تکنیک های فن بیان در خانواده
بدون شک نحوه صحبت کردن و رفتار شما یکی از مهم ترین مواردی است که نه تنها بر ارتباطات تان در محیط کار اثر گذار است، بلکه بر روی زندگی شخصی و خانوادگی تان نیز تاثیر گذار خواهد بود.
از همین رو فراگیری تکنیک های موجود در این زمینه می تواند تغییر بزرگی در ارتباط شما با خانواده داشته و زندگی شخصی تان را بهبود ببخشد.
به جرئت می توان گفت که رعایت این اصول و تکنیک ها باعث می شود که شما یک زندگی فوق العاده را تجربه کنید. بنابراین اگر شما هم علاقه مندید که اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ تکنیک فن بیان در خانواده آشنا کنیم.
۱۰. تحسین کردن را فراموش نکنید
همانطور که خودتان از تحسین و تعریف و تمجید های دیگران خوشحال می شوید، باید بدانید که دیگران هم چنین حسی به تحسین های شما پیدا می کنند.
اینکه مورد تشویق اطرافیان، به خصوص افراد نزدیک خانواده قرار بگیریم، همیشه ما را طور دیگری خوشحال می کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم همیشه اعضای خانواده را حتی به دلایل کوچک هم که شده تحسین کنید.
این کار علاوه بر آن که روابط تان را مستحکم تر می کند، نشان می دهد که شما برای تلاش های دیگران ارزش قائل هستید و آن ها را صمیمانه دوست دارید.
۹. مسئولیت پذیر باشید
یکی از مهم ترین تکنیک های مدیریت خانواده این است که شما از مسئولیت های تان آگاه بوده و آن ها را به طور تمام و کمال انجام دهید.
به عنوان مثال اگر شما پدر یک خانواده هستید باید از آن ها حمایت کرده و به آن ها توجه داشته باشید. و یا به عنوان یک مادر باید به فرزندان تان محبت کرده و نیازهای شان را به موقع تشخیص دهید.
حال تصور کنید که اگر هر یک از اعضای خانواده در وظایف شان کوتاهی کنند چه مشکلاتی پیش می آید؟
بنابراین همواره مسئولیت های تان را شناخته و برای اجرای درست آن ها برنامه ریزی کنید.
۸. همیشه کنار آمدن را انتخاب نکنید!
بدون شک همراهی و درک اعضای خانواده در گفت و گوها یکی از اصول فن بیان می باشد که باید آن را در بیشتر موارد رعایت کنید.
اما به خاطر داشته باشید که همراهی و کوتاه آمدن نیز همیشه جواب گو نیست و گاهی ممکن است بزرگ ترین اشتباهی باشد که مرتکب می شوید.
به عنوان مثال اگر فرزند شما خدایی نکرده کار بسیار اشتباهی انجام داده باشد، کوتاه آمدن شما می تواند باعث تباه شدن آینده اش شود.
بنابراین به یاد داشنه باشید که کوتاه آمدن همیشه هم خوب نیست و گاهی باید قاطع باشید تا بتوانید آینده اعضای خانواده را تامین کنید.
۷. گاهی اوقات فداکار باشید
بر خلاف مورد قبلی، گاهی اوقات لازم است که کمی فداکار باشید. تشخیص اینکه چه زمانی باید کوتاه بیایید و چه زمانی قاطعانه سخن بگویید، به مهارت های شما در فن بیان خانواده بستگی دارد.
به عنوان مثال بحث و جدل ها از مواردی هستند که همیشه در هر خانواده ای پیش می آید. ممکن است که فرزند شما با انجام کاری ناراحت تان کرده باشد و شما حق داشته باشید که از او عصبی شوید.
اما به خاطر داشته باشید که گاهی کوتاه آمدن و با آرامش پیش بردن بحث می تواند از شکستن حرمت ها و یا دعواهای بزرگ تر جلوگیری کند.
بنابراین بهتر است که بحث های پیش پا افتاده را به موارد بزرگ و غیر قابل حل تبدیل نکنید و برای آرامش خانواده تان هم که شده گاهی از خودتان فداکاری نشان دهید.
۶. مشورت کردن و همدلی را فراموش نکنید
بدون شک آشنا بودن با اصول فن بیان باعث می شود که در هر موقعیتی بتوانید خانواده تان را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید.
به عنوان مثال ابراز همدردی، مشورت کردن، نشان دادن احساسات مختلف و.. همگی از مواردی هستند که ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر را مستحکم تر می کنند و اگر از آن ها استفاده نکنید به مرور زمان ارتباط میان شما کمرنگ تر خواهد شد.
به خاطر داشته باشید که یکی از اشتباه ترین کارهای ممکن این است که در مقابل درد و دل های یکی از اعضای خانواده به سرعت جبهه بگیرید! یعنی یا او را مدام سرزنش کرده یا حتی تنبیهش کنید.
این کار باعث از بین احساس همدلی و اعتماد در خانواده خواهد شد و سبب می شود که افراد ترجیح بدهند که به جای حرف زدن در مورد مواقع سختی که گذرانده اند، مشکل شان را از شما پنهان کنند.
۵. شنونده خوبی باشید
جالب است بدانید که شنونده خوب بودن نیز یک مهارت است که باید آن را در کنار تکنیک های فن بیان خانواده یاد بگیرید.
