- دماوند به عنوان یکی از قله های خطرناک در یکی از مناطق بی نظیر گردشگری معرفی می شود که تمامی مردم با آن آشنایی دارند. یکی از حقایق جالب کوه دماوند وجود آبشارهای یخی در تمام طول سال می باشد.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
حقایق جالب کوه دماوند که باید بدانید!
کوه دماوند به شکل مخروطی مشاهده می شود که حدود ۵ هزار متر ارتفاع دارد. بر اساس داستان های ایرانی این کوه محل بند کشیدن ضحاک می باشد و بسیاری از افراد تصور می کنند که ضحاک هنوز هم در آن جا زندانی است و تا آخرالزمان باید اسارت بکشد.
کوه دماوند که به عنوان مظهر پایداری و استواری در کشور ایران شناخته می شود یک نماد ملی می باشد و در تیرماه ۱۳۸۷ در سازمان میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی به ثبت رسید. این قله با توجه به تقسیمات کشوری در لاریجان شهرستان آمل و بخش مرکزی رشته کوه البرز جای دارد.
کوه دماوند ویژگی های بسیاری دارد که در ادامه مطالب قصد داریم ۱۰ مورد از واقعیت های کوه دماوند را برای شما شرح دهیم.
۱۰. مظهر پایداری و نماد ملی کشور ایران
دماوند به عنوان یکی از نمادهای ملی ایران شناخته می شود که در قرن های اخیر عکس آن را بر روی اسکناس های رسمی منتشر کرده اند.
۹. برخورداری از پیشینه ادبی
قله دماوند در اسطوره های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، به نحوی که اسم آن در آثار ادبی فارسی دیده می شود، به عنوان مثال شاهنامه فردوسی، گرشاسب اسدی طوسی، قصیده ای از ناصرخسرو، منظومه ویس و رامین، قصیده ای از خاقانی همگی اسم کوه دماوند را فریاد می زنند.
در اسطوره های ایرانی دیگر این گونه گفته می شود که فریدون ضحاک را در غاری وسط کوه دماوند زندانی کرده است. در تاریخ بلعمی هم گفته می شود که کیومرث در کوه دماوند زندگی کرده و از طرفی برخی مردم بر این باورند که چاهی بر فراز کوه دماوند وجود دارد که روشنی از آن بیرون می زند.
۸. سرمای شدید در کوه دماوند
یکی از حقایق جالب کوه دماوند سرمای شدید و دمای بسیار پایین آن است، به نحوی که کمترین درجه هوا در فصل زمستان به منفی ۶۰ درجه سانتی گراد می رسد، حتی در فصل تابستان دمای هوا بیشتر از منفی ۲ درجه نخواهد بود یعنی هر زمانی که به این قله صعود کنید با سرمایه زیادی رو به رو خواهید بود.
۷. ارتفاع کوه دماوند
از واقعیت های جالب کوه دماوند می توان ارتفاع آن را نام برد که پست ترین نقطه این قله را ۴۶۶۱ متری اعلام کرده اند، اما طبق اطلاعاتی که در انجمن ملی آمار ایران وجود دارد این کوه آتشفشانی حدود ۵۳۱۰ متر و در ناسا ۵۶۷۰ متر ارتفاع آن را ثبت کرده اند که جایگاه بلندترین قله دنیا را به بدست آورده است.
۶. پیشینه تاریخی اسم دماوند
دماوند از پیشینه ای تاریخی برخوردار است، به نحوی که اغلب منابع تاریخی اعلام می کنند که اسم این گروه در ابتدا دنباوند بوده و در مستندات دیگری اسم هایی چون بیکنی و جبل لاجورد را برای آن انتخاب کرده اند.
۵. اولین فوران آتشفشان کوه دماوند
همان طور که متوجه هستید دماوند به عنوان یک کوه آتشفشان نیمه فعال معرفی می شود که اولین فوران آن حدود ۲ میلیون سال پیش رخ داد و با توجه به روش های زمین شناختی تاریخچه این کوه را به حدود ۳۸۵۰۰ سال پیش ربط می دهند.
فعالیت هایی که باعث ایجاد این کوه آتشفشانی شده حدود ۱۰ هزار سال پیش روی داده و وجود چشمه های آب گرم گوگردی نشان دهنده نیمه فعال بودن این آتشفشان می باشد.
۴. وجود آبشارهای یخی
وجود آبشارهای یخی در بخش جنوبی از حقایق جالب کوه دماوند به شمار می رود که در جهان نظیر ندارد. بلندی این آبشار یخی حدود ۷ متر و قطر آن ۳ متر می باشد، نکته جالب توجه این است که آبشار یخی که در کوه دماوند وجود دارد هیچگاه ذوب نخواهد شد و در فصل تابستان هم که دمای هوا مقداری بالا می رود آب بسیار کمی از این آبشار جاری خواهد شد و دوباره از بعدازظهر به بعد آب های ذوب شده یخ می زنند.
۳. جشن روز ملی دماوند
در استان مازندران هر سال ۱۳ آبان روز ملی کوه دماوند را جشن خواهند گرفت به نحوی که این جشن به ثبت ملی هم رسیده است.
۲. یخچال های طبیعی در کوه دماوند
یخچال های بسیاری چون دره یخار، خورتاب سر، دوبی سل، عروسک ها، سیوله و یخچال شمال غربی و غرب دماوند در این کوه وجود دارند.
۱. خطرناک ترین قله جهان
مجله نشنال جئوگرافی در سال ۴۹۰ خورشیدی قله دماوند را در لیست ۱۰ کوه و قله خطرناک دنیا قرارداد که کوه دماوند در این لیست جایگاه دهم را از آن خود کرده است.