رمز و راز افرادی که می دانند چگونه دیگران را متقاعد کنند
شاید شما هم در اطراف تان کسانی را بشناسید، که در بین دوست یا فامیل از اعتبار زیادی برخوردار بوده و به قول معروف حرفشان خریدار دارد. گاهی اوقات ما نیاز داریم با نوع بیان و نحوه ارائه مطالب، نظر سایرین را با خود همسو نماییم. اشخاصی که در اولین برخورد قادرند توافق جمع را به دست آورند، چه ویژگی منحصر به فردی در وجودشان است، که به سرعت تمام خواسته های آن ها برآورده می گردد.
در ادامه بست فارسی برای شما ۱۰ راز افرادی که متقاعد کردن را خوب بلدند بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
۱۰. حرف خود را به زور به کرسی نمی نشانند
افرادی که قدرت متقاعد کردن بالایی دارند، هرگز از موضع قدرت، تهدید و تحکم با سایرین وارد بحث نمی شوند. استفاده از جملات اجباری نه تنها قلب انسان ها را با شما همسو نخواهد کرد بلکه شکاف و فاصله عمیق تری را ایجاد می نماید.
اشخاص کاربلد یا به اصطلاح خودمانی خوش سرو زبان، ابتدا نظرات شخص مقابل را شنیده و بعد افکار خود را بیان می کنند و از شیوه توضیح منطقی به نحوی نامحسوس نظر مخاطب را نقد می کنند، بعد با مخیر خطاب کردن او، در واقع راهی جز پذیرش آنچه می خواهند برایش باقی نمی گذارند.
۹. اشخاص را به نام صدا می زنند
صدا زدن اسم مخاطب در یک محاوره نه تنها توجه او را بیشتر معطوف سخنان شما خواهد نمود بلکه از شنیده شدن نامش حس رضایت بالاتری برای ادامه گفتگو در ذهنش ایجاد می گردد.
پس برای در دست گرفته رشته افکار شخص مورد نظر اسمش را صدا بزنید، تا ببینید قدرت کلام چگونه عقاید انسان ها را به سمت و سویی که می خواهید می کشاند.
۸. انسان هایی با سیمای خندان هستند
چهره خندان و بشاش همیشه تاثیر قوی تری نسبت به فردی با صورت عبوس و غمگین خواهد داشت. کسانی که مدام لبخند به لب دارند، به صورت ناخودآگاه انرژی های مثبت زیادی را به اطراف می پراکنند، و همین حس خوب موجب می شود تا در صورت نیاز بتوانند خواسته های خود را راحت تر بیان نمایند.
مطمئنا اگر شخصی با لبخندی محبت آمیز و محترمانه از شما درخواستی داشته باشد، سعی می کنید در حد توان برایش قدمی بردارید.
۷. با تصویر سازی فضایی قابل درک ایجاد می کنند
افراد خوش سرو زبان در حین بیان خواسته های خود از قدرت تصویر سازی استفاده می کنند، به طور مثال با تعریف کردن یک حکایت، داستان و یا خاطره شخص مخاطب را در موقعیت بهتری برای فهم مطالب قرار می دهند. زمانی که فرد خود را در حالتی کاملا قابل درک ببیند، با کمال میل از سخنان شما استقبال می نماید.
۶. تقلید و کپی برداری نمی کنند
افراد متبحر در متقاعد نمودن دیگران، از تقلید و کپی برداری به شدت پرهیز می کنند. اینکه از نوع بیان اشخاص کاربلد یاد بگیریم بسیار خوب است، اما نباید درست عین همان شیوه را در مورد اطرافیان نیز به کار برد.
داشتن خلاقیت در نحوه بیان مطالب یکی از کلیدهای طلایی در این عرصه به شمار می رود. شخصی با اعتماد به نفس نرمال ، از ابراز آنچه در دل و ذهنش هست خجالت زده نمی شود ، بلکه با قدرت بیشتری نقاط قوت خودش را جلوه گر می سازد.
۵. به موقع سئوال می پرسند
چنانچه شما مستمع سخنان فردی قرار می گیرید، باید رفتارتان نیز نشان دهنده ارزشی که برای صحبت هایش قائل هستید،باشد. در چنین مواقعی پرسیدن سئوال می تواند او را متقاعد سازد که با تمام وجود به حرفش گوش می کنید.
اگر در طول بحث فقط بی صدا و بدون حرکت بنشینید، بعد از مدتی ذهن به صورت اتوماتیک از مباحث جدا می گردد و اگر شخص مقابل متوجه حواس پرتی شما بشود، قطعا از ادامه سخن امتناع می ورزد.
۴. زبان بدن را دست کم نگیرید
استفاده از زبان بدن نقش بسیار مهمی در متقاعد کردن دیگران دارد. نگاه محبت آمیز، لبخند، لمس کردن شخص مخاطب با دست و تکان دادن دست برای نمایش دادن یک موقعیت، شرایط مناسب تری برای درک بیشتر در طرفین به وجود خواهد آورد.
فراموش نکنید نباید استفاده از دست ها به نشانه تحکم و اجبار باشد و از انگشتان، برای تفهیم بهتر به هیچ عنوان بهره نگیرید.
۳. مخاطب خود را به خوبی می شناسند
انسان ها روحیات و افکار متفاوتی دارند، و هر شخصی به شیوه ای خاص مورد خطاب قرار می گیرد. افراد متبحر در متقاعد کردن دیگران ابتدا طرف مقابل خود را خوب ارزیابی نموده وبعد راهکار مناسب را به کار می برند.
به طور مثال با شخص عصبانی نمی توان از موضع بالا سخن گفت. درک شرایط اشخاص به عنوانی شاهراهی برای رسیدن به قلب و ذهنشان می باشد.
۲. صراحت بیان دارند
اشخاص خوش سرو زبان در زمان بیان مطالب از اطناب و حاشیه های کسل کنند پرهیز می کنند. آن ها به وضوح هر آنچه را می خواهند به زبان می آورند. وقتی مخاطب، خود را در شرایط واضح و مشخص می یابد، راحت تر تصمیم نهایش را اعلام می دارد.
۱. در زمان مناسب عقب نشینی می کنند
زمانی که برای متقاعد کردن یک شخص لجوج اقدام می نمایید، باید در حین بحث در مواقع مناسب چند بار از موضع خود عقب نشینی کنید. اگر در تمام مدت فقط با لحنی تحکم وار به ایراد سخنان خود بپردازید، حس انکار و لجاجت مخاطب را بر می انگیزید.
فراموش نکنید در لحظه اوج صحبت ها، باید کمی کوتاه آمدنتان را نشان دهید تا نتایج بهتری به دست آید.