افرادی که از این مهارت برخوردار هستند معمولا در مقایسه با سایرین محبوب تر بوده و افراد احساس صمیمیت بیشتری با آن ها می کنند.
قطعا شما هم با افرادی برخورد داشته اید که دل تان می خواهد ساعت های طولانی با آن ها به گفتگو بنشینید و درد و دل کنید. در واقع مهارت این افراد در گوش دادن است که باعث می شود چنین احساسی داشته باشید.
برای اینکه بتوانید در این تکنیک حرفه ای شوید، بهتر است که چند مورد را حتما در حین گفت و گوهای تان به کار بگیرید.
به عنوان نمونه با نگاه کردن به چشمان افراد و یا تکان دادن سرتان نشان دهید که به آن ها توجه دارید و به صحبت های شان گوش می دهید. وسط حرف ها آن ها نپرید و در آخر با بیان کردن دیدگاه تان نشان دهید که به طور کامل متوجه موضوع شده اید.
۴. محبت داشته باشید
یکی از مهم ترین مواردی که باید هنگام صحبت و رفتار با اعضای خانواده تان در نظر بگیرید، داشتن محبت کافیست. باید بدانید که این خصلت آنهاست که محبت را دوست داشته باشند و به آن واکنش نشان دهند.
در واقع زمانی که شما به دیگران محبت می کنید آن ها احساس بهتری پیدا کرده و تمایل بیشتری نسب با ارتباط برقرار کردن با شما خواهند داشت.
خانواده مهم ترین مرکز محبت برای هر فرد محسوب می شود که هر گونه کمبود در این زمینه می تواند روی رفتار و روابط آینده فرد تاثیر گذار باشد.
بنابراین به این مورد نیز توجه داشته باشید و همواره با محبت و مهربانی با اعضای خانواده تان رفتار کنید تا فضا و جو صمیمانه ای بین شما حاکم شود.
۳. به موقعیت ها توجه کنید
برای آن که بتوانید مهارت فن بیان خانواده را در خودتان تقویت کنید، پیش از هر چیز باید درک درستی از موقعیت ها داشته باشید.
در واقع شما باید بتوانید تشخیص دهید که چه زمانی باید از دیگران انتقاد کرده و چه زمانی با آن ها همدل و همراه باشید یا تحسین شان کنید.
به عنوان نمونه همواره به خاطر داشته باشید زمانی که شخصی از اعضای خانواده تان عصبانی است، اصلا نباید در این موقعیت او را سرزنش کرده یا مورد انتقاد قرار دهید. زیرا در این صورت احتمال آن که پاسخ ها و عکس العمل های دور از انتظار بگیرید بالا می رود.
بنابراین برای حفظ احترام و حرمت ها هم که شده کمی به یکدیگر زمان بدهید و بعد که آرام تر شدید، سر فرصت درباره مسائل پیش آمده صحبت کنید.
۲. به طور صحیح انتقاد کنید
پیش از هر چیز باید بدانید که انتقاد کردن اصول خاص خودش را دارد که باید آن ها را رعایت کنید، زیرا در غیر اینصورت ممکن است باعث ایجاد مشکلات یا سوء تفاهم های بزرگ تری شوید.
علاوه بر آن، انتقاد کردن نا به جا نه تنها مشکلی از شما حل نمی کند، بلکه می تواند باعث لجبازی طرف مقابل نیز شود. بنابراین باید حواس تان به این مورد باشد.
برای آن که بتوانید به طرز صحیح انتقاد کنید بهتر است که نکات مثبت فرد را نیز به او یادآور شوید.
به خاطر داشته باشید که هیچ گاه نباید شخص را با افراد دیگر مقایسه کنید. در کنار این موارد توجه کنید که هرگاه از کسی انتقاد می کنید، زمانی را برای صحبت کردن شخص مقابل در نظر بگیرید. شاید فرد بخواهد دلیل کارهایش را برای شما توضیح دهد بنابراین او را نادیده نگیرید.
نکته دیگری که باید در این زمینه بدانید آن است که هیچ گاه و در هیچ شرایطی نباید طرف مقابل تان را تخریب شخصیتی کنید!
۱. درک متقابل داشته باشید
اینکه هنگام صحبت کردن بتوانید افراد را درک کنید، یکی از مهم ترین اصول فن بیان می باشد که باید در خودتان تقویتش کنید.
به خاطر داشته باشید که پیش از هر چیزی باید موقعیت افراد و شرایطی که در آن هستند را در نظر بگیرید.
به عنوان مثال زمانی که همسر یا فرزندتان از مدرسه به خانه می آید، خستگی اش را درک کنید و هیچ گاه در این زمان سرش غر نزنید!
مطمئنا هر کدام از اعضای خانواده دغدغه های خاصی دارند که باعث می شود پس از یک روز طولانی خسته باشند. بنابراین به آن ها احترام بگذارید و اجازه دهید کمی استراحت کنند.
مطمئنا این کار باعث می شود که در ادامه بتوانید بهتر با یکدیگر صحبت کرده و به اصطلاح، راحت تر با هم کنار بیایید. بنابراین این مورد را نیز حتما در نظر بگیرید تا بتوانید روابط مستحکم تری در خانواده بسازید.