
- هوش مالی یکی از پر کاربرد ترین هوش های جهان است که بسیاری از افراد به صورت ارثی از آن برخوردارند و برخی دیگر نیز مایل اند آن را در قالب آموزش ها بیاموزند.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
روشهای تقویت هوش مالی
خیلی از شما ها ثروتمندانی را دیده اید که در ابتدا از سرمایه بسیار کمی مانند دیگر افراد برخوردار بوده اند اما با گذشت زمان توانسته اند خیلی هوشمندانه به ثروت هنگفتی دست یابند. اما چرا شما نمی توانید به ثروت دست یابید؟ این افراد از هوش مالی بسیار قوی برخوردارند، برخلاف دیگران که حتی به سختی قادر به حل و فصل مسائل مالی روزانه خود می باشند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که می خواهید هوش مالی خود را در جهت رسیدن به سطح مالی بالا تقویت کنید ما را تا انتها همراهی کنید.
هوش مالی چیست؟
امروزه داشتن هوش مالی به عنوان یک ثروت ارزشمند شناخته می شود زیرا تنها با در اختیار داشتن آن می توان ثروت سازی کرد و سرمایه خود را افزایش داد. یکی از تعریفات ارائه شده برای هوش مالی توانایی مدیریت صحیح پول و دیگر منابع مالی و به کار گیری آن برای دستیابی به سود بیشتر می باشد. تمام رفتار هایی که به صورت روزانه در مقابل پول از خود بروز می دهید همه نمایانگر درصد هوش مالی شما می باشند.
در ادامه قصد داریم کاربردی ترین روش های تقویت هوش مالی را به شما معرفی کنیم
۱۰. پول خرج کنید تا پولدار شوید
اکثر مردم چنانچه نتوانند در میان درآمد ها و هزینه هایشان تعادل برقرار کنند و در پایان ماه احساس کنند با کسری بودجه مواجه می شوند اقدام به کاهش دادن هزینه های خود می کنند. این عملکرد برای حفظ سرمایه کاملاً اشتباه است و توسط بسیاری از اقتصاد دانان بزرگ از جمله رابرت کیوساکی رد شده.
رابرت کیوساکی معتقد است انسان ها در زمانی که درآمد هایشان کفاف هزینه ها را نمی دهد هرگز نباید به دنبال راهکاری برای کاهش هزینه های خود بگردند، بلکه باید خرج های خود را افزایش دهند و در کنار آن نیز راهی برای افزایش درآمد خود پیدا کنند. کاهش هزینه ها قدرت جریان پول در کشور را کاهش داده و علاوه بر اینکه به ثروتمند شدن فرد کمک نمی کند به اقتصاد کشور نیز آسیب وارد می شود.
یکی از عواملی که می تواند برتری هوش مالی افراد را ثابت کند این است که شخص بداند چه زمانی باید خرج کند. مخارج روزانه فرد نباید از راه های بیهوده و نادرست انجام بگیرد بلکه تنها باید خرج های صحیح از درآمد های ماهانه صورت بگیرد تا از حدر رفتن منابع مالی جلوگیری به عمل آید. چنانچه از افراد ثروتمند راز موفقیتشان را بپرسید پاسخ آن ها بودجه بندی درست منابع مالی می باشد.
آیا می دانید بودجه بندی به چه چیزی گفته می شود؟ شاید تا به حال بسیاری از مواقع با این اصطلاح مهم اقتصادی برخورد کرده باشید ولی معنای آن را متوجه نشده اید در حقیقت به تقسیم کردن درآمد های ماهانه از راه درست به گونه ای که مقداری پول برای پس انداز و مابقی برای خرج باقی بماند بودجه بندی گفته می شود. به زبان ساده تر می توانیم بگوییم بودجه بندی به خرج کرد پول با برنامه ریزی مناسب گفته می شود.
بسیاری از افراد از این ویژگی مهم برخوردار نیستند و تمامی درآمد های خود را بدون آن که تصمیمی برای آن داشته باشند صرف می کنند. یک فرد با هوش مالی بسیار قوی باید بتواند از تهدیدات مالی رخ داده به عنوان یک فرصت برای ثروتمند شدن استفاده کند.
۹. انواع بدهی، بدهی خوب و بد در تقویت هوش مالی
بدهی ها همیشه هم بد نیستند، آن ها نیز می توانند به اندازه خود در موفقیت افراد برای پولدار شدن موثر باشند. اما اینکه بتوانیم بدهی های خوب را از بدهی های بد بشناسیم بسیار مهم می باشد.
