کشورهای دیگر به فروش می رسد. می توان این سس را به صورت بدون شکر به راحتی در منزل تهیه نمود. سس بادام زمینی آسیایی را می توان برای مرغ ساتای و انواع سالاد استفاده نمود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی این سس در هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری معادل۹۱ کالری، ۷ گرم چربی، ۲ گرم پروتئین و ۴ گرم کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- کره بادام زمینی طبیعی: یک سوم پیمانه معادل ۸۰ گرم.
- سس سویا: دو قاشق غذاخوری معادل ۳۰ میلی لیتر.
- آب داغ: یک چهام پیمانه معادل ۶۰ میلی لیتر.
- سرکه: دو قاشق غذا خوری ۳۰ میلی لیتر.
- لیمو: یک عدد آب گرفته شده.
- سیر: یک قاشق چای خوری.
- فلفل: یک قاشق چای خوری.
- زنجبیل رشته رشته شده و ساطوری: یک قاشق چای خوری.
طرز تهیه
همه مواد اولیه را در مخلوط کن ریخته و با یکدیگر ترکیب نمایید و در صورتی که با چشیدن سس حس کردید که میزان شیرینی بیشتری احتیاج دارد مقدار کمی شکر استویا به آن بیافزایید. این سس تا ۱۰ روز قابل نگهداری در یخچال می باشد.
۴. سس پنیر آبی خامه ای با پیازچه | Creamy Blue Cheese Sauce
از دیگر سس های آشپزی کتوژنیک می توان به سس پنیر آبی خامه ای با پیازچه اشاره نمود که میزان کربوهیدرات آن بسیار اندک است و در آن اصلا مواد شیمیایی و نگهدارنده به کار نمی رود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر دو قاشق غذاخوری یا ۳۰ میلی لیتر از این سس معادل ۱۰۶ کالری، ۱۲ گرم چربی، یک گرم پروتئین و یک گرم کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- خامه ترش نصف پیمانه: معادل ۱۲۰ گرم
- سس مایونز: یک پیمانه معادل ۲۳۰ گرم.
- سس ووسترشو: یک قاشق چای خوری معادل ۵ میلی لیتر.
- آب لیمو: یک قاشق غذاخوری معادل ۱۵ میلی لیتر.
- نمک دریایی: نصف قاشق چای خوری.
- پودر سیر: یک قاشق چای خوری.
- پنیر آبی خورد شده: سه چهارم پیمانه معادل ۱۱۵ گرم.
- فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
- پیازچه تازه و خرد شده: ۱۰ گرم
طرز تهیه
همه مواد اولیه را با یکدیگر ترکیب نماید و به طور کامل به هم بزنید
۳. سس هزار جزیره کتوژنیک | Thousand Island Dressing Sauce
این سس دارای طعمی ترش ( کچاپ و سرکه سیب) و شیرین ( قند استویا) می باشد و سسی کلاسیک است که دارای طرفداران زیادی است. مقدار کربوهیدراتی که در سس هزار جزیره وجود دارد برای رژیم کتوژنیک کاملا مناسب است.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر ۳۰ میلی لیتر یا دو قاشق غذاخوری از این سس معادل ۹۶ کالری، ۱۰ گرم چربی، کمتر از یک گرم پروتئین و مقدار بسیارکمی کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- کچاپ با شکر بسیار کم: یک پیمانه معادل ۲۳۰ گرم.
- مایونز: یک پیمانه معادل ۲۳۰ گرم.
- خیارشور خورد شده: دو قاشق غذاخوری معادل ۲۰ گرم.
- سرکه سیب: یک قاشق غذاخوری معادل ۱۵ میلی لیتر.
- استویا: یک هشتم قاشق چای خوری.
- پیاز خورد شده: دو قاشق غذاخوری معادل ۲۰ گرم.
- نمک و فلفل: به میزان لازم.
طرز تهیه
پیش از آنکه تمامی مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید یک قاشق از خیارشور و یک قاشق از پیاز خورد شده را جدا کنید سپس تمامی مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید. پس ازمخلوط نمودن مواد پیاز و خیارشورها را بیافزایید و با یکدیگر ترکیب نمایید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خوش طعم شود.
