اشتباهات در آشپزی که باید از آن ها خبر داشته باشید
بدون شک آشپزی کردن در عین لذت بخش بودن، کار سختی نیز هست. باید بدانید که چه این کار را با توجه به مهارت خودتان انجام دهید، و چه از کتاب آشپزی پیروی کنید، باز هم موارد زیادی برای اشتباه کردن وجود دارد.
حتی گاهی پیش می آید که شما یک مرحله را بدون آگاهی از اشتباه بودنش مدام انجام می دهید و هر دفه نیز از نتیجه کارتان راضی نیستید.
برای حل کردن این قبیل مشکلات، نیازی نیست راه سختی را طی کنید. مانند هر کار دیگری، استفاده از تجربه های ثابت شده می تواند نتیجه فوق العاده ای برای تان داشته باشد.
زیرا با این کار به جای آزمون و خطا کردن، به راحتی اشتباهات مربوطه را شناسایی کرده و حواس تان را جمع می کنید که تکرارشان نکنید.
اگر شما هم علاقه مندید تا در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید و در آشپزی حرفه ای تر شوید، پس با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ اشتباه رایج در آشپزی آشنا کنیم.
۱۰. برش زدن گوشت در جهت رشته ها
یکی از اشتباهات رایج آشپزی که بسیاری از افراد مرتکب آن می شوند، برش زدن گوشت در جهت رشته های آن است.
شما باید پیش از برش زدن، جهت رشته ها را پیدا کرده و در خلاف جهت آن ها گوشت را ببرید. این ترفند به خصوص زمانی که می خواهید گوشت استیکی را ببرید حسابی به کارتان خواهد آمد.
بنابراین دفعه بعدی که خواستید آشپزی کنید، حتما حواس تان به این مورد باشد تا بتوانید حرفه ای تر عمل کنید.
۹. شوک ندادن به سبیجات پس از پخت
اگر شما هم سبزیجاتی مانند مارچوبه، بروکلی یا لوبیا سبز را تا حد ۳ تا ۷ دقیقه می جوشانید و با نرم شدن شان به حد دلخواه آن ها را از آبجوش خارج می کنید، حتما می بینید که پس از مدتی، بیشتر از چیزی که انتظارش را داشته اید نرم شده اند!
پیش از هر چیز باید بدانید که اشتباه نه از شیوه جوشاندن شماست و نه از سبزیجات تان! بلکه تنها چیزی که رعایتش نمی کنید، شوک دادن به سبزیجات پخته شده است.
شوک دادن به معنی آن است که شما پس از جوشیدن، سبزیجات مورد نظر را خارج کرده و آن ها را در آب سرد فرو ببرید. اینکار باعث می شود که روند پخت آن ها به سرعت متوقف شده و نرم تر نشوند.
۸. استراحت ندادن به گوشت پخته شده
این مورد یکی از اشتباهات رایج آشپزی است که احتمالا بدون آن که بدانید، بارها مرتکبش شده اید و نتیجه دلخواه تان را نیز نگرفته اید.
شما باید پس از پختن گوشت، زمانی را برای استراحت کردنش اختصاص دهید. این به آن معنی است که بگذارید گوشت مدتی پس از پخت و یا گریل شدن، در دمای اتاق بماند.
انجام دادن این ترفند باعث می شود تا آب گوشت به خوبی در بافت های آن پخش شده و طعم و مزه بهتری نیز داشته باشد.
۷. استفاده نکردن از دماسنج گوشت
دماسنج های گوشت از دسته مواردی هستند که در عین قیمت مناسب شان، حسابی به کارتان می آیند. این وسیله به شما کمک می کند تا زمان مناسب پخت گوشت را تشخیص داده و بهتر آن را بپزید.
بنابراین اگر شما هم از دسته افرادی هستید که گوشت های تان مغز پخت نمی شود و یا به علت زیادی پختن وا می رود، استفاده از این وسیله برای شما نجات بخش خواهد بود.