زیرا بدهی به طور کلی در ۲ نوع تقسیم می شوند: بدهی هایی که در ثروتمند شدن افراد نقش به سزایی دارند و بدهی هایی که افراد را در قالب فقر و تنگدستی فرو می برند. به واسطه بدهی های بد قرض افراد بجای آن که با کاهش مواجه شود به صورت مداوم به آن اضافه می شود و دیگر افراد نمی توانند خود را از زیر بار بدهی های سنگین نجات دهند در نتیجه دوران موفقیت آن ها به پایان می رسد.
۸. اطلاعات خود را آپدیت کنید
از آن جایی که علم اقتصاد نیز همانند دیگر علوم به مداوم روزانه دستخوش تغییر و تحولات جامعه قرار می گیرد لازم است تمامی افراد برای آن که بتوانند دارایی های خود را در شرایط اضطراری به خوبی حفظ نمایند اطلاعات بروز و جدیدی مطابق با شرایط روز جامعه در اختیار داشته باشند.
برای کسب اطلاعات مطالعه کتاب های اقتصادی، روزنامه ها و کتاب های تقویت هوش مالی می تواند اثرات بسیار خوبی داشته باشد. در کنار مطالعه این کتاب ها مدیریت منابع شخصی نیز بسیار موثر می باشد. چنانچه مدیریت منابع مالی خود را شخصاً در اختیار داشته باشید مجبور هستید اطلاعات خوبی در زمینه نگهداری صحیح آن ها به دست آورید که این فرصت بسیار خوبی برای افزایش اطلاعات شما می باشد.
۷. تعیین اهداف پولی
مورخ انگلیسی با نام سیریل نورث کوت پارکینسون در یکی از مقاله های خود یک نکته بسیار مهم در زمینه مدیریت ارائه داده است که امروزه کاربرد بسیاری دارد. او در مقاله خود ذکر کرده است که هر فردی برای آن که بتواند کار های خود را به درستی مدیریت کرده و به پایان برساند باید آن را در طی مدت زمان از پیش تعیین شده ادامه دهد.
اهداف پولی نیز بایستی از این قانون پیروی کنند اما به گونه ای که در پایان هر سال میزان درآمد بیشتری برای سال آینده تعیین شود. به این شکل می توان به خوبی درآمد خود را با افزایش مواجه کرد.
۶. تولید اضافی بودجه
زمانی که بودجه افراد دارای سود بسیار زیادی می باشد به صورت علمی گفته می شود با مازاد بودجه مواجه است. او می تواند این مبلغ بودجه اضافی را با دریافت وام های با بهره زیاد خرج کند و یا هزینه های خود را افزایش دهد.
این دو راه ذکر شده ترجیحاً توصیه نمی شود، زیرا هیچ سودی برای شخص به ارمغان نمی آورد. اما راه سوم که بسیار هم موثر می باشد و می تواند کمک خرج خوبی برای شخص محسوب شود سرمایه گذارای مازاد بودجه می باشد. سرمایه گذاری یکی از مهم ترین روش های افزایش هوش مالی می باشد و افراد می توانند با در پیش گرفتن این راه نه تنها سرمایه خود را از دست ندهند بلکه آن را تا حدود بسیاری با افزایش مواجه کنند.
۵. وارد بازی سرمایه داران نشوید
افرادی که دارای هوش مالی بسیار کمی می باشند در زمان سرمایه گذاری دارایی های خود به علت آن که اطلاعات بسیار کمی در این زمینه دارند نمی توانند فرصت های خوب را تشخیص دهند. به همین علت ناچار اند فعالیت های سرمایه گذاری خود را مطابق با قوانین و میل دیگران به پیش ببرند.
همین موضوع باعث می شود نه تنها سود بسیار کمی دستگیرشان شود بلکه در این راه شکست خورده و آنچه را که داشته اند نیز از دست بدهند.
۴. عادت هایی که سبب درآمد می شوند
روش های تقویت هوش مالی کمک می کند افراد بتوانند منبع سرمایه خود را تقویت کرده و در صدد حفاظت از سرمایه خود به خوبی برآیند. آن ها از سرمایه دیگر افراد به خوبی استفاده کرده و آن ها را برای افزایش سرمایه خود به کار می گیرند.
