سبک زندگی

10 راز کلیدی برای داشتن رابطه پاک میان همسران

Having a relationship between spouses

افزایش بازدید در گوگل
خلاصه نوشته
  • هر فردی که بتواند فضایی برای حل مشکلات بین خود و همسرش ایجاد کند باعث بالا رفتن عزت ‌نفس همسر خود می شود. ما باید با همسر خود رابطه‌ ای پاک برقرار کنیم یعنی اگر حرفی را می ‌زنیم مسئولیت آن را نیز به عهده بگیریم یا با همسر خود با صداقت حرف بزنیم و از دروغ گفتن بپرهیزیم و چیزی را از همسر خود پنهان نکنیم که همین موارد باعث ارتباط موثر با همسر می شود.

پیشنهاد ویژه بست فارسی

اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین

قیمت لیر ترکیهاعزام دانشجوتحصیل در ترکیهمهاجرت به ترکیه

مهارتهای ارتباط موثر با همسر

در تمام زندگی ‌های زناشویی تا حدی دعوا و جر و بحث وجود دارد، اما چیزی که باعث خراب شدن یک رابطه می شود این است که وقتی با همسر خود مشاجره می‌ کنیم او را مورد تمسخر، توهین و تحقیر قرار دهیم.

ژست‌ های خصمانه، مشت ‌های گره کرده و دندان‌ هایی که از سر خشم به ‌هم دیگر می فشاریم می ‌تواند باعث برهم خوردن رابطه زناشویی ما شود، از طرفی هر بار که با همسر خود دعوا کرده و او را تحقیر کنیم باعث جدایی و فاصله خواهیم شد به همین علت در ادامه مطلب ده کلید برای ارتباط موثر همسران در اختیار شما قرار می دهیم.

راه های ارتباط موثر با همسر,مهارت ارتباط موثر با همسر,مهارتهای ارتباط موثر با همسر

۱۰. داشتن مهارتی که به وسیله آن بتوان با همسر خود ارتباطی خوب داشت باعث رضایت مندی و خشنودی در روابط زناشویی می ‌شود. طبق تحقیقات انجام‌ شده افراد متاهلی که روش‌ های برقراری ارتباطی سازنده را یاد گرفته‌ اند فشار خون آن‌ ها پایین می‌ آید و احساس رضایت بیشتری نسبت ‌به رابطه خود با همسرانشان دارند.

۹. از دیگر مواردی که به ارتباط موثر همسران کمک می کند این است که ارتباطات توهین ‌آمیز را به‌ طور کلی از روابط خود حذف کنید، در واقع این کار باعث می‌ شود که به‌ طور چشمگیری حس رنجش و عصبانیت شما نسبت‌ به همسر خود کاسته شود. سعی کنید هنگام صحبت کردن با همسرتان از کلمات دو پهلو و قضاوت گرانه استفاده نکنید، زیرا کلماتی که جنبه تکه انداختن و متلک پرانی را دارند نشان دهنده نا کامل بودن همسر شما می باشند.

راه های ارتباط موثر با همسر,مهارت ارتباط موثر با همسر,مهارتهای ارتباط موثر با همسر

۸. همه مسائل را با هم قاطی نکنید و به همسرتان برچسب کلی نزنید و برای اینکه هویت همسر خود را به ‌صورت کلی زیر سوال نبرید از کلماتی مانند بی ‌عرضه، تنبل، خودخواه، بی‌ مصرف و… استفاده نکنید، چرا که نوک پیکان حمله به رفتار همسرتان نیست بلکه حمله به شخصیت همسرتان می ‌باشد و این حس را به وی منتقل می‌ کند که آدم بدی است نه فقط در این لحظه بلکه در تمامی مراحل زندگی اینگونه می باشد.

زمانی ‌که ما از این کلمات تخریب کننده استفاده می ‌کنیم به نظرمان صحیح و عادلانه هستند و حس می ‌کنیم با این کار همسرمان را تنبیه می ‌کنیم، اما نتیجه آن این است که احساس صمیمیت و اعتماد بین ما و همسرمان از بین می ‌رود و ضربه بزرگی به زندگی زناشویی خود وارد می کنیم.