۶. داغ نکردن ماهیتابه به اندازه کافی
داغ نکردن ماهیتابه از دسته اشتباهاتی است که احتمالا بارها انجامش داده اید، به خصوص اگر در زمینه آشپزی تازه کار باشید.
شما باید پیش از تفت دادن پیاز و یا سبزیجات، ابتدا ماهیتابه را به اندازه کافی داغ کرده، و بعد مواد مورد نظرتان را به آن اضافه کنید.
بنابراین دفعه بعدی که خواستید آشپزی کنید، حتما یادتان باشد که از این ترفند کاربردی استفاده کنید.
۵. برگرداندن زود به زود غذا
اگر در حال سرخ کردن غذایی خاص هستید، باید بدانید یکی از اشتباهات رایج در آشپزی آن است که مدام غذای تان را برگردانید. این کار نه تنها به پخته شدنش کمکی نمی کند، بلکه باعث تکه تکه شدن و یا خشک شدنش نیز خواهد شد.
پس حواس تان باشد که به هنگام آشپزی به غذای تان زمان کافی برای سرخ شدن بدهید.
۴. پر کردن ماهیتابه
پیش از هر چیز باید بدانید که غذا در حین پخت، از خودش رطوبت آزاد می کند و در ظرف تان باید جایی وجود داشته باشد که رطوبت اضافی از آن خارج شود.
زمانی که شما ماهیتابه را کاملا پر می کنید، فضایی برای خروج این رطوبت وجود نداشته و باعث می شود که غذای تان به طور کامل نپزد.
بنابراین دقت کنید که حتما ماهیتابه را به اندازه مناسبی پر کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه تان را بگیرید.
۳. اندازه گیری کردن چشمی و بدون پیمانه
یکی از اشتباهات رایج آشپزی که بیشتر افراد انجامش می دهند، توجه نکردن به اندازه های گفته شده و اندازه گیری آن ها به صورت چشمی است.
احتمالا برای شما هم پیش آمده است که هنگام درست کردن کیک، به جای پیمانه از اندازه های فرضی استفاده کرده باشید. اینکه کیک های تان گاهی بافت خوبی ندارد، بیشتر اوقات به دلیل رعایت نکردن مقادیر دقیق است.
پس حواس تان را جمع کنید که پیمانه های مناسب را انتخاب کرده و مواد مورد نیازتان را نیز به طور دقیق اندازه گیری کنید.
۲. دقت نکردن به دستور پخت
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که همان اول کار اجاق را روشن کرده و شروع به پیش رفتن می کنید، باید بگوییم که به احتمال زیاد نتیجه کارتان بسیار متفاوت تر از چیزی می شود که انتظارش را دارید.
زیرا در بیشتر دستورها گاهی اطلاعات تکمیلی و یا حتی مواد اضافه ای وجود دارد که در ابتدا آورده نشده است و می تواند با غافلگیر کردن تان، حسابی اوضاع را بهم بریزد.
یک آشپز حرفه ای پیش از انجام شروع کار، ابتدا تمام دستور را یک بار با دقت خوانده و هر چیزی که لازم است را فراهم می کند تا در حین کار مشکلی برایش پیش نیاید.
۱. ندانستن تفاوت جوشاندن و نیم جوش کردن
این مورد از دسته اشتباهاتی است که ممکن است در مورد آن تا حالا نشنیده باشید، اما باید بدانید که جوشاندن مواد غذایی نتیجه بسیار متفاوتی با نیم جوش کردن شان خواهد داشت.
به عنوان مثال زمانی که می خواهید گوشت بپزید، نباید به جای نیم جوش کردن آن را یک ساعت روی گاز به حال خودش بگذارید تا بجوشد!
اینکار باعث می شود که گوشت تان بافت سفتی گرفته و خشک شود. بنابراین هنگام آشپزی کردن حتما این مورد را رعایت کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.