از این رو توانایی کاهش مالیات مربوط به پول های خود را دارند و دست سودجویان را از اموال خود کوتاه می کنند. تمامی این فعالیت های مثبت در نتیجه تمرینات سخت ایجاد شده است. این تمرینات عبارت است از حذف عادات بد پر خرجی از زندگی و جایگزین کردن عادات خوب، برای اینکار لازم است دفترچه ای تهیه کرده و تمامی عادات بد خود را در آن ثبت کنید.
پس از آن چنانچه بخواهید مجدد به آن عمل نا پسند دست بزنید با مشاهده دفترچه به خاطر می آورید که این عمل جزء اعمال ممنوعه بوده و از انجام آن صرف نظر می کنید. در طی مدتی، پیش از انجام هر کاری خوب به آن فکر کنید چنانچه عملکرد خوبی بود آن را در دفترچه جای یکی از اعمال ناپسند مربوطه بیاورید، اما چنانچه عمل بدی بود در دفترچه به دنبال آن بگردید و خط بزنید سپس جایگزینی برای آن پیدا کنید.
۳. نقشه و الگوهای ذهنی اشخاص موفق
همانطور که می دانید همنیشین شدن با هر کسی شما را دقیقا به چیزی همانند او تبدیل می کند. برای آن که بتوانید در زمینه های مالی همانند دیگر فعالیت های روزانه به موفقیت دست یابید لازم است دوستی بیابید که دارای هوش مالی بالایی است.
شما می توانید در طور روز از تجربیات و سخنان او استفاده کرده و از آن برای تقویت هوش مالی خود استفاده نمایید. بدون شک به کار گیری مدیران موفق در کمپانی های عظیم برگرفته از همین موضوع می باشد آن ها با استفاده از تجربیات این مدیران سرمایه های خود را حفظ کرده و موفقیت شرکت خود را تضمین می کنند.
۲. راه میانبری وجود ندارد
سرمایه گذاری مراحل متعددی دارد که هر شخصی بایستی آن را به درستی طی کند تا بتواند به نتیجه دلخواه خود برسد. مرحله اول آشنایی با راه و روش سرمایه گذاری است، پس از آشنایی کامل با این مرحله شخص آمادگی ورود به مرحله بعد یعنی انعطاف پذیری و یا ریسک پذیری را دارد.
در مرحله دوم شخص توانسته است با روش های سرمایه گذاری آشنا شود، پول های خود را در پروژه ای سرمایه گذاری کند و ریسک آن را بپذیرد. در آخر او باید صبر و حوصله کامل به خرج داده تا به نتیجه مطلوبی دست یابد و در این راه دست از تلاش برندارد. چنانچه افراد نخواهند مراحل را کامل سپری کنند و آن را به صورت میانبر پیش ببرند نباید انتظار سود خوبی از سرمایه گذاری داشته باشند
۱. پدر ثروتمند یا فقیر
در اینجا منظور از ثروتمند بودن از لحاظ مالی نیست. کسی ثروتمند است که از روشهای افزایش هوش مالی به خوبی استفاده کرده باشد و دارای هوش مالی بالایی باشد.
پدری که از لحاظ مالی ثروتمند باشد ممکن است با تربیت نادرست فرزند خود را از راه خدا دور نگهدارد اما پدری که هوش مالی بالای خود را به فرزندش منتقل کند آینده مالی او را تضمین کرده است. حال پس از تعریفات ارائه شده خودتان ببینید کدام راه برای دستیابی به تقویت هوش مالی موثر است.
دسته بندی هوش مالی توسط رابرت کیوساکی
۱. کسب درآمد بیشتر
رابرت کیوساکی کسب درآمد بیش از حد انتظار را به عنوان یکی از عوامل برخورداری از هوش مالی بالا شناخته است. او بیان می کند تمامی کسانی که قادراند درآمد خود را افزایش دهند از هوش مالی قوی برخوردارند
۲. حفظ صیانت پول
حفظ سرمایه از دیگر عواملی است که در نظر رابرت کیوساکی نمایانگر هوش مالی بالا می باشد
۳. بودجه بندی پول
کسانی که بتوانند با بودجه بندی و برنامه ریزی مناسب مقدار زیادی از پول خود را پس انداز نمایند یعنی دارای هوش مالی قوی می باشند.
۴. اهرم سازی برای پول
راندمان سرمایه گذاری به هر قدری که باشد تعیین کننده درصد اهرم سازی پول می باشد و با این کار به راحتی می توان قدرت هوش مالی افراد را شناسایی کرد
۵. افزایش اطلاعات مالی
هر شخصی به اندازه اطلاعاتی که در زمینه مدیریت مالی در اختیار دارد دارای هوش مالی می باشد.