۲. سس خامه ای ژالاپینو سیلانترو | Creamy Jalapeno Cilantro Sauce
این سس یکی از بهترین سس های سالاد است که در آشپزی کتوژنیک مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل فلفل هالاپینو (ژالاپینو) و گشنیز (سیلانترو) که در آن وجود دارد دارای طعمی فوق العاده تند می باشد. از این سس می توان در انواع سالاد، سبزیجات کبابی و خوراک های گوشت استفاده نمود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر دو قاشق غذاخوری یا ۳۰ میلی لیتر از این سس معادل ۴۱ کالری، ۳ گرم چربی، یک گرم پروتئین و یک گرم کربوهیدرات می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- خامه ترش یا ماست یونانی: نصف پیمانه معادل ۱۲۰ گرم.
- گشنیز خورد شده: نصف پیمانه معادل ۲۵ گرم.
- فلفل هالاپینوی خرد شده: نصف یا یک عدد.
- نمک: یک قاشق چای خوری.
- آب: یک چهارم پیمانه معادل ۶۰ میلی لیتر.
طرز تهیه
همه مواد را به کمک غذاساز مخلوط کنید سپس برای طعم دار شدن ۲۰ دقیقه آن را در همان حالت قرار دهید.
۱. سس رنچ خانگی | Homemade Ranch Sauce
موادی که در سس رنچ سنتی به کار می رود شامل سیر، پیاز، انواع گیاهان، آب دوغ با نمک یا پس آب کره می باشد اما سس رنچی که در آشپزی کتوژنیک تهیه می شود ازسرشیر، سس مایونز و خامه ترش تشکیل شده است به همین دلیل دارای میزان چربی بالا و کربوهیدرات کم می باشد.
ارزش غذایی
ارزش غذایی هر دو قاشق غذاخوری یا ۳۰ میلی لیتر از این سس معادل ۸۴ کالری، ۸ گرم چربی، ۲ گرم کربوهیدرات و ۱ گرم پروتئین می باشد.
مواد اولیه مورد نیاز
- سس مایونز: ۱۲۰ گرم معادل نصف پیمانه.
- خامه ترش: ۱۲۰ گرم معادل نصف پیمانه.
- شوید خشک: یک قاشق چای خوری.
- پیازچه خورد شده: یک قاشق چای خوری.
- پودر سیر: یک قاشق چای خوری.
- پودر پیاز: یک قاشق چای خوری.
- آب لیمو: یک الی دو قاشق چای خوری معادل ۵ تا ۱۰ میلی لیتر.
- نمک و فلفل: به میزان لازم.
طرز تهیه
همه مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید و ترکیب کنید تا یکدست شود. می توانید بلافاصله این سس را استفاده نمایید و یا اینکه اجازه دهید بر روی سالاد چند ساعت در یخچال بماند تا خوش مزه تر شود.
سس های نامناسب برای رژیم و آشپزی کتوژنیک
از سس هایی که به جای چربی دارای میزان بالایی کربوهیدرات و شکر هستند نمی توان در رژیم وآشپزی کتوژنیک استفاده نمود. از جمله این سس ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- سس سالاد بدون چربی
- سس فرانسوی
- سس کاتالانیا
- سس عسل خردل سنتی
- سرکه های آماده
بنابراین اگر می خواهید سسی را در رژیم کتوژنیک استفاده نمایید باید دارای موارد زیر باشد.
اصلی ترین ماده سس باید حتما نوعی چربی مانند آووکادو یا روغن زیتون و .. باشد و در سس از مواد دیگری مثل ادویه ها، لیمو ترش، گیاهان مختلف، سرکه، روغن تری گلیسیرید با زنجیره متوسط استفاده شده باشد. میزان شکر این سس ها باید بسیار کم باشد زیرا شکر ضرر های فراوانی دارد.
چند سالی است که این رژیم که دارای کربوهیدرات بسیار کم و پرچربی می باشد نظر افراد بسیاری را به خود جلب نموده است. سس هایی که در آشپزی کتوژنیک استفاده می شوند بسیار سالم هستند و در آن ها از مواد غذایی طبیعی و چربی کافی استفاده می شود.این سس ها را می توان معمولا بیش از یک هفته در یخچال نگهداری نمود و هر بار نوع جدیدی از آن ها را تهیه و استفاده کرد.