۷. از سرزنش کردن و اتهام زدن به همسر خود در قالب (تو) بپرهیزید، زیرا جملاتی مانند تو همیشه دیر به خانه می ‌آیی، تو هیچ‌ وقت من را به‌ همراه خود جایی نمی ‌بری، تو تمام کارها را بر گردن من می ‌اندازی، تو هرگز نمی ‌پرسی که من چه می ‌خواهم، تو به کارهایت بیشتر از من علاقه داری و … به این معنی است که شما می ‌خواهید به همسر خود بفهمانید در رنج و عذاب هستید و او باعث این ناراحتی شده است، همچنین این پیام را به همسر خود می‌ رسانید که تو این کار را با من کردی پس آدم بد و ظالم هستی، بنابراین دور شدن از این کلمات می تواند به ارتباط موثر بین زن و شوهر کمک کند.

راه های ارتباط موثر با همسر,مهارت ارتباط موثر با همسر,مهارتهای ارتباط موثر با همسر

۶. گذشته‌ ها هرگز برنمی ‌گردند پس بحث گذشته را پیش نکشید و با آن همسرتان را سرزنش نکنید. ارتباطی سالم است که هنگام صحبت با طرف مقابل در مورد مسائل حال حاضر صحبت بشود نه  مسائلی که در گذشته رخ داده و الان تمام ‌شده است.

اگر بخواهیم مدام در مورد مسائل گذشته صحبت کنیم چیزی جز ناراحتی ندارد مانند اینکه بگوییم تو هفته پیش یا در ماه قبل در خانه‌  خواهرت این کار را با من کرده ‌ای و عید قبل هم باز همین کار را کرده بودی. پیام این اعتراض شما این است که تو فرد بدی هستی و همیشه این خطا را انجام می ‌دهی و نمی ‌خواهی رفتار خود را تغییر دهی، البته گاهی اوقات می‌ توانیم به گذشته نگاه کنیم و از تجربه ‌هایی که در گذشته کسب کرده‌ ایم استفاده کنیم، اما اگر با این هدف از خاطرات گذشته یاد کنید از آن بر علیه همسرتان استفاده کرده اید.

۵. هیچ موقع همسرتان را با کسی مقایسه نکنید چون اینکار باعث می‌ شود همسر شما نسبت ‌به خودش احساس بدی پیدا کند، در مقابل برای داشتن ارتباط موثر با همسر باید مقایسه کردن را کنار بگذارید تا همسرتان نسبت ‌به خودش احساس خوبی داشته باشد.

در واقع این نوع ارتباط برای کمک به رابطه شما درست شده است نه برای خدشه دار کردن رابطه و هدف آن حل کردن مشکلات می باشد نه طرد کردن و راندن طرف مقابل، اگر شما همسر خود را با کسی مقایسه کنید نه‌ تنها به بهبود رابطه کمکی نکرده‌ اید بلکه به همسر خود حمله ور شده اید و او را از خود دور می سازید.

راه های ارتباط موثر با همسر,مهارت ارتباط موثر با همسر,مهارتهای ارتباط موثر با همسر

۴. سعی کنید احساسات خود را به صورتی بیان کنید که موثر باشد و طرف مقابل احساسات و حرف‌ های شما را درک کند که در این شرایط می ‌توانید از جملاتی چون دلم گرفته، می ‌خواهم گریه کنم، احساس می‌ کنم زود رنج و گوشه گیر شده ام و … استفاده کنید.

حمله کردن به احساسات به این معنی است که شما از عواطف طرف مقابل به‌ عنوان یک سلاح استفاده می ‌کنید و در چنین شرایطی با صدای بلند، خشن، تهدید کننده و آزاردهنده صحبت می ‌کنید، اگر به دنبال ارتباط موثر با همسر هستید صدای خود را هنگام صحبت کردن تا حدی که می توانید به بلندی آهنگ عادی کلام نزدیک کنید این گونه همسر شما می تواند صدای احساس  شما را بشنود بدون آن ‌که احساس بازنده بودن در این‌ رابطه داشته باشید.

۳. هر فردی می ‌تواند برای بهتر بیان کردن احساسات خود از زبان بدن استفاده کند، زیرا بدن شما می ‌تواند تا حد زیادی بیان کند که تا چه اندازه به ‌دنبال برقراری ارتباط هستید. زمانی‌ که ابروهای شما گره خورده است یا از گوشه چشم به کسی نگاه می کنید و روی خود را با تردید و تنفر از کسی بر می‌ گردانید در واقع  بدن شما با صدای بلند و واضح اعلام می ‌کند که تمایلی به یک گفت و گوی سازنده و سالم با طرف مقابل ندارد.

وقتی دست به سینه هستید و یا به‌ صورت یک طرفه نشسته ‌اید یا انگشت اتهام به سمت طرف مقابل دراز می ‌کنید باز هم راه ارتباطی  خودتان را با طرف مقابل محدود کرده ‌اید. اگر می ‌خواهید بدنتان به  طرف مقابل جواب مثبت بدهد به چشمان همسرتان نگاه کنید. هنگامی ‌که صحبت می ‌کند سرتان را تکان دهید و صورت خود را شل و آرام نگه دارید.

راه های ارتباط موثر با همسر,مهارت ارتباط موثر با همسر,مهارتهای ارتباط موثر با همسر

۲. گفت و گوهای مهم با همسر خود را به ‌صورت کامل و واضح بیان کنید، چرا که پیامی کامل از احساسات، مشاهدات، افکار و مقایسه می باشد. منظور از مشاهدات این است چیزهایی را بیان کنید که بدون قضاوت و نتیجه ‌گیری هستند، مثل دیروز از ساعت ده تا چهار یکسره باران بارید یا کلاس ‌های دانشگاه از فردا شروع خواهند شد یا این که امشب قبل ‌از رفتن به مهمانی می ‌فهمم که علی چه لباسی پوشیده است.

افکار به‌ معنی برداشت شما از عقاید، نظرات، نظریه ها و تفسیرهای شما از یک موقعیت می‌ باشد و با جملاتی چون به عقیده من… در این فکر بودم که اگر… فکر می ‌کنم که… نگران بودم از این ‌که… از دید من و … نشان داده می شود.

استفاده از جمله زیادی کار می ‌کنی روش مناسبی برای بیان افکار در یک پیام کامل نیست، زیرا این جمله نظر شما را به یک حقیقت مطلق تبدیل می‌ کند، بنابراین می توانید از جملاتی چون حس می ‌کنم تعادل را رعایت نمی‌ کنی و به نظرم باید وقت بیشتری را در خانه سپری کنی استفاده نمایید.

احساسات معمولا سرزنش نمی‌ کنند بلکه وضعیت هیجانی شما را توصیف می‌ کنند. در آخر بخش چهارم از یک پیام کامل بیان کردن نیازها است. تا زمانی ‌که خود شما نیازها و خواسته‌ های خود را به زبان نیاورید کسی درک نمی ‌کند که شما چه می‌ خواهید حتی نزدیک ‌ترین افراد به شما هر چقدر که به شما علاقه داشته باشند نمی‌ توانند افکار شما را بخوانند.

۱. سعی کنید زمانی‌ که عصبانی هستید با همسرتان صحبت نکنید و  به همسر خود بگویید که الآن عصبانی هستید و بهتر است که بعدا با هم صحبت کنید. اگر رابطه شما رابطه‌ سالمی باشد حتما هر دو طرف باید در تعادل با هم دیگر باشید تا نتیجه بهتری بگیرند و رابطه سالم تری داشته باشند، به طور کلی عصبانیت باعث می شود که هر دو طرف رابطه آسیب ببینند، در نتیجه برای داشتن ارتباط موثر با همسر باید بر روی عصبانیت خود کنترل داشته باشید.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید تیک آبی اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا